אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר שוב מחפש ייעוץ חיצוני בעלות של מיליונים צילום: אלכס קולומויסקי

האוצר שוב מחפש ייעוץ חיצוני בעלות של מיליונים

אגף תקציבים פרסם מכרז למיקור חוץ של יועצים לפעילויות שלו, במקום להסתייע בעובדי האגף

28.01.2019, 08:09 | עמרי מילמן

המכרז שפרסם אגף תקציבים באוצר יוציא למיקור חוץ חלק מפעילויותיו, ובכלל זה גם פעילות ליבה. לפי המכרז שפורסם החודש, ייבחרו ספקים לשלושה תחומים שונים: ייעוץ אסטרטגי - שאמור לשפר את ביצועי המשק הישראלי בכלל וגופים ציבוריים בפרט, בהיקף של עד 2 מיליון שקל; ייעוץ כלכלי - הכולל ניתוח של כשלי שוק, ניתוח הקצאת סובסידיות ועוד, בהיקף של עד 750 אלף שקל; מידענות - השוואות בינלאומיות וסקירות ספרות בהיקף של עד 300 אלף שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בעבר זכו מכרזי מיקור החוץ של משרד האוצר לביקורת גם מתוך האגף עצמו, על הוצאה לספקים חיצוניים של חלק מליבת הפעילות של אגף תקציבים. בתקופה הנוכחית שימוש ביועצים חיצוניים מעלה אף יותר שאלות, לאור כך שמעמדו של האגף בשנותיו של שר האוצר משה כחלון נפגע משמעותית. זאת כאשר מהלכים משמעותיים, מהעלאת קצבאות הנכים ועד בחינת הפחתות המכסים עבור אסם, נעשו מעל הראש של פקידי האגף.

לאור כך שתקציב 2019 אושר כבר במרץ אשתקד, ועד תחילת הקיץ לא תקום ממשלה שתגבש תקציב לשנת 2020 – אנשי אגף תקציבים היו יכולים לגבש בעצמם את התוכניות. מנגד, לאגף אין שום מחויבות ליועצים והוא יכול לסיים את ההתקשרות איתם בתוך 30 ימים מבלי לנמק מדוע. מהאוצר נמסר שכמו יתר המשרדים הוא מסתייע לעתים בחברות ייעוץ חיצוניות, "לביצוע עבודות שאינן בליבת הפעילות השוטפת. מדובר על חידוש מכרז שהיה בתוקף ב־4 השנים האחרונות בהיקפים דומים".

ראש אגף תקציבים באוצר שאול מרידור, צילום: אלכס קולומויסקי ראש אגף תקציבים באוצר שאול מרידור | צילום: אלכס קולומויסקי ראש אגף תקציבים באוצר שאול מרידור, צילום: אלכס קולומויסקי

תגיות