אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ימנעו את ההרג הבא? מצלמות גוף יוצמדו לשוטרים צילום: מוטי קמחי

ימנעו את ההרג הבא? מצלמות גוף יוצמדו לשוטרים

המשטרה חנכה פרויקט חדש שבו 6,000 שוטרים יצוידו במצלמות גוף. אם שוטר לא יפעיל את המצלמה - זה ייחשב כאירוע משמעתי. השר ארדן: "המטרה היא למתן את התנהגותו של השוטר וגם של האזרח"

20.01.2019, 16:23 | אלי סניור, אלכסנדרה לוקש וניר (שוקו) כהן

המשטרה חנכה היום (א') פרויקט חדש שבמסגרתו יוצמדו בשלב הראשון מצלמות גוף ל-6,000 שוטרים. הפרויקט, שעלותו כ-70 מיליון שקל, יחל לפעול במהלך בשנת 2019 והוא תולדה של עבודה שנמשכה שלוש שנים, בהן נעשתה בדיקה ופורסם מכרז בינלאומי לרכישת המצלמות.

קראו עוד בכלכליסט

המצלמות יהיו על כל שוטר סיור ותנועה, הן יופעלו מיד כשהוא כשנכנס למשמרת אבל לא יקליטו. ברגע ששוטר מגיע למפגש עם אזרח הוא לוחץ על כפתור ההפעלה והמצלמה מקליטה 30 שניות אחורה. במקרה ושוטר לא יפעיל מצלמה, זה ייחשב מבחינתו לאירוע משמעתי. בסיום האירוע יכניס השוטר את המצלמה לתוך מתקן בניידת ויאכסן את הצילום עם שם ותיוג האירוע.

            

מצלמת הגוף שתוצמד לשוטרים, צילום: מוטי קמחי מצלמת הגוף שתוצמד לשוטרים | צילום: מוטי קמחי מצלמת הגוף שתוצמד לשוטרים, צילום: מוטי קמחי

        

השר ארדן אמר במהלך הטקס: "זה הפרויקט החשוב מכולם. מדובר במערך שובר שוויון שיגביר את אמון הציבור בנו. המטרה היא למתן את התנהגותו של השוטר וגם של האזרח. אנחנו נותנים לשוטרים את אחד הכלים החיוניים ביותר. שיטור וטכנולגיה כרוכים זה בזה. כשהתחלתי את תפקידי בלט הפער בין רמת המטה, שם יש שימוש טכנולוגי נרחב, לבין רמת השטח, ולכן השאיפה שלי הייתה להפוך את הטכנולוגיה לנגישה יותר לשטח.

"תפיסת העולם של מצלמות שמחוברות למוקד שמחובר למערכת מבצעית היא מהפכה", הוסיף השר ארדן. "גולת הכותרת: שילוב מערכת הביצוע של המשטרה יחד עם תיעוד של כל פעולות השוטר עם האזרח. אני חושב ומאמין שמצלמות גוף הן כלי שובר שוויון. התכלית הכוללת של מצלמות הגוף היא למתן את ההתנהגות של השוטר והאזרח ולהגביר את השקיפות לגבי מה קרה או לא קרה באותו מפגש. בשנים האחרונות לכל אזרח יש יכולת תיעוד של פעולת שוטר, לדעתי אנחנו אחת המדינות בעולם שבו אזרח מתעד שוטר".

השר ארדן הוסיף: "אנחנו מתחילים כאן במחוז ת"א ובתוך שנה 12 אלף שוטרי השטח שמגיבים לאירועי הקריאה יצוידו במצלמות גוף. קודם יצוידו שוטרי הסיור בניידות, שוטרי הסיור הרגלי, שוטרי השיטור העירוני, שוטרי אגף התנועה ושוטרי היס"מ. ממצאי מחקר שנערך בנושא הוכיחו כי השוטרים הרגישו יותר בטוחים והציבור הגיב בחיוב לנוכחות המצלמות. זה גם יאפשר לקצר את הליכי החקירה והתביעה כי בידי המשטרה ימצאו הראיות האולטימטיביות".

       

השר גלעד ארדן בטקס השקת המצלמות, צילום: מוטי קמחי השר גלעד ארדן בטקס השקת המצלמות | צילום: מוטי קמחי השר גלעד ארדן בטקס השקת המצלמות, צילום: מוטי קמחי

     

השר ארדן התייחס גם למותו של יהודה ביאדגה, שנורה למוות על ידי שוטר בסוף השבוע: "אני חייב לזכור ולהזכיר שאת כל הפרויקט יזמתי לאחר אותן הפגנות קשות בכיכר רבין, והנה דווקא עכשיו שמענו בצער על האירוע הקשה והטרגי בבת ים. אני רוצה לשלוח את תנחומי למשפחתו. הנושא נמצא במח"ש ולכן אני לא רשאי חוקית להתייחס".

ממלא מקום המפכ"ל מוטי כהן: "אני מבקש להשתתף בצערה של המשפחה. חשוב לנו לזכור ששוטרי הסיור מגיבים ראשונים וצריכים לקבל החלטות. בכל אירוע שיש ירי נפתחת חקירה וכך גם במקרה זה".

על פרויקט המצלמות אמר ניצב כהן: "הוא מחזק את האמון, מפחית פוטנציאל לאלימות ומגביר את תחושת הביטחון של האזרח והשוטר. התהליך יתבצע באופן הדרגתי, אני רואה בפרויקט הזה כלי משמעותי למניעת תופעות אלימות, שקיפות בעבודת המשטרה, כלי המאפשר שמירה על זכויות הפרט".

תגיות