אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסערה בלשכת עורכי הדין: המשנה לאפי נוה ושניים מסגניו התפטרו צילום: עמית שעל

הסערה בלשכת עורכי הדין: המשנה לאפי נוה ושניים מסגניו התפטרו

עורכי הדין משה טייב, מעיין אמודאי ושחר אורגד הודיעו כי אינם יכולים להמשיך לכהן בתפקידיהם במצב שנוצר והודיעו לנוה: "התנהלותך בחודשים האחרונים אינה תורמת לכבוד המקצוע". לאחרונה הוגש נגד נוה כתב אישום על כניסה במרמה לארץ; בימים האחרונים נפוצו שמועות כי הוא מעורב בפרשה נוספת, שעליה הוטל צו איסור פרסום; לשכת עורכי הדין: "ההתפטרות - ממניעים אישיים"

15.01.2019, 19:10 | ענת רואה ותומר גנון

האם שלטונו של אפי נוה בלשכת עורכי הדין מתקרב לקיצו? המשנה לראש הלשכה, עו"ד משה טייב, ושני סגניו של נוה, עורכי הדין מעיין אמודאי ושחר אורגד, שלחו מכתב לנוה ובו הודיעו לו כי פורשים מהקואליציה וכי אינם יכולים להמשיך לכהן תחתיו בשעה שמצבה של הלשכה רק הולך ומידרדר. השלושה התפטרו מתפקידיהם.

נוה צפוי לעמוד לדין לאחר שנתפס בשעת מעשה על ידי אנשי הביטחון בנתב"ג, בעודו מנסה לסייע לבת זוגו שלו להיכנס לישראל במרמה. בימים האחרונים נפוצו שמועות כי הוא מעורב בפרשה נוספת, שעליה הוטל צו איסור פרסום. נוה השעה את עצמו מחברותו בוועדה למינוי שופטים, אולם נכון לעכשיו הוא מתעקש להמשיך לעמוד בראש לשכת עורכי הדין, למרות החשדות החמורים נגדו.

קראו עוד בכלכליסט

"בשנים הראשונות הובלת את הלשכה בראש מורם והבאת אותה לפסגות חדשות, אולם כעוצמת הנסיקה - כך עוצמת ההתרסקות", כתבו לנוה שלושת הבכירים המתפטרים. "לשכת עו"ד איננה עסק פרטי של איש ולכן להבדיל מ'הנהגת הלשכה' שבחרה לתמוך בך בפן החברי, אנו החלטנו להציב את הציבור בראש סדר העדיפויות, לוותר על כיסאותינו ולהתפטר מתפקידנו".

אפי נוה, צילום: עמית שעל אפי נוה | צילום: עמית שעל אפי נוה, צילום: עמית שעל

טייב אמר כי "בעת הזו לא נותרה לנו ברירה אלא לקבל החלטה קשה וכואבת. אני מבין שאפי נמצא בסערת רגשות ואני מזדהה עם המצוקה האישית שלו, אך לטובת הלשכה וציבור עורכי הדין החלטנו להתוות את הדרך באמצעות דוגמה אישית ולהתפטר".

שלושת המתפטרים הוסיפו עוד: "חשוב לנו לעשות את ההפרדה בין אפי נוה האדם, שלו אנו מאחלים מעומק הלב שיוכיח את חפותו ויחלץ מהתקופה הקשה שהוא חווה, לבין אפי נוה איש הציבור וראש לשכת עורכי הדין. כאשר איש ציבור נקלע למערבולת כזו, אסור לו לכבול אליו את הגוף שבראשו ולפגוע בו".

גורמים שעד לאחרונה נחשבו מקורבים יחסית לנוה מביעים בשיחות סגורות תחושת אי נוחות מהמצב שנוצר. נראה כי מקורביו של נוה תומכים בו ואינם מעזים לצאת נגדו ולמעשה הם ממתינים כנראה שנוה יקל עליהם ויודיע מרצונו על השעייתו מתפקיד ראש לשכת עורכי הדין. ככל הידוע בשלב הזה נוה עדיין לא מתכוון לעשות זאת.

מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "התפטרות חברי הקואליציה המדוברים נובעת אך ורק ממניעים אישיים, ולא על רקע אידיאולוגי כפי שהם מנסים להציג את הדברים. משה טייב שימש כיו"ר החברה הכלכלית ורק לפני שבוע הודח מתפקיד זה ע"י הוועד המרכזי עקב אי אמון גורף של הוועד בתפקודו המקצועי. לגבי אמודאי, מדובר במי שיו"ר ועדת האתיקה הארצית ויו"ר ועדת ההתמחות הארצית ביקשו שניהם להעבירו מתפקידיו בשל התנהגות בלתי הולמת והנושא נמצא על סדר יומו של הוועד המרכזי. לכן זאת התפטרות ממניעים שונים בתכלית מהעטיפה שבה נעטפו". 

מי יחליף את נוה בוועדה למינוי שופטים?

