אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

אסוס Zenbook UX433F: לפטופ שהוא קוקטייל מתוק למנהלים

עם מסך 14 אינץ' בגוף שמאפיין מחשבי 13.3 אינץ', כרטיס מסך שיכול להריץ משחקים, ממשק נוח ועיצוב אלגנטי, נראה שדגם זה משלב תכונות של קטגוריות שונות בגוף אחד. ואולם, יש לו מגבלות משלו, ותחרות קשה בקטגוריית העילית

30.01.2019, 12:37 | ניצן סדן

זה לא סוד ששוק המחשוב הנייד נמצא בבעיה: הדגמים הופכים לדקים יותר, קלים יותר ונוחים יותר, אך שיעור החלפת המחשבים נמוך למדי והקטגוריה היחידה שצומחת בהתמדה היא קטגוריית הגיימינג. מה יעשו החברות? ירקחו קוקטייל. אסוס, שכבר הציגה בעבר מחשבים בעלי כרטיסי מסך שמאפשרים הפעלת משחקים גם במחשבי מנהלים דקיקים, הביאה לארץ את השלב הבא: Zenbook UX433F, לפטופ שנראה כמחשב יוקרה אלגנטי, ונושא בקרבו חומרה שתריץ גם משחקים, בלי לפגוע יותר מדי בזמן הסוללה. כדי לבדל אותו מהמתחרים, קיבל עוד כמה גימיקים ויתרונות. עבור מי הוא מתאים?

קראו עוד בכלכליסט

נעים להכיר: Zenbook UX433F, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: Zenbook UX433F | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: Zenbook UX433F, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: סטייל יוקרתי, ואפילו שימושי

ה-UX433 רוכב על טרנד עיצובי של השנה-שנתיים האחרונות, שכמעט קשה להאמין שלא הופיע הרבה קודם לכן: מסגרת מסך דקה מאוד, שמאפשרת להקטין את גוף המחשב. למשל, לזנבוק שלפנינו יש מסך 14 אינץ', אך גופו בגודל שמאפיין מחשבי 13 אינץ'. עד לחודשים האחרונים, נראו מחשבים כאלה רק בקטגוריות היוקרתיות ביותר - X1 של לנובו, XPS 13 של Dell ובמחשבי גיימינג מסוימים כ-Aero 15X של Gigabyte. אסוס החליטה להוריד את העיצוב הזה אל העם: ה-UX433 שומר על התצורה הדקיקה גם בגרסאות הכי בסיסיות שלו, שעולות קצת פחות מ-4,000 שקל.

קל ונוח לאחיזה, צילום: ניצן סדן קל ונוח לאחיזה | צילום: ניצן סדן קל ונוח לאחיזה, צילום: ניצן סדן

המחשב שלפנינו נאה מאוד, ומאופיין בקווים נקיים וחלקים, כשעל גבו דפוס מעגלי עדין. זה איזון בין סטייל ואיפוק, שיכול להתאים למנהלים ולמי שלא רוצה מחשב שצועק "שופוני", אבל עדיין משדר אלגנטיות. גוף המחשב עשוי אלומיניום באיכות הרכבה טובה, אך אינו עמיד בצורה יוצאת דופן; הוא הרבה יותר יפה משהוא קשוח. כשפותחים את המסך, מרים אותו הציר כמה מ"מ באוויר, כדי לשפע את המקלדת ולסייע בקירור השלדה. הגוף שוקל 1.1 ק"ג, קל ביחס לקטגוריה, מה שמאפשר להסתובב איתו על הגב יום שלם בקלות. בסך הכל, זה לפטופ נאה, גם אם לא מקורי במיוחד.

ציר המסך במצב פתוח, צילום: ניצן סדן ציר המסך במצב פתוח | צילום: ניצן סדן ציר המסך במצב פתוח, צילום: ניצן סדן

תצוגה: צבעים נאים, ממשק נעים

לזנבוק UX433 יש מסך ברזולוציית Full HD, בעל איכות צבע מצוינת, וגוונים חיים ועשירים. ואולם, הבהירות שלו בינונית ולא יוכל להתמודד עם סביבות מוארות במיוחד, בוודאי שלא עם אור שמש ישיר. דיוק הצבע עומד על 100% מתקן sRGB, אך לא ברור כמה מתקן אדובי - מה שעשוי להפריע לעורכי תמונות מקצועיים, למשל. ואולם, למשתמש הסביר זה לא ישנה, והוא ימצא את המסך מספק; תענוג לצפות בסרטים על המסך הזה.

מסך ה-UX433, צילום: ניצן סדן מסך ה-UX433 | צילום: ניצן סדן מסך ה-UX433, צילום: ניצן סדן

למחשב יש מקלדת קצת רדודה, והייתי שמח למשוב לחיצה חזק יותר, אך סידור המקשים וגודלם מעולה ואחרי הסתגלות קצרה, הצלחתי גם אני ליהנות ממנה. החלק הכי מעצבן בהסתגלות היה מיקום כפתור ההפעלה, בפינה הימנית העליונה של המקלדת: בכל פעם שלחצתי על Shift ו-Delete כדי למחוק דברים, היה המחשב בסכנת מעבר למצב שינה.

