אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גבעתיים מקפיצה את זכויות הבנייה במיזמי תמ"א 38 צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

גבעתיים מקפיצה את זכויות הבנייה במיזמי תמ"א 38

העירייה אישרה להרחיב את היקפי הבנייה לאחר שנמצא כי לפרויקטים רבים אין היתכנות כלכלית. ההגבלה שבוטלה היא ההתחשבות בשטח הבנוי של הבניין הישן, כלומר יתאפשר לקבל את כל הזכויות ששטח המגרש מאפשר

24.01.2019, 06:54 | בילי פרנקל

עיריית גבעתיים אישרה לאחרונה שינויים במדיניות אישור מיזמי תמ"א 38, שלפיהם יורחבו היקפי הבנייה כדי להגדיל את כדאיותם הכלכלית ליזמים, כך נודע ל"כלכליסט". את התיקונים אישרה החודש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיר. בעקבות התיקונים ייגזרו זכויות הבנייה אך ורק משטח המגרש של הבניין, וללא הגבלות נוספות.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה החדשה התקבלה לאחר שנמצא כי פרויקטים רבים, שחלקם הגיעו להליכי ערר להגדלת זכויות בנייה, אינם יכולים לצאת לדרך בשל היעדר היתכנות כלכלית. על פי ההחלטה הקודמת, שהתקבלה לפני כשנה, היקף זכויות הבנייה בפרויקטי תמ"א נגזר לפי שלושה פרמטרים: מספר הדירות הקיים בבניין הישן, השטח הבנוי של הבניין הישן, וכל זאת בגבולותיו של נפח בנייה מקסימלי שנקבע לפי גודל המגרש.

כעת בוטלה ההתחשבות בשטח הבנוי של הבניין הישן, והיזמים יוכלו לנצל את מלוא זכויות הבנייה לפי התוכנית הנפחית, כלומר לקבל את מלוא הזכויות שגודל המגרש מאפשר. אם למשל פרויקט בשטח בנוי של 1,000 מ"ר היה מוגבל לשטח בנייה עתידי של 2,600 מ"ר (לפי מכפיל של 2.6), גם אם הזכויות הנפחיות היו גדולות יותר, כעת הגבלה זו הוסרה, ושטח הבנייה העתידי יהיה גדול יותר.

בניין בבורוכוב בגבעתיים, מיועד לתמ"א 38. גם תמהיל הדירות השתנה, צילום: עמית שעל בניין בבורוכוב בגבעתיים, מיועד לתמ"א 38. גם תמהיל הדירות השתנה | צילום: עמית שעל בניין בבורוכוב בגבעתיים, מיועד לתמ"א 38. גם תמהיל הדירות השתנה, צילום: עמית שעל

בהחלטת הוועדה צוין כי "בהתאם לניסיון שהצטבר בוועדה נמצא כי מכפיל השטח שנקבע מגביל יתר על המידה את הזכויות מכוח התמ"א שניתן לאשר. לפיכך מומלץ לבטל אותו גם ביחס להריסה ובנייה וגם ביחס לחיזוק ועיבוי". עוד צוין כי "במקומו ייקבע כי השטח שניתן להתירו מכוח התמ"א הוא השטח שניתן לממש בהתאם לנפח הבנייה הנובע ממספר קומות, גבולות המגרש והנסיגות הנדרשות על פי תשריט הנפחים, לאחר מימוש כל זכויות הבנייה מכוח התוכניות התקפות, הן הזכויות המוקנות והן המותנות".

בנוסף לכך שינתה הוועדה את תמהיל הדירות בפרויקטי תמ"א 38, והפחיתה את שיעור הדירות הקטנות (60־75 מ"ר) שאותן היא מחייבת מ־30% ל־20%. כמו כן נקבע כי 60% מהדירות יהיו בינוניות בשטח של 76־110 מ"ר, וכ־20% מהדירות יהיו גדולות, 111־200 מ"ר. עוד נקבע כי בדירות קיימות הקטנות מ־60 מ"ר יוכל היזם להחזיר לדיירים הקיימים דירות בשטח זהה, וזאת בשונה מהמדיניות הקודמת בה נקבע מינימום של 70 מ"ר.

ראש העיר רן קוניק: "הבנו שכדי לקדם התחדשות עירונית עלינו לשנות את מכפיל השטח, שזוהה לאחר בדיקה מעמיקה שערכנו כנקודת התורפה של פרויקטים רבים. אני משוכנע ששינויי המדיניות לא ישנו את צביון הבנייה הנמוכה יחסית שאנו מאפשרים במסגרת התמ"א, ועדיין יאפשרו ישימות כלכלית של פרויקטים רבים".

תגיות

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

54.
מה עובר על המגיבים?
כולם בוכים שמחירי הדירות במרכז גבוהים, אבל רוצים שיפתרו את הבעיה רק על חשבון השכנים. איך יורידו מחירים במרכז אם לא יצופפו ויוסיפו עוד יחידות דיור בתוך השטח הקיים? כולם רוצים להמשיך לגור בבניין קטן עם מעט דירות ושאת מחירי הדירות יורידו על חשבון השכנים.
סוציומאט  |  28.01.19
לכל התגובות