אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לאמריקה - פפר הפך לחברת בת נפרדת מלאומי

בלעדי לכלכליסט

בדרך לאמריקה - פפר הפך לחברת בת נפרדת מלאומי

בסוף 2018 הפך הבנק הדיגיטלי של לאומי מסוג של מחלקה בתוך הבנק, ליישות משפטית נפרדת בדמות חברת בת. זאת לקראת תחילת מכירת רישיונות שימוש בטכנולוגיה שפיתח לגופים פיננסים בארה"ב

03.02.2019, 13:05 | רחלי בינדמן

בנק לאומי מתקדם עם תכניותיו למכור רישיונות שימוש בפפר - הבנק הדיגיטלי שלו לגופים פיננסים בעולם, ולהפיק הכנסות שאינן מפעילות ליבה בנקאית אלא ממכירה של טכנולוגיה שפיתח.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי בסוף 2018 הפך לראשונה "פפר" לחברת בת בעלת אישיות משפטית נפרדת מהבנק תחת השם "פפר פלטפורמס", שאמנם היה מזוהה כמותג נפרד מזה של הבנק, אך בסופו של דבר היה חלק מהבנק כסוג של "מחלקה".

רקפת רוסק עמינח. הוציאה את פפר לדרך עצמאית, צילום: DLD רקפת רוסק עמינח. הוציאה את פפר לדרך עצמאית | צילום: DLD רקפת רוסק עמינח. הוציאה את פפר לדרך עצמאית, צילום: DLD

לקראת סוף 2018, הוחתמו עובדי "פפר" על הסכמי עבודה חדשים מול החברה החדשה, כשהכל במטרה להקל את ההתקשרויות העתידיות של פפר מול גופים פיננסים בעולם.

עם זאת, לפפר אין רישיון בנקאי עצמאי אלא הוא פועל על סמך הרישיון ותשתית ההון העצמי של הבנק, ולכן חלק מהפעילויות שלו (ככל הנראה שירותי הבק אופיס) נשארו תחת הבנק, בעוד שהפעילות הטכנולוגית עצמה כולל הצוות המפתח ומנהלי המוצרים השונים, עברו לחברת הבת.

לפני חודשיים, דיווח עיתון "הפייננשל טיימס" כי הבנק בוחן עם שותפים פוטנציאלים בארה"ב להשיק את הבנק הדיגיטלי במדינה ורקפת רוסק עמינח, מנכ"לית לאומי, צוטטה בעיתון כשאמרה "אמרנו שאנחנו רוצים להגיע אל מעבר לים וחתרנו לכך" וצייינה כי המהלך נולד בעקבות פניות של בנקים זרים ומשקיעים שהביעו עניין בפפר, שהושק לפני שנה וחצי בישראל.

בבנק בחנו תחילה שווקים כמו הודו ואנגליה, ולבסוף נבחר השוק האמריקאי כראשון שבו יושק פפר. רוסק עמינח ציינה כי "הבנקים האמריקאים אמנם מתקדמים מאד בשורה של תחומים, אך יש תחומים שהם הרחק מאחור – בכל הקשור לשירותי בנקאות בסיסיים".

עד כה השקיע בנק לאומי מאות מיליוני שקלים בפפר, אך בחר שלא לחשוף את מימדי ההצלחה שלו במונחי לקוחות פעילים. הבנק מציע היום לכל מי שפותח חשבון (מהכורסא בסלון), תשלום חד פעמי שנע בין 250-400 שקלים והציע ריבית של 3% על פיקדון שהלקוח יפקיד בבנק, בגובה של עד 10 אלף שקלים לתקופה של שנה – כלומר, סכום של 300 שקלים נוספים למי שיעביר סכום כזה לתוך החשבון.

הבנק אף מעודד לאחרונה שימוש בכרטיס האשראי שלו, דרך הצעת הטבות למשתמשים בכרטיס האשראי של פפר. בקרוב צפוי הבנק הדיגיטלי להשיק פלטפורמת מסחר דיגיטלית.

לבסוף, כל מי שפתח חשבון פפר ומשתמש באפליקציית התשלום של לאומי – פפר פיי, חייב להפקיד כספים בחשבון הבנק, שכן העברת הכספים דרך פפר פיי מוצמדת לחשבון הבנק פפר. אלא שכאמור אין שום נתונים על מימדי השימוש בפועל בפפר המוגדר מלכתחילה כחשבון משני (תנאי לפתיחת חשבון פפר היא קיומו של חשבון בנק נוסף).

הקמת חברת הבת כאמור היא צעד משמעותי שמעיד על סבירות גבוהה למכירת רישיונות שימוש של פפר בעולם, מה שכמובן ייחשב כהישג לבנק לאומי.

מלאומי נסמר בתגובה: פפר הינה פלטפורמה טכנולוגית חדשנית המאפשרת לייצר שיתופי פעולה עסקיים בארץ ובעולם. לכן לאומי הקים חברת בת שתרכז את הפעילות התפעולית של פפר, להבדיל מהפעילות הבנקאית עצמה, באופן שיאפשר למנף את הנכס הייחודי שקיים בפפר לרבות באמצעות שיתופי פעולה".

תגיות