אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת השחיתות במלזיה: שכר בכירים בגולדמן זאקס עשוי להיפגע צילום: רויטרס

פרשת השחיתות במלזיה: שכר בכירים בגולדמן זאקס עשוי להיפגע

הבנק האמריקאי מסר כי הוא עשוי לפגוע בשכרם של חמישה ממנהליו הבכירים, כולל המנכ"ל סולומון והמנכ"ל לשעבר בלנקפיין - זאת בהתאם להתפתחות בחקירה המתנהלת סביב השחיתות בקרן ההשקעות המלזית 1MDB ומעורבות הבנק בפרשה

02.02.2019, 09:34 | שירות כלכליסט

הצטרפו לעדכונים השוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון של כלכליסט

בנק גולדמן זאקס מסר אתמול (ו') שהוא עשוי לפגוע בשכרם של מנהלים בכירים בעקבות החקירה הפלילית שמתנהלת סביב השחיתות בקרן ההשקעות המלזית 1MDB ומעורבות הבנק בפרשה. הבנק ציין בפנייה לרשויות שהדירקטוריון אישר תקנה שמעניקה לו את "הגמישות להפחית את גודל התגמול קודם לתשלומו, ו/או לבטל את העברת המניות" שהיו מיועדות לתשלום למנהלים עבור 2018.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה עשויה לעלות למנכ"ל החברה הקודם, לויד בלנקפיין, כמו גם למנהלים בכירים אחרים מיליוני דולרים, תלוי בתוצאות החקירה המתנהלת לגבי קרן ההשקעות. גולדמן זאקס עזר לגייס 6.5 מיליארד דולר עבור הקרן ב-2012 וב-2013 בשלוש עסקאות אג"ח, אך עומד כעת בפני האשמות מצד ממשלת מלזיה הטוענת שנכסים נגנבו מהקרן. גולדמן  זאקס טוען מצידו שנפל קורבן לפקידים מלזים שהונו אותו. עם זאת, מנכ"ל הבנק הנוכחי, דיוויד סולומון, התנצל לאחרונה בפני העם המלזי על חלקו של גולדמן זאקס בפרשה. בחודש שעבר הגישה מלזיה תביעה פלילית נגד הבנק ושני עובדים לשעבר בו בשל מעורבותם בפרשת השחיתות. לפי הרשויות במלזיה, הבנק הוליך שולל את המשקיעים, שכן ידע שבוצעה מעילה ברווחים ממכירת האג"ח של 1MDB. בעקבות זאת, הממשלה דורשת להטיל על גולדמן זאקס קנסות של יותר מ-2.7 מיליארד דולר שנגנבו לכאורה ו-600 מיליון דולר שהבנק ההרוויח בעמלות מהעסקאות.

הקרן שהוקמה על ידי ראש הממשלה נאג'יב ראזק ב-2009. נועדה במקור לקידום פרויקטים כלכליים במדינה, אך בפועל צברה הפסדים של מיליארדי דולרים. על פי החשד של הרשויות בארה"ב, 1.3 מיליארד דולר מכספי הקרן שימשו לרכישת נכסים בארה"ב, כולל דירות יוקרה בניו יורק ובקליפורניה, מטוס פרטי, יצירות אמנות של וינסנט ואן גוך וקלוד מונה וכן מימון הסרט "הזאב מוול סטריט" בכיכובו של לאונרדו דיקפריו. ראזק עצמו הפסיד בבחירות שהתקיימו מוקדם יותר השנה, והוא מואשם שגרף לכיסו 700 מיליון דולר מהקרן.

לויד בלנקפיין, צילום: אימג לויד בלנקפיין | צילום: אימג'בנק, Gettyimages לויד בלנקפיין, צילום: אימג

בלנקפיין היה המנכ"ל של גולדמן במשך 12 שנה החל מ-2006, אך פרש מהתפקיד באוקטובר ומתפקיד היו"ר בתחילת דצמבר. הסכום שקיבל עבור 2018 היה 20.5 מיליון דולר, שכלל שכר של 2 מיליון דולר, בונוס של 18.5 מיליון דולר ויותר מ-14 מיליון דולר במניות מוגבלות שטרם הבשילו.

סולומון, שנכנס לתפקיד המנכ"ל והיו"ר במקום בלנקפיין, קיבל תגמול של 23 מיליון דולר בשנה שעברה, מתוכם משכורת של 1.9 מיליון דולר, בונוס של 21 מיליון דולר, ומניות מוגבלות בשווי 15.4 מיליון דולר.

ניכוי התשלומים עשוי להתבצע ביחס לכל אחד מחמשת המנהלים הבכירים בחברה נכון לסוף 2018.

בגולדמן זאקס מסרו שהבנק עשוי לא להעביר או למשוך בחזרה שכר עד חמש שנים לאחור עבור אותם בכירים בהתאם להתפתחות החקירה.

תגיות