אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"האם שמעת על ההתפטרות של יו"ר מגדל עודד שריג?" צילום: נועם מושקוביץ'

"האם שמעת על ההתפטרות של יו"ר מגדל עודד שריג?"

בעקבות ההתפטרות של יו"ר החברה והמכתב החריף ששלח בחודש שעבר, הזמינה מגדל סקר שיבחן את האפקט הציבורי. מגדל: "הסקר היה מזערי"

16.01.2019, 08:55 | רחלי בינדמן

עשרות אלפי מתנדבים של חברת הסקרים Ipanel התבקשו השבוע למלא שאלון שבו הופיעה שאלה לא שגרתית. את הסקר הזמינה חברת הביטוח מגדל, והשאלה נגעה להתפטרותו המתריסה של יו"ר החברה פרופ' עודד שריג לפני פחות מחודש: "האם שמעת על התפטרות פרופ' שריג, יו"ר מגדל?".

שריג התפטר אחרי שמונה חודשים בתפקיד והותיר אחריו מכתב התפטרות חסר תקדים. במכתב ששלח לחברי הדירקטוריון, ונחשף לראשונה ב"כלכליסט", הבהיר שריג כי "איני יכול לשאת באחריות לכספי 2.5 מיליון מבוטחי וחוסכי מגדל". שריג התכוון למערכת היחסים הבעייתית שלו עם בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, והזכיר כשלים בממשל התאגידי בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

פרופ פרופ' עודד שריג | צילום: נועם מושקוביץ' פרופ

במגדל ניסו לכבות את השריפה שהציתו דברי שריג, שהודה כי הם נכתבו בסערת נפש, וביקש לרכך אותם בדיווח ששלחה מגדל לבורסה. מנכ"ל החברה דורון ספיר שלח איגרת לעובדים ולסוכנים של מגדל, המבהירה כי כספי החוסכים בטוחים. גם ספיר מתמודד עם עבודה מאתגרת מול אליהו, המכהן כדירקטור בחברה וכיו"ר חברת האחזקות שלה, אבל בינתיים מעדיף לעמוד בצד של אליהו במערכה.

שבוע לפני שהונח מכתב ההתפטרות נאלצו שריג ואליהו לסור למשרדי הממונה על שוק ההון משה ברקת, שנזף בחברי דירקטוריון מגדל על "שצפצפו" על דרישותיו, לדבריו. ברקת דרש לכנס ישיבת דירקטוריון דחופה, שתדון בוועדת דירקטוריון מיוחדת שהקים אליהו כדי להדק את הפיקוח על המתרחש במגדל והתיימרה לכאורה לעקוף את שריג.

נראה שבמגדל רצו להבין עד כמה התפטרותו של שריג וההד התקשורתי בעקבותיה הזיקו לתדמית החברה. לפי האתר שלה, לחברת Ipanel יש 100 אלף סוקרים רשומים שעונים על שאלוני דעת קהל. כדבר שבשגרה, חברות המציעות שירותים לציבור הרחב נוהגות להזמין סקרי דעת קהל כדי לקבל מידע על שביעות רצון ממוצרים, שירותים, והמותג עצמו.

אפשר להעריך בזהירות שהציבור אינו מעורה במיוחד במתרחש במגדל, רבים אינם מכירים את שריג ואף אינם יודעים היכן נמצאים כספי החסכונות שלהם.

למרות כל אלה, מסכת האירועים בחברה בוודאי משפיעה על המניה שלה, שנסחרת כיום לפי שווי מצומק של 3.4 מיליארד שקל, נמוך מזה של הראל והפניקס, שעד לפני כמה שנים נסחרו בשווי נמוך יותר. מניית מגדל איבדה ב־12 החודשים האחרונים 20% מערכה בזמן שהראל איבדה 14.5% והפניקס איבדה 5% בלבד.

נראה שבליץ הפרסומים השליליים על מגדל משפיע על המוניטין שלה ועל נטישת כספים למתחרים. מקפת, קרן הפנסיה של מגדל, השנייה בגודלה אחרי מבטחים של מנורה, סבלה ב־12 החודשים האחרונים (נכון לנובמבר) מהעברת כספים של 2.2 מיליארד שקל נטו למתחריה למרות ביצועי השקעות ממוצעים בתעשייה. לשם השוואה, מבטחים גייסה ממתחרים באותו פרק זמן 711 מיליון שקל נטו.

ממגדל נמסר כי "מחלקת השיווק בוחנת את עמדות הציבור בנושאים שונים, ולעתים תכופות באמצעות סקרים, כדי לפעול למענו בעולם משתנה. הסקר המדובר מזערי, וכבר אינו פעיל כעת".

תגיות