אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכירו את החברה שמחברת לקוחות אמידים למנהלי ההשקעות הטובים בשוויץ צילום: רפי דלויה

הכירו את החברה שמחברת לקוחות אמידים למנהלי ההשקעות הטובים בשוויץ

שוויץ תופסת חלק משמעותי בעולם ההשקעות הגלובלי, וחשוב לעקוב אחר ביצועי התיקים המנוהלים והעמלות המשולמות. תחילת השנה היא הזדמנות מצוינת לכך

28.01.2019, 16:09 | בשיתוף ברון אשל שרוני
כ-50 מיליארד דולר – זהו סדר הגודל של ההון הישראלי המנוהל כיום בשוויץ, חלקו בבעלות משקיעים פרטיים וחלקו בבעלות חברות גדולות. אין זו תופעה חדשה: שוויץ משמשת כמרכז פיננסי כבר שנים רבות, ותופסת חלק משמעותי ממפת פיזור ההשקעות הגלובלית.

"ללקוחות אמידים תמיד כדאי לפזר גלובלית את השקעותיהם, ושוויץ היא עדיין היעד מספר 1 להחזקת כספים של אנשים מחוץ למדינת המקור שלהם", אומר מאיר ברון, שותף מייסד בחברת ברון אשל שרוני, המסייעת ללקוחות כשירים לבחור את הגופים הטובים והמתאימים ביותר לניהול כספים בישראל, שוויץ, סינגפור ואנגליה.

התנודתיות בשווקים

בחברה, המשמשת כנציגה הבלעדית בישראל של ZWEI Wealth – חברת ייעוץ פיננסית אובייקטיביות מובילה בשוויץ, עוקבים אחר הביצועים של התיקים השונים ובמיוחד לאור התנודתיות הגבוהה בשווקים.

"המסכים האדומים שראינו בחודש דצמבר הדגישו את השונות בין מנהלי השקעות שונים, ובמקביל את החשיבות של בדיקת מרכיבים שונים בתיק ההשקעות, בראשם סיכון התיק והתאמתו ללקוח.

"גם בשוויץ, כמו בישראל, יש הבדלים גדולים בין הביצועים של הגופים השונים, אלא ששם האתגר במציאת מנהלי ההשקעות הטובים ביותר הוא גדול יותר, בגלל מספר גופי ההשקעות במדינה והמרחק הפיזי שלנו כישראלים, כמו גם המחסור בידע מקומי שמאפשר היכרות עם מנהלי השקעות בולטים בגופים שפחות מוכרים ללקוחות תושבי חוץ", אומר אמיר אשל, שותף מייסד בברון אשל שרוני.

לקבלת מידע נוסף על שימור ההון המשפחתי ללקוחות כשירים >>

 

מידע על מאות גופי השקעה – שמתעדכן כל חודש

על מנת לענות על האתגר בבחירת מנהל תיקים בשוויץ, בברון אשל שרוני בחרו לשתף פעולה עם חברת ZWEI Wealth, בעלת מאגר נתונים ענק שכולל את מרבית הגופים המנהלים נכסים בשוויץ סינגפור ואנגליה. ל-ZWEI Wealth מידע רב על ביצועי התיקים, עלויות הניהול ורמות הסיכון השונות, ואלגוריתמים שיודעים להתאים את הגוף המנהל לצרכי הלקוח.

לדברי אורי שרוני, שותף מייסד בברון אשל שרוני, ZWEI Wealth הוקמה על ידי פרופ' קלאוס וולרסהוף, שהיה מנהל ההשקעות הראשי של UBS, ובכיר נוסף של הבנק, פטריק מולר שהיה אחראי, בין היתר, על פעילות UBS בישראל.

"החברה, שהוקמה לפני חמש שנים, פנתה לגופים המובילים בשוויץ ובמדינות אחרות, וביקשה מהם לקבל נתונים שונים אודות התיקים המנוהלים. בעקבות פנייתם הם קיבלו נתונים ממאות גופים שממשיכים להעביר אליהם את המידע בצורה שוטפת עד היום".

