אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת טכנולוגיות התמלול Verbit גייסה 23 מיליון דולר צילום: שלומי יוסף

חברת טכנולוגיות התמלול Verbit גייסה 23 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה שנעזרת באלגוריתמים חכמים ובמתמללים אנושיים, שנמצאת בשימוש יותר מ-100 לקוחות בתחומי החינוך והמשפט. את סבב הגיוס הובילה קרן ויולה ונצ'רס והשתתפו בו כללטק, וינטג' ואחרות

29.01.2019, 16:46 | הגר רבט

חברת ורביט (Verbit), שמפתחת כלים טכנולוגיים לתמלול, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב A בסך 23 מיליון דולר. הוא הובל בידי קרן ויולה ונצ׳רס והשתתפו בו משקיעות חדשות נוספות: כללטק (זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של Access Industries בישראל) ו-Vintage Venture Partners, לצד המשקיעים הקיימים: קרן ורטקס, HV Holtzbrinck Ventures, ו-Oryzn Capital. עד כה גייסה החברה 34 מיליון דולר.

קראו עוד בכלכליסט

ורביט הוקמה ב-2016 בידי תום ליבנה (מנכ״ל), אריק שלף (סמנכ"ל טכנולוגיות), וקובי בן צבי (סגן נשיא להנדסה) והיא מעסיקה היום כ-80 עובדים בישראל ובקייב; בעקבות הגיוס תפתח משרדים בניו יורק.

תום ליבנה, מנכ"ל ומייסד ורביט, צילום: שלומי יוסף תום ליבנה, מנכ"ל ומייסד ורביט | צילום: שלומי יוסף תום ליבנה, מנכ"ל ומייסד ורביט, צילום: שלומי יוסף

הטכנולוגיה של ורביט משלבת בין בינה מלאכותית, אלגוריתמים לתמלול אוטומטי ומתמללים מקצועיים אנושיים שהיא מעסיקה בכל העולם, כדי לספק שירותי תמלול מהירים ברמת דיוק גבוהה מאוד. לפי נתוני החברה, הטכנולוגיה שלה נמצאת בשימוש אצל יותר מ-100 לקוחות בתחומי החינוך והמשפט וב-2018 רשמה צמיחה של 350%.

״אנחנו מתכוונים להיכנס גם לתחום המדיה לקראת סוף השנה", אמר לכלכליסט מנכ"ל ומייסד החברה, תום ליבנה. "אבל הדגש הנוכחי שלנו הוא על סקיילביליות בשני התחומים בהם אנו פועלים כיום, ומענה לביקוש הגדול שיש למוצרים שלנו. עד סוף השנה אנחנו אמורים למכור בעשרות מיליוני דולרים״. כשנשאל האם מכוונת ורביט את הטכנולוגיה של לתחומים נוספים או להטמעה במוצרי צד שלישי, השיב: ״כל דבר שיש בו אלמנט של דיבור יכול להיות רלוונטי ויש המון אפליקציות לדבר הזה, אבל כחברת סטארט-אפ אתה צריך להיות ממוקד בתחום העיסוק המרכזי שלך״.

ליבנה הסביר שמרבית המתחרות הקיימות של ורביט מסתמכות עדיין בעיקר על תמלול אנושי ושיכולות גנריות כמו אלה שמציעים בגוגל, מיקרוספוט ואחרות לעולם לא יגיעו לאותה רמת דיוק: ״המנוע שלנו טוב משמעותית משל המוצרים הגנריים בדומיינים בהם אימנו אותו. אנחנו מתחייבים ל-100% דיוק בתמלול לכן תחומים שצריכים רגולציה לעולם לא יבחרו בגוגל למשל״. ליבנה טען גם שלא סביר שמנועי תמלול גנריים ישתוו לשלו: "כדי שזה יקרה הם צריכים בני אדם שיעברו על כל הפלט שאספו ויתקנו את השגיאות. מודל גלעולם לא יצליח להגיע לרמת דיוק גבוהה בתחום ספיצפי בגלל הרבה גורמים שונים - מונחים מקצועיים, אקוסטיקה, מבטאים, דיקציה ועוד״.

ינאי אורון, שותף מנהל בקרן ורטקס שהייתה מהמשקיעות הראשונות בוורביט, אמר לכלכליסט: ״אנחנו רואים בוורביט הוצאה לפועל מצוינת בשלוש רמות: הטכנולוגיה המתקדמת, יצירת רשת של מאות מתמללים אנושיים בכל העולם ויצירת מסה קריטית של מכירות בכמה מיליוני דולרים בתוך שנתיים בלבד. הסיבה שהם הצליחו, מלבד הצוות החזק שגייסו, היא שהם פונים לשוק שכמה שהוא גדול, הוא עדיין 100% ידני. ורביט נכנסה לתוכו עם יכולת טכנולוגית ומציעה את אותו מוצר שמציעים האחרים בצורה יעילה יותר. בניגוד למתחרות הידניות, יש להם את היכולת להרים את הראש מעל המים ולהציע מוצר טוב יותר והתממשקות טובה יותר למערכות הרלוונטיות בכל תחום״.

רונן ניר, שותף כללי הקרן ויולה ונצ'רס, שיצטרף לדירקטוריון החברה, מסר: "אנו מאמינים כי העליונות הטכנולוגית שוורביט מציעה בשילוב עם איכות הצוות והעניין הגובר מצד גורמים רלוונטיים בעולם הופך אותה לבעלת פוטנציאל גדול להפוך לחברה גלובלית מצליחה. הרעיון שעומד בבסיס של Verbit עולה בקנה אחד עם תזת ההשקעה של ויולה ונצ'רס בתחום ה-AI, לפיה שירותים מבוססי AI, עם התמחות ורטיקלית המשולבים ביכולות אנושיות הם המענה האידיאלי לעידן ה-Workforce Automation".  

תגיות