אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסת קריפטו ללקוחותיה: לא נוכל להחזיר כסף כי המייסד מת עם הסיסמה למערכת צילום: ALTCOINTODAY

בורסת קריפטו ללקוחותיה: לא נוכל להחזיר כסף כי המייסד מת עם הסיסמה למערכת

חברת QuadrigaCX חייבת ללקוחות שלה כ-190 מיליון דולר במטבעות וירטואליים. הסבר: המייסד ג'רלד קוטן מת במפתיע בגיל 30 והיה היחיד שברשותו סיסמת ההפעלה למערכת

04.02.2019, 11:58 | שירות כלכליסט

פלטפורמת המסחר במטבעות וירטואלים QuadrigaCX הודתה כי לא תוכל להחזיר ללקוחות שלה 190 מיליון דולר שהשקיעו דרכה, זאת מכיוון שהאדם היחיד שיודע את הסיסמה למערכת, המייסד ג'רלד קוטן (Gerald Cotten) בן ה-30 מת בדצמבר במפתיע, כך מדווח האתר Coindesk.  

קראו עוד בכלכליסט

בהצהרה בשבועה שהוגשה לבית המשפט הגבוה בנובה סקוטיה בקנדה, אלמנתו של קוטן, ג'ניפר רוברטסון טענה כי החברה חייבת ללקוחות שלה בסביבות 190 מיליון דולר במטבעות וירטואליים ובכסף פיאט (fiat money), שאינו מגובה בשום נכס וניתן להדפסה חופשית. בעקבות זאת, החברה הגישה בקשה להגנה בפני נושים בטענה שאין לה גישה לכספים המאוחסנים ב"מחסן קר" (ארנק לאיחסון ביטקוין במצב לא מקוון). ישנה גישה רק חלק קטן מהסכום המדובר שיועד להעברות.

לפי הדיווחים, החברה מחזיקה בין השאר במטבעות ביטקוין בשווי 92.3 מיליון דולר, במטבע הווירטואלי ליטקוין בשוי 6.5 מיליון דולר ובמטבעות אתר בשווי 46 מיליון דולר.  

 , צילום: Getty צילום: Getty  , צילום: Getty

לפי ההצהרה של רוברטסון, קוטן היה בעל "האחריות המלאה לניהול ההון והמטבעות", כך שלאף עובד אחר לא הייתה גישה להון שאוחסן. מומחה שגייסה החברה ניסה לפרוץ למחשב של קוטן אך ללא הצלחה, ולטענת רוברטסון קוטן לא השאיר אחריו מסמכים הקשורים לעסק.

בחברה הודיעו על מותו של קוטן רק באמצע ינואר, וטענו כי הוא מת כתוצאה מסיבוכים של מחלת הקרוהן ב-9 בדצמבר 2018 במהלך ביקור בהודו, שם פתח בית יתומים "כדי לספק בית ומקלט בטוח לילדים נזקקים".

הסיטואציה התמוהה גרמה לרבים לחשוד שאולי מדובר בניסיון לגנוב את הכספים על ידי כך שביימו את מותו של קוטן. רוברטסון סיפקה תעודת מוות ובממשלה הקנדית אישור כי אזרח המדינה מת בהודו, אך לא סיפקו פרטים נוספים מעבר לכך בשל חוקי פרטיות.

ברשת הטלוויזיה הקנדית CBC דיווחו כי קנדיאן אימפריאל בנק הקפיא נכסים של QuadrigaCX בשווי 26 מיליון דולר לאחר שנתגלו אי סדרים בעיבוד התשלומים. יתרה מכך, בית המשפט הגבוה באונטריו פסק בשנה שעברה כי "עסקאות בשווי 67 מיליון דולר הועברו בצורה לא הולמת לחשבון האישי של חברת עיבוד התשלומים". עם זאת, בחברה טוענים כי הנושא נפתר.

תגיות