בתוך כך, בעוד שבועיים, ב-29 בינואר, תתכנס המועצה הארצית בכדי לבחור את נציג לשכת עורכי הדין שייכנס לוועדה למינוי שופטים במקומו של נוה, שהתפטר מהוועדה לאחר שהוגש כתב האישום נגדו בפרשת הכניסה הבלתי חוקית לארץ.

עו"ד דני אליגון, צילום: אוראל כהן עו"ד דני אליגון | צילום: אוראל כהן עו"ד דני אליגון, צילום: אוראל כהן

היום חל המועד האחרון להגשת מועמדויות ומתברר כי רק 4 עורכי דין הציעו את עצמם: דני אליגון, יו"ר מחוז דרום בלשכה והוא גם המועמד של נוה עצמו, עו"ד אודי ברעם גם הוא מסיעת נוה, עו"ד חאלד חוסני זועבי שכיהן כחבר בוועדה ולמעשה הוחלף כשנוה נכנס לוועדה בספטמבר 2017 ועו"ד נידאל עוודה.

למעט הדיון ההכרחי במינוי מחליף לנוה לוועדה נראה כי לשכת עורכי הדין ממשיכה לנסות להתעלם מההסתבכות שלו ולא תקיים כל דיון שיעסוק ביכולתו להמשיך ולהנהיג את הלשכה, תחת כתב האישום שהוגש נגדו וחרושת השמועות בעניינו בשבוע האחרון.

בראש המועצה הארצית של הלשכה עומדת עו"ד חוה מרצקי, המקורבת לנוה. מאז התפוצצה פרשת הדרכון, באוקטובר 2018, מרצקי לא הורתה לכנס את המועצה לדיון שיעסוק במצב אליו נקלע נוה. גם חמשת ראשי המחוזות בלשכה מקורבים כולם לנוה, והם שומרים על חזית אחידה ותומכת בו לכל אורך החודשים האחרונים.

אלא שחרף החזית האחידה המשודרת לכאורה כלפי חוץ, הרי שבתוך הלשכה גוברים כאמור קולות התסיסה והסדקים בתמיכה המוחלטת לה זוכה נוה, שנחשב כאחד מראשי הלשכה החזקים אי פעם, ובעיקר כזה שהצליח לאחד את הלשכה למצב חסר תקדים בו אין לו כמעט אופוזיציה.

הקדנציה הנוכחית של עו"ד נוה בתפקידו כראש לשכת עורכי הדין אמורה להסתיים בעוד חמישה חודשים בלבד, ביוני 2018. רק לפני חודשים ספורים וטרם פרשת הדרכון, ההערכה היתה שנוה יתמודד על קדנציה נוספת כראש לשכה וינצח בקלות כל מועמד אחר, אם בכלל יהיה מי שיעז לרוץ מולו.

אלא שפרשת הדרכון וחרושת השמועות שמציפה בשבוע האחרון בין היתר את קהילת עורכי הדין שינו את המצב הזה, וכעת כבר ברור שיהיו לא מעט גורמים שישמחו להעמיד את מועמדותם, בנסיבות החדשות שנוצרו.

אחד המועמדים הללו הוא עו"ד אבי חימי, יו"ר מחוז מרכז שמצוי תחת סטטוס "הקמה" כבר מספר שנים. חימי נחשב מקורב לנוה ביחד עם יתר ארבעת ראשי המחוזות השונים בלשכה, אך כבר בסמוך להתפוצצות פרשת הדרכון, עלה שמו כמועמד אופציונלי להתמודד לראשות לשכה. חימי הדף בזמנו את השמועות בעניין, וגם אתמול במענה לפניית "כלכליסט" הוא סירב לאשרן ומסר כי כשיהיה לו במה לעדכן הוא יעדכן.

מועמד נוסף ששוקל להתמודד הוא עו"ד ציון אמיר, יו"ר בית הדין המשמעתי הארצי בלשכת עורכי הדין. בנוסף לאמיר וחימי עולים בימים האחרונים שמות של מועמדים רבים נוספים ולא מעט עורכי דין טוענים כי "קיבלו פניות רבות" מעורכי דין שהפצירו בהם להודיע על התמודדותם.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
מה קורה עם שופטים חשודים, ונמנעת חקירתם - ממחוזי מרכז, שופטת מיכל נד"ב
, שרון גלר, וכן שופטות מנתניה שופטת קלוגמן (פרשה) וסמדר קולנדר, וכן השופט אריאל ברגר שקיבל טיוח מופלא מאפי נוה - השופטות החשודות ממחוזי מרכז ונתניה קיבלו שוחד בתפקיד אחרי פרישה, היתרים לעסקים של ילדיהם, וכן החשד כנגד שופטת מיכל נד"ב הוא בעיוות דין קבוע לטובת עיריית נתניה ומקורביה בשל מתן טובות הנאה גם למקורביה, לרבות קידום חבריה בכס השיפוט...
מרים  |  17.01.19
לכל התגובות