אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: 88% מהעובדים היו מוותרים על קידום בשביל זמן עם המשפחה צילום: שאטרסטוק

סקר: 88% מהעובדים היו מוותרים על קידום בשביל זמן עם המשפחה

רוב העובדים בישראל מרגישים שהקריירה משתלטת להם על שעות הפנאי; 64% החליפו מקום עבודה, הפחיתו שעות או הפכו לעצמאים כדי להקדיש זמן רב יותר למשפחה; פערי השכר בין נשים לגברים מתחילים מהבית: 59% מהנשים הן המטפלות העיקריות בילדים; 70% מהגברים הם המפרנסים העיקריים, כך לפי סקר של AllJobs ליום המשפחה

04.02.2019, 10:39 | מעין מנלה

בבחירה בין קריירה לבין משפחה מרבית הישראלים מעידים על עצמם שהיו בוחרים במשפחה - 88% מהעובדים היו מוותרים על קידום בעבודה לטובת יותר זמן עם הילדים והמשפחה, כך עולה מסקר שערכה AllJobs ליום המשפחה. עם זאת, יש ויתורים גם בבית - רבע מהעובדים אמרו כי ויתרו על הריון נוסף לטובת הקריירה.

קראו עוד בכלכליסט

רוב העובדים (64%) מרגישים שהעבודה משתלטת להם על זמן האיכות עם המשפחה וזולגת גם לשעות הערב ולסופי שבוע. כדי להתמודד עם השתלטות העבודה על הפנאי 64% מהנשאלים הודו כי החליפו מקום עבודה, שינו שעות עבודה או הפכו לעצמאים במטרה להקדיש זמן רב יותר למשפחתם. בענפי הרפואה והפארמה, ההייטק והמשפטים שיעור העובדים שערכו שינויים בעבודה כדי לבלות יותר עם המשפחה גבוה במיוחד (78%, 74% ו-72% בהתאמה) ככל הנראה מכיוון שבענפים תובעניים אלה העובדים חשים פגיעה בחיי המשפחה.

בענפים אלה ניתן לראות שהעובדים חוזרים גם מסיימים מאוחר את יום העבודה: מחצית מעובדי ההייטק חוזרים הבייתה אחרי השעה 18:00 ו-7% אחרי 20:00; בענף המשפטים 23% מהעובדים חוזרים אחרי 18:00 ו-17% אחרי 20:00 ואילו בענף הרפואה 12% מהעובדים מסיימים את יום העבודה אחרי שש בערב ו-13% אחרי שמונה.

 , קרדיט: AllJobs קרדיט: AllJobs  , קרדיט: AllJobs

לשאלה "מה היה עוזר לכם להתמודד ולאזן את השילוב בין בית למשפחה", 71% מהנסקרים השיבו כי קיצור או הגמשת שעות העבודה, 51% אמרו שהוספת ימי חופשה או מחלה, ו-56% בחרו באפשרות לעבוד מהבית מידי פעם.

64% מהעובדים עשו ויתורים בקריירה כדי לבלות יותר זמן עם המשפחה, צילום: שאטרסטוק 64% מהעובדים עשו ויתורים בקריירה כדי לבלות יותר זמן עם המשפחה | צילום: שאטרסטוק 64% מהעובדים עשו ויתורים בקריירה כדי לבלות יותר זמן עם המשפחה, צילום: שאטרסטוק

"מראש תנאי ההעסקה הקבועים בחוק אינם מאפשרים לעובדים שרוצים לשמור על איזון עבודה ומשפחה לעשות את זה. כאשר יום עבודה מלא עומד על 9 שעות, ומספר ימי החופשה הניתן בחוק הוא 12 בלבד – נוצר מצב שבו אין הלימה בין מבנה השוק למסגרות. ישראל ממוקמת במקום התשיעי בעולם מבחינת שעות עבודה מרובות. כדי למצוא את האיזון המיוחל אי אפשר רק להגדיל את שעות השהות של הילדים במסגרות, כיוון שכולם – גם הילדים – זקוקים לשעות חופש ושעות בית. אבל אם ניפגש באמצע: מצד אחד שעות העבודה יפחתו, ומן הצד השני שעות הלימודים יתארכו – אפשר יהיה להגיע לעמק השווה", אומרת עינב בוימפלד מנהלת המחקר והתוכן ב-AllJobs.

 

ישראל 2019 - הנשים מגדלות את הילדים, הגברים מפרנסים

59% מהנשים (לעומת רק 9% מהגברים) העידו כי הן האחראיות על הגידול השוטף של הילדים (הוצאה מהמסגרות, הישארות בזמן מחלה או חופשה וכו'). לשאלה מי מבני הזוג הוא המפרנס העיקרי, 70% מהגברים ענו שהם, לעומת רק 17% מהנשים שענו שהן. רק בקרב 22% מהמשיבים שני בני הזוג משתכרים פחות או יותר אותו הדבר. מבין ההייטקיסטים 35% דיווחו כי הם המפרנסים העיקריים, ואילו מבין עובדי ההוראה והחינוך רק 16% דיווחו כך.

"פערי השכר הם רק סימפטום והם למעשה משקפים למעשה אי שוויון בסיסי יותר: חלוקת עבודה מגדרית בעייתית בבית ובקריירה. 59% מהנשים הן האחראיות הבלעדיות על גידול הילדים. ורק 9% מהגברים מוותרים על ימי עבודה בעת מחלה, שביתה, חופשה של הילדים. במילים אחרות: נשים עדיין מהוות "הורה עיקרי" בתא המשפחתי. כל עוד העיקרון המארגן ברוב בתי האב בישראל יהיה שנשים הן מפרנסות משניות – לא נצליח לראות שינוי אמיתי. התובענות של שוק העבודה פוגעת בכולם, גם בגברים, אך מאחר שהאחריות על גידול המשפחה נופלת בעיקר על כתפיהן של הנשים, הן הנפגעות העיקריות מחוסר האיזון הזה, והן אלו שנאלצות לשלם את המחיר הכבד בקריירה שלהן", אומרת בוימפלד.  

הסקר נערך בקרב 687 עובדים ועובדות ובדק את נושא האיזון בין בית לעבודה בישראל, כיצד משתלבים חיי המשפחה עם פיתוח הקריירה, ועד כמה המעסיקים תומכים ומעודדים עובדים בעלי משפחות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מצחיק איך לוקחים נושא כואב באמת והופכים את המעוול לקורבן.
יש סיבה למה בכל ארצות העולם השני והשלישי הנשים שיכולות, הולכות למקצועות ההנדסה, מדעים מדוייקים וכל שאר אפיקי ההכנסה שתואמות ואף עולות על הגברים- אין להן ברירה! ממשכורת אחת לא ניתן לחיות שם. בניגוד לעולם הראשון , למשל ארצות סקנדינביה ששם השוויון החברתי הכי גדול בעולם ונשים מעדיפות ללכת לאפיקים מעניינים ומתגמלים של מדעי הרוח ועבודות גמישות במשרה חלקית. כאן משכורת אחת של בעל שעובד בעבודות משמימות ושוחקות פלוס תוספת של האישה, מספיקים בהחלט. הלוואי ויכולתי לחיות כמו אישתי, עבודה חלקית במשרה מעניינת עם תואר מרתק, 5 שעות ביום, והשאר בבית\תחביבים\בילויים-חופשות עם המשפחה... אבל מישהו צריך לשלם על כל הכיף הזה. גבר שלא עובד הוא גבר שבחורות אפילו לא יורקות לעברו, בניגוד למקרה ההפוך.
להפוך את היוצרות על פיהן  |  05.02.19