אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צה"ל ידחה בשנה את המענק למשרתי יחידות הסייבר צילום: רויטרס

בלעדי לכלכליסט

צה"ל ידחה בשנה את המענק למשרתי יחידות הסייבר

חיילים ביחידות הסייבר שיתחילו את שירות הקבע מ־1 במרץ 2019 יקבלו מענק של 12‑30 אלף שקל החל משנת הקבע השנייה שלהם במקום בשנה הראשונה, כפי שהיה נהוג עד כה. גורם בצה"ל: "מי שכבר נכנס לקבע יקבל את המענק"

28.01.2019, 06:54 | עמרי מילמן

חיילים המשרתים ביחידות הסייבר של צה"ל יקבלו מענק של 12‑30 אלף שקל בשנה החל משנת הקבע השנייה שלהם במקום הראשונה ‑ כך נודע ל"כלכליסט". דחיית המענק תיכנס לתוקף עבור מי שייכנס לשירות קבע מ־1 במרץ 2019.

עד היום היו זכאים לוחמי הסייבר, כמו תפקידים מיוחדים אחרים בצבא, למענק שנתי במשך ארבע שנות שירות קבע. משך הזמן שבו החיילים זכאים למענק לא צפוי להשתנות, רק מועד תחילת קבלתו.

קראו עוד בכלכליסט

הרמטכ"ל אביב כוכבי. "המשרתים עוברים קורסים ייחודיים", צילום: רויטרס הרמטכ"ל אביב כוכבי. "המשרתים עוברים קורסים ייחודיים" | צילום: רויטרס הרמטכ"ל אביב כוכבי. "המשרתים עוברים קורסים ייחודיים", צילום: רויטרס

לפני שנתיים הורחב המתווה המעניק למשרתי הסייבר מענקים בתור תמריץ שנועד להשאיר את אותם חיילים, שזוכים להצעות מפתות מהמגזר הפרטי, בצה"ל.

גורם בכיר באגף כוח האדם של צה"ל אמר ל"כלכליסט" כי "אחרי תחילת מתן המענקים ב־2017, האוכלוסייה שנהנית מהם החלה להתרחב כשנוספו עוד תקנים. "הגענו למסקנה שתחת היקף המכסות והגג התקציבי, ומאחר שמדובר בחיילים שקיבלו את אחד המקצועות הכי נחטפים בשוק, דחיית המענק בשנה היא צעד נכון". אותו גורם הדגיש כי "מי שכבר חתם על המענק יקבלו, ומי שכבר נכנס לקבע וניתנה לו התחייבות, יקבלה".

לאור ההבנה כי חיילים שעוסקים בתחום הסייבר עתידים לזכות בקריירה מבטיחה עם שכר גבוה, ההערכות הן שגם אם מתן המענק יידחה, הביקוש לתפקידי סייבר רק ילך ויגדל. ההבנה כי בכל מקרה אותם חיילים נהנים מהכשרה שמקלה עליהם להשתלב בתעשייה בשכר גבוה, מעלה את השאלה האם יש בכלל צורך להעניק להם מענקים במהלך השנים שבהן הם משרתים בקבע ראשוני.

צה"ל החל לחלק את המענקים ב־2008, לאחר שטען כי יש קושי לאייש משרות לאור המשכורות הגבוהות שבשוק הפרטי, ועל מנת לשמר את משרתי הקבע הראשוני בעיסוקים אלה, כשעדיין אין להם השכלה אקדמית. ב־2012 הורחבו המכסות לאותם תפקידים בכמה מאות נוספים, לאחר שהרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי הקים שתי יחידות סייבר חדשות ‑ באגף מודיעין ובאגף תקשוב.

ב־2017 סיכם צה"ל עם משרד האוצר שמכסות המענקים יוגדלו פי ארבעה במקצועות ייחודיים של הפעלה, סייבר ותוכניתנים. ההסכם העלה את שכר משרתי הקבע הראשוני, וקבע תוספות של מאות שקלים למשרתים בשנתם הראשונה. נגדים במחסני החירום של צה"ל זכו להסכם ייחודי עם תוספות גדולות יותר, ובעלי מקצועות עם ביקוש גבוה, כמו הסייבר, קיבלו תוספות של עד 2,500 שקל בחודש לשכר.

מדובר צה"ל נמסר כי "לאור התעצמות כוח האדם בצה"ל בסקטורים הייחודיים ומתוך מחויבות צה"ל לעמוד בהסכמים עם משרד האוצר, הוחלט כי המענק יינתן המענק משנת הקבע השנייה לשירות. משרתים אלו עוברים קורסים צבאיים ייחודיים המחייבים אותם על פי רוב לשירות קבע של שנתיים".