מקלדת המחשב נוחה לעבודה, אך מצריכה קצת הסתגלות, צילום: ניצן סדן מקלדת המחשב נוחה לעבודה, אך מצריכה קצת הסתגלות | צילום: ניצן סדן מקלדת המחשב נוחה לעבודה, אך מצריכה קצת הסתגלות, צילום: ניצן סדן

משטח העכבר גדול ומדויק למדי, וכולל גימיק נחמד: כפתור בפינתו מדליק תצוגת NumPad, כלומר מסך מחשבון. זה חביב, אבל צריך ללחוץ די חזק כדי להתניע את התכונה הזו. כבר ראינו את הטריק הזה בדגמי אסוס קודמים, ואני מקווה שבגרסאות הבאות יעודן קצת הכפתור.

ללפטופ הזה יש שני שקעי USB בגודל מלא, שני שקעי USB-C (שלא ניתן להשתמש בהם לטעינת המחשב), שקע HDMI בגודל מלא וחריץ לכרטיסי זיכרון מטיפוס מיקרו SD. קצת חבל לי שאין פה שקע TB3, שהיה מאפשר חיבור של מסכים, כרטיסי מסך חיצוניים ורכיבים אחרים. ל-UX433 יש תמיכה בזיהוי פנים כרכיב אימות זהות ע"ב תוכנת Hello של ווינדוס 10.

משטח העכבר הופך למחשבון, צילום: ניצן סדן משטח העכבר הופך למחשבון | צילום: ניצן סדן משטח העכבר הופך למחשבון, צילום: ניצן סדן

ל-UX433 יש רמקולים חזקים ביחס לקטגוריה, בעלי איכות מפתיעה. הם מתוצרת הרמן-קרדון, ויוכלו למלא חדר ממוצע בצליל, כך שלא תצטרכו לחבר רמקול חיצוני במקרה של שיחת וידאו בעבודה. המחשב מגיע עם תוכנת דולבי אטמוס, שנועדה לשפר צליל היקפי ועושה מלאכתה נאמנה.

מצלמת הרשת קטנה מאוד - מחיר מובן כשמדובר בהתקן שצריך לשבת במסגרת תצוגה דקיקה - אך יש לכך מחיר: איכות הווידאו בינונית מאוד, בעיקר בתאורה חלשה. הלפטופ לא מגיע עם יותר מדי תוכנות מותקנות מראש. חלקן שימושיות כאפלקציית עיבוד התמונה של פולאר, וחלקן פחות, כאפליקציית הכושר של פיטביט שרלוונטית בעיקר למשתמשי החברה.

המחשב אינו עמוס באפליקציות , צילום: ניצן סדן המחשב אינו עמוס באפליקציות | צילום: ניצן סדן המחשב אינו עמוס באפליקציות , צילום: ניצן סדן

ביצועים וזמן סוללה: חגיגה לגיימר הנוסטלגי

ה-UX433 שמככב בסקירה זו הוא מדגם F החזק, בעל מעבד i7 8565U חזק וחסכוני, זיכרון פעולה של 16 גיגה-בייט ומרחב אחסון של חצי טרה-בייט. את החבילה משלים כרטיס המסך 150MX של אנווידיה, שמספק לו שרירים שלא נהוג למצוא במחשבים דקיקים וקלים. זה לא כרטיס גיימינג, וכותרים כבדים יחנקו אותו אם יופעלו ברמת הפירוט המירבית. ואולם, עדיין תצליחו להריץ לא רע את פורטנייט, PUBG או Rocket League ברמת פירוט נמוכה עד בינונית (80, 66 ו-60 פריים לשנייה, בהתאמה).

Star Control Origin רץ חלק, ברמת פירוט בינונית, צילום: ניצן סדן Star Control Origin רץ חלק, ברמת פירוט בינונית | צילום: ניצן סדן Star Control Origin רץ חלק, ברמת פירוט בינונית, צילום: ניצן סדן

משחקים ישנים יותר יפעלו עליו נהדר, כך שאם אתם חובבי כותרים מתחילת העשור, יוכל הזנבוק הזה לתפקד עבורכם כמחשב משחקים לעת מצוא. הלפטופ יתחמם קצת בפעולתו אם תגרמו לו להתאמץ, מחיר מובן בהתחשב בדקיקות השלדה. אבל משימות שגרתיות - תוכנות משרדיות, סטרימינג ויישומים דומים - לא יפריעו לו; המעבד החזק יטרוף אותם וישמור על פעולה מהירה.

PUBG, צילום: ניצן סדן PUBG | צילום: ניצן סדן PUBG, צילום: ניצן סדן

זמן הסוללה של המחשב עומד על שמונה עד תשע שעות בשימוש סביר; קחו בחשבון שאם תפעילו משחקים, יתקצר הזמן לשלוש ופחות. זה אמנם לא כרטיס גיימינג מפלצתי מסדרות GTX או RTX, אך עדיין יזלול את הסוללה.

סיכום ואלטרנטיבות

הזנבוק UX433 הוא דוגמה נהדרת לאיך שצריכים להיראות מחשבים בימינו: שילוב של ביצועים, זמן סוללה, גודל ונוחות עבודה. הדגם שכיכב בסקירה זו עולה 6,490 שקל והוא היקר בסדרה, ונועד למנהלים ומשתמשים שרוצים קצת יותר שרירים בלפטופ דקיק.

כמחשב מנהלים, יש לו מתחרים מאוד קשוחים: ה-X1 של לנובו וה-XPS 13 של Dell מצוידים במסכים בהירים בהרבה, שמתאימים יותר לעבודות גרפיות מדויקות. יתרונו על פניהם הוא במחיר: המתחרים עולים בין 2,000 ל-3,000 שקל יותר. הגרסאות הזולות יותר של ה-UX433 אמנם שומרות על אותו עיצוב ונוחות עבודה, אך לא יספקו לכם את אותה גמישות בהפעלת יישומים תובעניים.

תגיות