אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט לטכניון: מפתחת חומרי האטימה הרפואיים סילנטיס נמכרה ב-25 מיליון דולר צילום: טכניון

אקזיט לטכניון: מפתחת חומרי האטימה הרפואיים סילנטיס נמכרה ב-25 מיליון דולר

החברה הישראלית שמפתחת חומרים המבוססים על דבק המופק מאצות למניעת דליפות לאחר הליכים כירורגיים, גייסה עד כה 12 מיליון דולר ומעסיקה 13 עובדים. הקונה: חברת AMS הבריטית, מהמובילות בעולם בתחום הטיפול בפצעים

31.01.2019, 10:55 | מאיר אורבך
חברת סילנטיס (Sealantis) הישראלית נמכרה בתמורה ל-25 מיליון דולר ותמלוגים ממכירות עתידיות לחברת Advanced Medical Solutions) AMS) הבריטית. סילנטיס גייסה עד כה 12 מיליון דולר, והיא מעסיקה 13 עובדים. משרדי החברה ממוקמים בטכניון בחיפה.

קראו עוד בכלכליסט

חדר ניתוח, צילום: אריאל בשור חדר ניתוח | צילום: אריאל בשור חדר ניתוח, צילום: אריאל בשור

החברה מפתחת חומרי אטימה רפואיים המבוססים על דבק המופק מאצות, למניעת דליפות לאחר הליכים כירורגיים. החברה הוקמה במסגרת מכון אמי"ת של הטכניון, בהובלתה של פרופ' חבצלת ביאנקו-פלד מהפקולטה להנדסה כימית, חוקרת בעלת שם עולמי בפולימרים ביו-רפואיים. יישום הטכנולוגיה מאפשר פיתוח מוצרים לשימוש רפואי, כאשר התחום בו מתמקדת החברה כיום הוא אטמים כירורגים המיועדים לעצירת דימומים, מניעת דליפות תוכן מערכת העיכול לחלל הבטן, מניעת דליפת נוזל חוט שידרה ומגוון יישומים נוספים.

היתרון המוביל של הטכנולוגיה הוא התבססות על פולימר המופק מאצות, שאינו מכיל חלבונים ולכן הסיכון לזיהום או אלרגיה, קטן משמעותית בהשוואה למוצרים מתחרים המופקים מהחי. המוצר אינו דורש הובלה ואחסון בקירור, ניתן ליישמו במריחה או בריסוס והוא מתאים לשימוש גם בניתוחים לפרוסקופים.

החברה הרוכשת, AMS, היא מהמובילות בעולם בתחום הטיפול בפצעים, ומוכרת מוצרים ב-75 מדינות. מדובר ברכישה ראשונה שלה בישראל, כאשר סילנטיס תישאר בארץ ותהווה מרכז חדשנות לקבוצה הבינלאומית. AMS מחזיקה שבע שלוחות ברחבי אירופה ומונה למעלה מ-600 עובדים.

תומר פוקס, מנכ"ל סילנטיס, מספר שהחיבור עם חברת AMS מעלה את הסיכויים למצוא את מוצרי החברה בכל חדר ניתוח: "המיזוג לתוך AMS הוא אבן דרך חשובה במסלול להגשמת החזון שלנו, לאפשר לצוותים רפואיים ברחבי העולם למנוע סיבוכים ניתוחיים קשים בזכות המוצרים של סילנטיס. בעקבות המיזוג, חברת AMS תהנה מהיכולת המדעית וההנדסית שלנו כחברת הזנק ישראלית בתחום הביוטכנולוגיה, שכוללת חדשנות ויכולת להביא פתרונות פשוטים ומקוריים לאתגרים מורכבים. AMS מתכננת להרחיב את הפעילות בישראל, דבר שיאפשר להתרחב לכיוונים משמעותיים חדשים". הצוות של סילנטיס מורכב ממספר קטן של עובדים עם רוב נשי, ובהן מהנדסות כימיה ומהנדסות ביוטכנולוגיה.

פרופ' חבצלת ביאנקו-פלד: "לאחר שפיצחנו את מנגנון ההדבקה של האצה הבנו שניתן ליישם אותו להדבקת משטחים רטובים בגוף האדם ורשמנו פטנט מתוך ההבנה שייתכן פוטנציאל מסחרי. זו הגשמת חלום עבורי, לא בכל יום חוקרת רואה את המחקר שלה הופך ליישומי, והייתה לי הזכות להיות מעורבת בפיתוח מוצר המיועד להגיע לבתי חולים ולסייע לחולים. אין ספק כי מסחור פטנט זו התנסות מעניינת. נחשפתי לתחומים שלא הייתי מכירה אילו נשארתי רק במעבדה. זו חוויה שלא הייתי מוותרת עליה למרות שמחקר הוא המיקוד העיקרי שלי".

פרופ' וויין קפלן, המשנה לנשיא למחקר בטכניון: "זהו מקרה מעורר השראה, המראה כיצד מחקר בסיסי הפך ליישומי והוביל להקמת חברה. בסופו של תהליך ארוך זה, היא נרכשת על ידי חברה בינלאומית מובילה בתחום, ומוכיחה כיצד מחקר ברמה האוניברסיטאית יכול להשפיע על המין האנושי. אני בטוח שסילנטיס תשמש דוגמה לסגל ולסטודנטים בטכניון ובאקדמיה כולה, על ההשפעה הפוטנציאלית של המדע על החברה".

את סילנטיס ייצגו בעסקה עורכי הדין טל נוי-כהן ורועי אבנרי, ממשרד גולן-גולדשמידט ושות'. את הטכניון ייצגה עורכת הדין גליה אמיר חן, ממשרד פרימס, שילה, גבעון, מאיר.

תגיות