אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמן רשת יפו תל אביב מתריע מפני פירוקה צילום: יריב כץ

פרסום ראשון

נאמן רשת יפו תל אביב מתריע מפני פירוקה

לטענת עו"ד גיל הירשמן, הבנקים לא הביעו תמיכה בהסדר הנושים המוצע בתיק. הוא מתריע מפני מצב שבו יותר מ-100 עובדים יאבדו את מקור פרנסתם

29.01.2019, 14:36 | ליטל דוברוביצקי

מה יעלה בגורלה של רשת האופנה יפו תל אביב ו-100 עובדיה?

 

נאמן הרשת, עו"ד גיל הירשמן, טוען כי ללא קבלת הסכמת הבנקים להסדר הנושים שהושג "לא יהיה מנוס מהעברת החברה להליכי פירוק ומכירת הרשת במלואה או בחלקים – כך תרד לטמיון עבודה רבה שהושקעה על ידי אנשים רבים בשיקומה של הרשת. מדובר בהשמדת ערך משמעותית שבמסגרתה לא צפויים הנושים הרגילים לקבל דבר, ויותר מ-100 עובדים יאבדו את מקור פרנסתם".

סניף של רשת יפו תל אביב, צילום: יריב כץ סניף של רשת יפו תל אביב | צילום: יריב כץ סניף של רשת יפו תל אביב, צילום: יריב כץ

הנאמן הגיש היום (ג') לבית המשפט המחוזי בנצרת בקשה דחופה להורות לנושים הבנקאיים - בנק דיסקונט, בנק הפועלים, בנק מזרחי טפחות וחברת ישראכרט 

הנאמן, עו"ד גיל הירשמן , צילום: אוראל כהן הנאמן, עו"ד גיל הירשמן | צילום: אוראל כהן הנאמן, עו"ד גיל הירשמן , צילום: אוראל כהן

להגיש עמדה בתיק - האם הם מסכימים להצעת הסדר הנושים או מתנגדים לה, עד ל-30 בינואר 2019.

הנאמן טוען כי בתיק זה הוגשה הצעת הסדר נושים לחברה ולבעליה שאם תתקבל תאפשר לטענתו "הותרת החברה כעסק חי תוך שמירת מקום העבודה של למעלה מ-100 עובדים".

הנאמן מציין כי הצעת ההסדר התבססה על מכירת 50% מהחברה למשקיע שמעון גיגי, שהוא חבר של בעל השליטה אריה חדד, ופדיון חלקו של בעלי השליטה (50% הנותרים), כשהמכר הוא לפי שווי חברה של 5 מיליון שקל, המשך העברת תקבולים עתידיים מקופת החברה לקופת הנאמן, וכן תרומת בעלים אישית בסכום של לפחות 1 מיליון שקל.

לטענת הנאמן, "בסופו של יום, ככל שהצעת הסדר הנושים תאושר, היא עתידה להניב חלוקת דיבידנדים לנושים בסך של כ-6 מיליון שקל. למרות הסכמה משמעותית מספקי החברה ויתר הנושים בקבוצה זו, התגבש רוב חוסם על ידי קבוצת הנושים הבנקאיים. הרוב החוסם הציג עמדה משותפת כנגד מתן הפטר אישי לבעל השליטה בטענה שקיימים נכסים אישיים נוספים".

הנאמן טוען כי "בהינתן מצבו של ענף האופנה בישראל, ההצעה הרצינית היחידה לרכישת החברה לפי שווי של 5 מיליון הגיעה מטעמו של גיגי, חברו של בעל השליטה. גיגי הודיע לנאמן כי אינו מוכן לרכוש את מלוא החברה לבדו ללא הותרת בעל השליטה כשותף. ללא אישור הסדר הנושים לחברה, הכולל את ההפטר האישי לבעל השליטה, לא יהיה ניתן לקיים את ההסכם המותלה עם גיגי. נוכח חלוף שנה מיום מינויו ובהיעדר הסכמות לגיבוש הסדר נושים אין בכוונת הנאמן ליטול סיכונים נוספים בניהול החברה".

עו"ד הירשמן מונה כנאמן בתיק לפני כשנה. זאת לאחר שהרשת צברה חובות של כ-26 מיליון שקל. ערב ההקפאה החברה העסיקה 230 עובדים והפעילה 13 סניפים.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
יפו תל אביב,גאה להיות שייכת
שלום, אני מרוות, עובדת מזה כשנתיים בסניף של הרשת בקניון ביקנעם. אני אמא לתינוק בן חמישה חודשים ולילדה בת שבע. זהו מקור פרנסתי היחיד. זהו מקור פרנסה לעוד 100 עובדים ברשת, דהיינו עוד 100 משפחות מתפרנסות מהרשת. משמע פירוק וסגירת סניפי הרשת, במיוחד סניפי הפריפריה, יגרום להמון משפחות סבל רב, משפחות שגם כך בקושי גומרות את החודש. אנחנו העובדים והמנהלים בסניף נלחמים בשיניים כדי שהסניף יעבוד כראוי ויהיה רווחי, כדי שהוא ימשיך להתקיים. אז אנא מכם, השאירו אותנו מחוץ למאבקי הכח, והשאירו לנו את מקור פרנסתנו.
מרוות חיר  |  30.01.19
לכל התגובות