"כך, בידי ZWEI קיים מסד נתונים אודות למעלה מ-300 גופים מנהלים בשוויץ, סינגפור ואנגליה. המידע מתעדכן מדי חודש, מה שמאפשר ללקוחות לקבל מידע השוואתי על תיק ההשקעות שלהם לעומת המתחרים. המידע הזה כולל נתוני תשואה, סיכון ועלות השוואתיים, כאשר ככל שמצליחים להוריד את העלות, כמובן שיש לכך השלכות גם על תשואת התיק", אומר אשל.

בתמונה, מייסדי ברון אשל שרוני ו - ZWEI באירוע לקוחות בבית השגריר השוויצרי. מימין לשמאל: פטריק מולר, אורי שרוני, פרופ בתמונה, מייסדי ברון אשל שרוני ו - ZWEI באירוע לקוחות בבית השגריר השוויצרי. מימין לשמאל: פטריק מולר, אורי שרוני, פרופ' וולרסהוף, מאיר ברון ואמיר אשל | צילום: רפי דלויה בתמונה, מייסדי ברון אשל שרוני ו - ZWEI באירוע לקוחות בבית השגריר השוויצרי. מימין לשמאל: פטריק מולר, אורי שרוני, פרופ

איך זה עובד?

לדברי ברון, בשלב הראשון לקוחות מעבירים ל - ZWEI את המידע שיש להם על התיק ההשקעות שלהם בשוויץ. "לאחר קבלת החומרים מבצעת ZWEI Wealth הערכה אודות רמת הניהול, העמלות והסיכון הגלומים בתיק בהשוואה לגופים מנהלים אחרים. בשלב השני, ZWEI מבצעים מהלך של RFP – Request for proposal. מכרז שמונגש לכל מנהלי ההשקעות הנמצאים על גבי המערכת שלהם, ומבקשים מהם הצעות לניהול התיק עבור הלקוח.

"בשלב הזה ועל פי בחירת הלקוח, דואגת ZWEI להפגיש בין הלקוח ושלוש החברות המתאימות ביותר לטיפול בהשקעותיו. עבור לקוחות מישראל הפגישות מתבצעות פנים אל פנים או בסקייפ, ולאחריהן, הלקוח בוחר עם מי הוא מעוניין לעבוד. חשוב לציין שבהמשך, ZWEI מנהלת עבור הלקוח את כל התהליך הבירוקראטי מול הגופים השונים ועוזרת ללקוח בתהליך עצמו", אומר ברון.

בשלב השלישי ועל פי בחירת הלקוח, תערוך החברה בדיקה רבעונית על מנת לבדוק ולבחון באופן שוטף את המלצותיה ויישומן.

חיסכון מהותי בעלויות

מהנתונים של חברת ZWEI Wealth עולה כי במערכת החברה טופלו עד כה כ-1.9 מיליארד דולר – כאשר 90% מהלקוחות בחרו להמשיך ולעבוד עם החברה גם בשלב השני של קבלת הצעות מגופים חדשים לטיוב התיק, ו-70% המשיכו למעקב שוטף.

כלומר, הרוב המכריע של המשקיעים גילו כי השירות שמספקת להם החברה הוא בעל ערך רב, הן בבדיקה חד פעמית והן בעבודה שוטפת לאורך זמן.

בהקשר לכך נציין כי בימים אלו עוסקים מנהלי התיקים השונים בסיכום השנה שחלפה ומעבירים ללקוחותיהם נתונים על ביצועי התיק בשנת 2018. ניתן לבדוק בדוחות השונים את הנתונים המלאים על ביצועי התיקים שנוהלו בשוויץ, ולבחון האם רמת הסיכון והעלויות אכן תואמות את הצרכים של המשקיעים.

לחצו כאן לקבלת פרטים על בדיקת תיקי ההשקעות בשוויץ >>>

תגיות