אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בצל ניגוד העניינים: דורון תורג'מן התפטר מתפקידו כמנכ"ל בי־קום צילום: עמית שעל

בצל ניגוד העניינים: דורון תורג'מן התפטר מתפקידו כמנכ"ל בי־קום

תורג'מן נשאר מנכ"ל אינטרנט זהב בלבד - לאור ניגוד עניינים פוטנציאלי במקרה של הסדרי חוב בשתי החברות. עמי ברלב, יו"ר בי-קום עד היום, ישמש כמנכ"ל. שלמה זוהר יחליף את ברלב כיו"ר

16.01.2019, 22:12 | גולן חזני

דורון תורג'מן התפטר מתפקידו כמנכ"ל בי־קום ונשאר בתפקיד מנכ"ל אינטרנט זהב בלבד - כך דיווחה החברה הערב (ד') לבורסה הערב. הסיבה - ניגוד עניינים פוטנציאלי במקרה של הסדרי חוב בשתי החברות. תורג'מן יוביל את הסדר החוב של אינטרנט זהב שיתחיל מחר.

קראו עוד בכלכליסט

במקום תורגמן, ישמש עמי ברלב כמנכ"ל בי-קום. ברלב שימש כיו"ר החברה עד היום. במקומו ישמש כיו"ר שלמה זוהר - עד לאחרונה מנכ"ל חברת הנדל"ן איי.די.או ולשעבר יו"ר בנק דיסקונט. זוהר משמש דירקטור בלתי תלוי בבי-קום. תורג'מן יוותר על שני שלישים מהשכר שקיבל כמנכ"ל ביקום ויישאר עם שכר בעלות 44 אלף שקל לחודש באינטרנט זהב. 

תורג'מן מונה על ידי שאול אלוביץ' למנכ"ל אינטרנט זהב ב־2011 ובמקביל כיהן גם כמנכ"ל בי־קום. בשנים הראשונות קיבל שכר כדמי ניהול שהעניק לשתי החברות, והן התחלקו בעלויות ביניהן יחד עם יורוקום הפרטית של אלוביץ'. לאורך השנים הגיע תורג'מן לשכר מצטבר ברוטו של כ־6.5 מיליון שקל. בשנתיים האחרונות השתכר כחצי מיליון דולר מדי שנה. אחת השנים הטובות של תורג'מן היתה 2015, עבורה קיבל בונוס מיוחד של חצי מיליון שקל על גיוס אג"ח מוצלח שהשלימה בי־קום.

דורון תורג דורון תורג'מן | צילום: עמית שעל דורון תורג

תורג'מן היה הדמות היחידה בהנהלה הבכירה של בי־קום, יחד עם היועץ המשפטי עמי ברלב, שלא הגיעה לחקירות וששמם לא שורבב לפרשת בזק. זו נגעה להתנהלות בכירים בבזק ובחברות־בנות ולעבירות שונות, בראשן שוחד.

עם הרחקתו של אלוביץ' מהקבוצה ומעבר יורוקום לפירוק, תורג'מן נשאר מנכ"ל החברות ונתמך על ידי הדירקטורים העצמאיים שלהן. הוא נתפס כמי שמוביל את החברות הרבה יותר מהדירקטוריונים הללו. אלה המליצו עליו, על ברלב ועל שלמה רודב כנציגיהם בדירקטוריון בזק. השלושה אושרו באסיפת בעלי המניות.

במקביל התנהלו דיונים מול הבנקים הנושים של יורוקום בשאלת מכירת השליטה בבזק. תורג'מן צידד במכירה לאחים צחי וחן נוימן, אבל נכנע לבנקים, שבתמיכה אלטשולר שחם דרשו לקים הליך מסודר והפסידו זמן יקר.

המקרה של תורג'מן מזכיר מאוד את זה של חיים גבריאלי, שהתפטר מניהול אי.די.בי אחזקות, החברה־האם שנקלעה להסדר, ונשאר מנכ"ל אי.די.בי פתוח.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל 1תורג'מן מנהל מצוין
הוא הציל את בי קום מפשיטת רגל לפני מספר שנים. אין ספק שבמקום אחר היה מרווח הרבה יותר. שם לב שעכשיו נשאר ב"שכר בעלות 44 " שזה כלום. זה לא שכר ברוטו זה עלות שכר זה כ 30 ברוטו שזה 18 נטו. זה מחיר של מתכנת עם 5 שנות ניסיון. וזה כדי לנסות להציל כסף לבעלי החוב. קח בחשבון השכר המצטבר זה לא לחודש והוא קיבל את זה מ 3 חברות זה כולל עבודה קשה מאוד - טיסות להנפקות בחול זה אומר שהוא לא פוגש את המשפחה שלו זה אומר שעות נוספות בלי חשבון. מה אתה רוצה שיעבוד בחינם? הוא אחד המנהלים המוכשרים ביותר במשק. הצליח להוביל במשך 8 שנים את הקבוצה ביושר. אם פרשת 4000 לא הייתה מתפוצצת המיקום של אינטרנט זהב ובי קום היה במקום אחר לגמרי הוא יכל לזרוק הכל ולהתנער מאחריות ואף אחד לא היה מצפצף הוא נשאר כדי להביא כסף לבעלי האג"ח. זו התנהלות שאין לה אח ורע בארץ. דורון מאחל לך בהצלחה בכל דרכיך לכל המנהלים למיניהם - תלמדו זו דרך שאנחנו כציבור מעריכים.
=======================================  |  17.01.19