תגיות

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
הסבר ל41
אתה מציע לקחת אנשים ולשים אותם בעוד 3 שנים של שירות חובה. אנשים שמרוויחים 20-30 אלף ש״ח בחודש, שמשלמים מיסים של 10+ אלף ש״ח בחודש (עם דמי בריאות וביטוח לאומי), ולשים אותם במשך 3 שנים בצהל. כלומר, לקחת 300 אלף ש״ח מכספי המדינה, כפול מס׳ החיילים (אלפים?) ובמקום זאת לשלם להם כדי שיעשו שירות כלוחמים. אתה מבין כמה כסף זה יבזבז למדינה? זה ממש נחמד לקרוא להם ׳מפונקים׳, בפועל הם אלה שמשלמים את רוב המיסים אחר כך במדינה ככה שנוכל לשלם לכל הלוחמים.
המסביר  |  31.01.19
42.
ל41
אתה לא מבין בדברים ממש פשוטים בכלכלה. זה טוב לנו שיש מלא אנשים שמרוויחים הרבה כסף, הם מכניסים הרבה מיסים. זה טוב לנו שהם מרוויחים עוד ועוד כי קופת המדינה צריכה את הכסף הזה. עדיף לנו שאנשים יהיו כמה שפחות בקבע מהרגע שהם יכולים לצאת לשוק האזרחות, ושיהיו כמה שיותר אנשים שהצבא יכשיר אותם ויצאו החוצה וירוויחו כסף.
אור  |  31.01.19
41.
למה בכלל צריך אותם?
מישהו יכול לומר לי למה בכלל צריך את המפונקים האלה? הם מקבלים הטבות שמתרגמות את עצמן למשכורות באזרחות של יותר מפי 4 מהשכר הממוצע במשק מיד בשחרור מהצבא וזה רק משתפר עד הפנסיה. אם רוצים פתרון הגיוני שיוסיפו סעיף קטן בתנאי הקבלה. - כל מי שיוכל להתקבל לקורסים הללו חייב קודם לשרת כלוחם תקופת שירות מלאה. התנאי הקטן הזה יפתור הכל. הביקוש ללחימה גם בקרב המפונקים יגדל כי גם הם יודעים חשבון. המתקבלים לקורס יהיו כבר בתנאי קבע ומצבם רק יילך וישתפר. הבונוסים וההטבות המפליגות יגיעו למי שצריך, ללוחמים. PROBLEM SOLVED!
יגאל  |  29.01.19
40.
לכל מי שטוען שלא מגיע לחיילי סייבר מענק
חשוב לזכור שמדובר בשירות קבע ולא שירות חובה. גם עם המענק - לוחמים בקבע מרוויחים משמעותית יותר (אלפי שקלים הפרש) מאנשי סייבר שתורמים לא פחות ומסכלים פיגועים באופן יום יומי. גם חשוב להדגיש שהמענק נלקח מחיילים שעושים את תפקידם כבר שנתיים וידעו שהם אמורים לקבל אותו - מעשה לא מוסרי בעליל. ההתנהלות של אכ"א בנושא היא בזיונית, מגוכחת ובריונית - הם מנצלים את חוסר האונים של חיילי הסייבר אל מול המערכת הצהלית הגדולה שהחתימה אותם קבע כשעוד היו נערים צעירים וכעת אין להם יכולת להתאגד ולהגן על זכויותיהם.
תוקף סייבר  |  28.01.19
39.
הכתבה מציגה את הדברים בצורה לא נכונה
אומרים שהמענק "נדחה" בפועל זה אומר שביטלו מענק של שנה שלמה, 30,000₪ שהחיילים ידעו שהם אמורים לקבל פשוט בוטל. חיילים בתפקידי סייבר נותנים את הלב והנשמה בעבודה שלהם, עובדים שעות לא שעות - מצופה מהם לתת מעל ומעבר ובסופו של דבר מצילים חיי אדם יום יום. בתמורה צהל מתייחס אליהם בבוז ורק דואג להלל את הלוחמים (שכמובן שאני לא מנסה להוריד מערכם). זה נכון שתפקידי תקיפה בסייבר הם מקפצה לאזרחות אבל חשוב לזכור שמדובר בחיילים איכותיים שעברו סינון קפדני ושכבר הגיעו עם הרבה ידע מוקדם בנושאים טכנולוגיים.
..  |  28.01.19
לכל התגובות