אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, פורשת צילום: עומר מסינגר

המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, פורשת

בודו-טרכטנברג שימשה בתפקיד במשך חמש שנים, ובמהלך כהונתה רשמה העלאת ריבית היסטורית; לדבריה, היא "מתקרבת לקו הסיום של שנות כהונה מרתקות כמשנה לנגידה ולנגיד בנק ישראל תוך תחושה עמוקה של סיפוק"

30.01.2019, 13:47 | עמרי מילמן

המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר נדין בודו-טרכטנברג, תסיים את תפקידה בסוף חודש פברואר 2019, בתום קדנציה של חמש שנים. בודו-טרכטנברג מונתה לתפקיד במרץ 2014 על ידי נגידת הבנק לשעבר, ד"ר קרנית פלוג.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת תפקידה שימשה כחברה בוועדה המוניטרית הקובעת את שיעור הריבית ובמועצה המנהלית של הבנק. עד למינוי אמיר ירון לתפקיד הנגיד כיהנה בודו טרכטנברג כממלאת מקומו בנובמבר ודצמבר, והחליטה על ההעלאת הריבית ההיסטורית אחרי שנים שנותרה על שיעור של 0.1%. על פי חוק בנק ישראל, המשנה לנגיד ימונה על ידי הממשלה בהמלצת הנגיד.

לבודו-טרכטנברג הייתה אפשרות לכהן כהונה נוספת של 5 שנים, אם ירון היה ממנה אותה. אולם בטרם הנושא נידון בודו טרכטנברג הודיעה לו כי היא מבקשת לסיים את הכהונה הנוכחית ולא להמשיך.

בודו-טרכטנברג הייתה ממונה על החטיבה למידע ולסטטיסטיקה, עמדה בראשות ועדת ההיגוי העליונה להקמתה של המערכת לשיתוף נתוני אשראי ביחד עם מנכ"ל משרד האוצר, וליוותה את תהליך החקיקה של חוק נתוני אשראי ואת פרויקט ההקמה של המאגר בבנק ישראל, ריכזה את היערכות בנק ישראל להקמת הקרן לאזרחי ישראל ("קרן העושר"), שצפויה לקום בשנה הקרובה ועוד.

 

ד"ר נדין-בודו טרכטנברג. סיימה קדנציה של 5 שנים , צילום: עדי כהן צדק ד"ר נדין-בודו טרכטנברג. סיימה קדנציה של 5 שנים | צילום: עדי כהן צדק ד"ר נדין-בודו טרכטנברג. סיימה קדנציה של 5 שנים , צילום: עדי כהן צדק

נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, צילום: אוהד צויגנברג נגיד בנק ישראל, אמיר ירון | צילום: אוהד צויגנברג נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, צילום: אוהד צויגנברג

בודו-טרכטנברג מסרה היום כי "אני מתקרבת לקו הסיום של חמש שנות כהונה מרתקות כמשנה לנגידה ולנגיד בנק ישראל תוך תחושה עמוקה של סיפוק, שכן זכיתי לעסוק במגוון גדול של נושאים חשובים לכלכלת ישראל. אני גאה בהישגים רבים שהשגנו תוך התמודדות מתמדת עם סוגיות מקצועיות ומורכבות, לצד העשייה המשותפת עם הסביבה הציבורית והשלטונית בישראל".

ירון מסר כי "ניסיונה הרב של בודו-טרכטנברג במגזר הפיננסי כמו גם בהחלטות מדיניות, ההבנה הכלכלית העמוקה שלה והידע הנרחב בתחומים רבים שמעבר לעולם הכלכלה, הורגשו בכל תחום בו עסקה".

תגיות