אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש דחה את הבקשה לפרסם את שמן של השופטת ועורכת הדין מפרשת אפי נוה צילום: יאיר שגיא

ביהמ"ש דחה את הבקשה לפרסם את שמן של השופטת ועורכת הדין מפרשת אפי נוה

השופט שדן בבקשת כלי תקורת לפרסם את שמן קבע כי "מדובר בחשדות לשוחד מיני, פרסום שכזה בעניינה של שופטת או עורכת דין עלול לפגוע בהן ובמשפחותיהן פגיעה שאין קיצונית ממנה – נזק בלתי הפיך". העותרים טענו: "זה מצדיק פרסום, כי שופטת חשודה נשלחה למעצר בית ודיוניה בוטלו"; נוה סיים הערב את מעצר הבית שהוטל עליו

23.01.2019, 17:45 | תומר גנון

שופט בית משפט השלום בתל אביב, עלאא מסארווה, דחה הערב את הבקשה להתרת פרסום שמה של השופטת החשודה בשוחד וטובות ההנאה בבפרשת אפי נוה, ושל עורכת הדין  החשודה אף היא במעורבות בפרשה. הדיון התקיים בעקבות עתירות שהגישו כלי תקשורת בבקשה לפרסם את שמה. נוה סיים הערב את מעצר הבית שהוטל עליו.

קראו עוד בכלכליסט

"לאחר שעיינתי בחומרי החקירה בתיק, אין בלבי כל ספק כי הפרסום עלול לגרום להן נזק חמור", כתב השופט. "מדובר בחשדות לשוחד מיני, פרסום שכזה בעניינה של שופטת או עורכת דין עלול לפגוע בהן ובמשפחותיהן פגיעה שאין קיצונית ממנה – נזק בלתי הפיך".

"בשלב זה מדובר בחשד סביר, אך לזכותן עומדת חזקת החפות. עדיין, למרות האמור, יש לשקול האם האינטרס הציבורי שבפרסום גובר על הפגיעה בהן. אני מקבל את הטיעון של נציגי התקשורת כי קיים אינטרס מובהק בפרסום. הם מצאו ביטוי גם בהחלטת בית המשפט המחוזי. לכן, עיכובו של שופט או עורכת דין וחקירתו, שחרורו לאחר מכן בתנאים מגבילים – כל אלה כרוכים באינטרס ציבורי מובהק של פרסום.

"עם זאת הגעתי למסקנה כי לא נכון בעת הזאת להורות על פרסום שמן של החשודות", סיכם השופט.

"לפרסום יש חיי נצח"

קודם לכן טוען סנגורה של השופטת החשודה בפרשת שוחד וטובות ההנאה, עו"ד אופיר סטרשנוב כי "לפרסום יש חיי נצח, וברגע ששמה יפורסם היא נשפטה". 

הבוקר, בדיון נוסף שנערך בבית המשפט המחוזי בת"א שעסק באיסור פרסום של התכתבויות שנמצאו בנייד של נוה, אמר השופט ציון קאפח: "הפרשה מעלה עניין ציבורי מהמעלה הראשונה. הותרת איסור הפרסום מוסיפה על המבוכה וגורמת נזק לכולם". עם זאת הבקשה להתרת פרסום שמה של השופטת הוגשה לבית משפט השלום, ועל כן הוא החזיר את הדיון לשם.

"שמה ותמונתה יישארו לנצח באתרים"

השופטת שנחקרה בשבוע שעבר בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, ויצאה מיוזמתה לחופשה, חשודה כי בשנת 2016 לא חשפה בפני הוועדה לבחירת שופטים שהיא נמצאת בקשר אינטימי עם יו"ר לשכת עורכי הדין הפורש, אפי נוה.

נוה מצידו, כך החשד, פעלה למינויה לשופטת בוועדה כאשר הוא נמצא בניגוד עניינים חמור. חברים בוועדה בשנים האחרונות, בהם שופט בית המשפט העליון לשעבר, אליקים רובינשטיין, ח"כ נורית קורן, ועורכי הדין אילנה סאקר וחאלד חוסיני זועבי, מסרו עדות פתוחה במשטרה במסגרת הפרשה.

"שמה ותמונתה יישארו לנצח באתרים", הוסיף סנגורה של השופטת שמבקש מהשופט עלאא מסארווה להותיר את צו איסור הפרסום של שמה על כנו. "כשזה מחתרתי ולא רשמי – זה דבר אחד. ברגע ששמה יפורסם – היא נשפטה. זה נזק בלתי הפיך. אני בטוח שלא יוגש פה כתב אישום על שוחד".

אפי נוה בבית המשפט, צילום: תומר גנון אפי נוה בבית המשפט | צילום: תומר גנון אפי נוה בבית המשפט, צילום: תומר גנון

"8 מתוך 9 החברים הצביעו בעדה", אמר עו"ד סטרשנוב. "כולל שני שופטי עליון וכולל נשיאת בית המשפט העליון. אפי נוה לא ישב כחבר בוועדה. לשופטת יש המלצות לאורך ולרוחב. הנזק שיגרם לה חמור לאין שיעור. אם לא יוגש כתב אישום, עצם פרסום שמה יכול להיות אחד הגורמים לכך שהיא לא תחזור לשיפוט. צריך לזכור גם שיש לה שני ילדים. חיילת ובן קטין. לפרסום כזה תהיה פגיעה גדולה מאוד".

"שמענו פה טענות שיש לכל חשוד, אבל צריך להסביר מה הנזק המיוחד", אמרה בדיון עו"ד טלי ליבליך המייצגת כלי תקשורת. "לכל חשוד יש משפחה. כולם טוענים את אותן טענות. אנחנו לא בסיטואציה ייחודית. דברים כאלה קורים גם לאנשי שררה. מה שחריג פה - שופטת חשודה, נשלחה למעצר בית ודיוניה בוטלו – דווקא מצדיק את הפרסום".

"האם לאור הדרך שבה הושגו הראיות, לכאורה בעבירה, אינה מעלה נזק מיוחד במקרה זה?", שאל השופט את עו"ד ליבליך. "בית המשפט צריך לבחון הכל", היא השיבה, "אבל הפסיקה בעניין, והאינטרס הציבורי מטים את הכף לטובת הפרסום. לא עלתה פה שום טענה שאינה רגילה".

עו"ד יורם מושקט, המייצג כלי תקשורת הוסיף בדיון: "אנחנו לא החלטנו על חקירה. החליטה המשטרה עליה. תפקידנו לדווח".

במסגרת הדיון דן כאמור השופט מסארווה גם בבקשה להתרת פרסום שמה של עורכת הדין שנחקרה בפרשה. החשד לגביה נוגע לניסיון מהשנה האחרונה של נוה לקדם, בניגוד לחוק ולאור בקשתה של עורכת דין המקורבת אליו, את מועמדותו של שופט שלום בעל קשר משפחתי אליה לתפקיד שופט מחוזי. המינוי לא יצא לבסוף לפועל, והשופט עצמו אינו חשוד בדבר. סנגורה עדי כרמלי טען בדיון: "היא נפגעה מספיק. ילדיה ראו את אמם במעצר בית. בעלה השופט צוטט כאומר דברים לתקשורת שלא היו ולא נבראו".

נציג המשטרה, רפ"ק עודד אררה, אמר בדיון: "לעניין השמות והתמונות – אנחנו משאירים לשיקול דעת בית המשפט".  

תגיות