אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נכסי קרנות הגידור צומצמו ב-88 מיליארד דולר ב-2018 צילום: שאטרסטוק

נכסי קרנות הגידור צומצמו ב-88 מיליארד דולר ב-2018

בחודש דצמבר משכו הלקוחות 19.6 מיליארד דולר מהקרנות - על רקע הירידות החדות בשווקים הפיננסיים; eVestment: "המשקיעים קיבלו שוב תזכורת כואבת לכך שהתעשייה לא בהכרח מלאה במנהלים יוצאי דופן"

04.02.2019, 12:10 | שירות כלכליסט

תעשיית קרנות הגידור ספגה מכה קשה ב-2018 לאחר שמשקיעים לחוצים משכו החוצה מיליארדי דולרים מתיקי ההשקעות שלהם. בנוסף לכך, מאות קרנות נסגרות והשקעות על מניות טכנולוגיה ונפט אכזבו.  

קראו עוד בכלכליסט

לפי הנתונים שאספה חברת eVestment, שמספקת תוכנות למשקיעים מוסדיים, שווי הנכסים שתחת ניהול קרנות הגידור נפלו בשנה שעברה ב-88 מיליארד דולר – הירידה החדה ביותר שספגה התעשייה מאז המשבר הפיננסי לפני עשור. "המשקיעים קיבלו שוב תזכורת כואבת לכך שהתעשייה לא בהכרח מלאה במנהלים יוצאי דופן", הסביר פיטר לאורלי, מנהל חטיבת המחקר של eVestment. "אי אפשר להתכחש לנתונים".

התנודתיות החדה בשוקי ההון בסוף השנה רק החמירה את המצב. במקביל לירידות בדצמבר במדד S&P 500, הלקוחות העצבניים משכו מקרנות הגידור 19.6 מיליארד דולר בדצמבר לבדו, כך שכלל המשיכות עבור השנה שעברה הסתכמו ב-35.3 מיליארד דולר. קרנות הגידור אמנם רשמו ביצועים טובים יותר משל המדד ברבעון הרביעי, אך עדיין הפסידו כסף. "בתיאוריה, קרנות גידור אמורות להיות מסוגלות להרוויח כסף גם כשהשוק עולה וגם כשהשוק יורד", אומר איאן ווינר, לשעבר מנהל בקרן גידור.

קרנות הגידור נפגעו מכיוון שהשקיעו במניות טכנולוגיה כמו פייסבוק, אמזון ואלפבית שסבלו אף הן משנה קשה, ומדד נאסד"ק אף נכנס לטריטוריה דובית. במקביל, התנודתיות במחירי הנפט הקשתה אף היא על ביצועי הקרנות.

בנוסף, מעל 400 קרנות גידור נסגרו בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה. "נהנינו משוק שורי ב-11 השנים האחרונות, אך עכשיו שזה נגמר צריך להפריד את המוץ מהתבן", הוסיף אולה רולאג מחברת מוראנו קונקט המחברת בין משקיעים ומנהלי קרנות. "ישנם הרבה מנהלי קרנות, אך רק חלקם טובים".

עם זאת, המצב עדיין לא אבוד. תעשיית קרנות הגידור מנהלת נכסים בשווי כולל של 3.2 טריליון דולר, ו-42% מהמנהלים הצליחו להעלות את הרווחים בשנה שעברה. כך למשל, קרן הדגל בסיטאדל בניהולו של קן גריפין המנהלת נכסים בשווי של קרוב ל-30 מיליארד דולר, עלתה בשנה שעברה ב-9.1%. בחודש שעבר עלה גריפין שוב לכותרות כשנודע ששילם 238 מיליון דולר עבור דירה במנהטן, שהפכו אותה לבית היקר ביותר בארה"ב.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות