אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותף לשעבר ב-AGATE מקים קרן מתחרה להשקעה בטכנולוגיות רפואיות צילום: אוראל כהן

שותף לשעבר ב-AGATE מקים קרן מתחרה להשקעה בטכנולוגיות רפואיות

מישל חביב, לשעבר שותפו של דני נוה בקרן אגת, מקים את קרן ALIVE בשיתוף עם קופת החולים מכבי, רשת אסותא ושותפים נוספים; הקרן החדשה תגייס 150 מיליון דולר עד סוף השנה ותשקיע בטכנולוגיות רפואיות

21.01.2019, 11:47 | צלי גרינברג

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

עזב את אגת לפני שלוש שנים, כעת פותח קרן מתחרה: קופת החולים מכבי ושותפים נוספים מקימים קרן חדשה להשקעות בשלבים מאוחרים בטכנולוגיות רפואיות. הקרן, שתיקרא ALIVE HealthTech Fund, מתכוונת לגייס 150 מיליון דולר עד סוף 2019.

קראו עוד בכלכליסט

אחד השותפים בהקמת הקרן הוא מישל חביב, לשעבר שותפו של דני נוה בקרן אגת, שגם היא משקיעה בתחום הטכנולוגיות הרפואיות.

הקרן החדשה היא פרי שיתוף פעולה בין מכבי, רשת בתי החולים אסותא, חברת ההשקעות CBG של המיליארדר היהודי וינסנט צ'נגוויז, ד"ר אשר שמולביץ יו"ר תראפיקס, וחביב, נציגו של צ'נגוויז בישראל ומנכ"ל הדסית ביו הולדינגס, בה צ'נגוויז הוא בעל המניות המשמעותי.
          

וינסנט צ וינסנט צ'נגוויז | צילום: יחצ וינסנט צ


               

סכום הגיוס הראשוני של הקרן לצורך סגירה ראשונה צפוי לעמוד על כ-50 מיליון דולר עד לסוף הרבעון הראשון השנה. השותפים המייסדים בקרן התחייבו להשקיע סך של כ-32 מיליון דולר בקרן, עם כוונה להשלים גיוס של 150 מיליון דולר התחייבויות השקעה עד סוף 2019 ממשקיעים נוספים.

הקרן תנוהל על ידי ד"ר שמולביץ וחביב. שמולביץ אמר לכלכליסט, כי בהמשך צפויים להצטרף אליהם משקיעים נוספים בדמות רשת בתי חולים מארה"ב ומשקיעים אסטרטגיים נוספים מארה"ב ומאירופה.

             

מישל חביב, צילום: אוראל כהן מישל חביב | צילום: אוראל כהן מישל חביב, צילום: אוראל כהן

         

מכבי ואסותא יספקו לקרן את הנגישות לניסויים קליניים, למאגרי מידע וביג דאטה רפואיים, ולפיילוטים מסחריים ומודלים כלכליים של מכשור ותהליכים רפואיים, דרך השותפויות שלהם עם מרכזים רפואיים בינלאומיים.

קבוצת CBG מלונדון תספק לקרן את העומק הפיננסי, ניסיון ההשקעות בתחום מדעי החיים ואת מערך הקרנות הרפואיות שהיא שותפה בהן בישראל ובאירופה.

תקופת ההשקעה של הקרן במיזמים השונים תעמוד על כארבע שנים, ואורך חיי הקרן כולה יעמוד על כתשע שנים, כשמבנה הקרן ודמי הניהול יהיה כמקובל בקרנות מסוג אלה, סביב 2.5%.

הקרן מתעתדת להשקיע בחברות בשלב מתקדם, עם אופק אקזיט של שלוש עד חמש שנים, בתחומים מגוונים של טכנולוגיה רפואית הכוללים בעיקר מכשור רפואי, תוכנה, רפואה דיגיטלית ורפואה מותאמת אישית הכוללת גם טכנולוגיות תזונה וקנביס רפואי.

לשאלה אם יש לקרן מסוגה של ALIVE מקום נוסף בזמן שקרן קיימת (אגת) עדיין לא ביצעה אקזיט משמעותי לאחר פעילות של כעשור, ענה שמולביץ, כי הדבר אינו מרתיע אותו או את שאר המשקיעים, וכי "הקרן החדשה מביאה מודל השקעה חדש בארץ ובעולם, ומעורבות פעילה של גופים רפואיים גדולים בקרן השקעות פיננסית. היא תצליח יותר מהדומות לה".

קרן אגת, שהוקמה ב-2007 על ידי שר הבריאות לשעבר ויו"ר כלל, דני נוה, משקיעה בתחום המכשור הרפואי ושירותי בריאות וגייסה כ-64 מיליון דולר מתוך 80 המיליון אותם ביקשה לגייס. אגת הוקמה בשותפות עם צחי ברגר, מקרן סטאר ונצ'רס, שעזב לאחר שנה ואחריו עזבו גם דניאל קרן, השותף המייסד השני, ומחליפו ד"ר חנן שניידר מדיסקונט השקעות (שעזב ב-2012). חביב, שמונה במקום שניידר, עזב את השותפות עם נוה בקרן ב-2015.

תגיות