אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפרקי אגודת פא"י מבקשים למכור נכסים לצורך הוצאות שוטפות צילומים: עמית שעל, אוראל כהן

מפרקי אגודת פא"י מבקשים למכור נכסים לצורך הוצאות שוטפות

עורכי הדין שאול קוטלר ובניהו לאבל, מבקשים מבית המשפט להתיר להם למכור מספר נכסי מקרקעין של האגודה העות'מאנית, ביניהם מבנה ברחוב פרישמן בת"א ששוויו 27 מיליון שקל

03.02.2019, 08:27 | ענת רואה

המפרקים הזמניים של האגודה העות'מאנית פא”י, עורכי הדין שאול קוטלר ובניהו לאבל, מבקשים מבית המשפט להתיר להם למכור מספר נכסי מקרקעין של האגודה כדי לממן את ההוצאות השוטפות. זאת שבעה חודשים לאחר מינויים לתפקיד. בראש רשימת הנכסים המיועדים למכירה: מבנה ברחוב פרישמן בתל אביב ששוויו 27 מיליון שקל. לטענת השניים, הנכס מניב רווח נמוך, 374 אלף שקל בשנה, ויש למכור אותו.

קראו עוד בכלכליסט

בבקשה, שהוגשה לשופטת עירית וינברג נוטוביץ, טוענים המפרקים כי המהלך נדרש "בהקדם" לנוכח צורכי התזרים של הפעלת האגודה והגופים הקשורים, ובהתחשב בכך שהליכי המכר יתמשכו על פני כמה שבועות עד שיאושרו הסכמים.

מימין: שאול קוטלר ובניהו לאבל, צילומים: עמית שעל, אוראל כהן מימין: שאול קוטלר ובניהו לאבל | צילומים: עמית שעל, אוראל כהן מימין: שאול קוטלר ובניהו לאבל, צילומים: עמית שעל, אוראל כהן

בקשת המפרקים נחשבת לחריגה, ומעידה על העלויות הגבוהות של הליך הפירוק שנכפה עליה, אף שלא היתה בחובות, אלא עתירת נכסים. ב"כלכליסט" פורסם לפני כחודש כי השניים ביקשו לאשר להם שכר טרחה בהיקף 92 אלף שקל לחודש, ובנוסף הם מעסיקים רואי חשבון ב־47 אלף שקל לחודש.

חנוך ורדיגר, שניהל את האגודה לפני הפירוק, סולק מתפקידו ימים אחדים לאחר מינויים של המפרקים, וזאת באופן מיידי ללא שימוע, ותוך כדי הטחת אמירות קשות.

אלא שכעת מתברר, חרף הביקורת נגדו, שוורדיגר כנראה ידע דבר אחד לפחות לעשות טוב יותר מהמפרקים: להפעיל את האגודה בלי לבזבז את משאביה. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי ב־20 השנה האחרונות לא נמכר נכס אחד של האגודה כדי לייצר תזרים מזומנים או מכל סיבה אחרת.

מעיון בתיק עולה כי ורדיגר שכר לאחרונה את עו"ד אמיר פלמר, כדי שייצג אותו מול המפרקים, וכצעד ראשון הוא ביקש להיות צד לתיק במערכת נט המשפט, כלומר לקבל גישה למסמכים שהוגשו בתיק כדי שיוכל להביע עמדה לגביהם. השופטת נוטוביץ התעלמה מבקשתו ולא אישרה אותה, עד שבשלב מסוים הגישו מבקשי הפירוק התנגדות לכך שוורדיגר ייחשף למתרחש בתיק, אף שהתיק מוגדר כפתוח לציבור. השופטת העבירה את הבקשה לתגובת הכנ"ר. בדרך כלל מאושרות בקשות מסוג זה כהליך שבשגרה.

תגיות