אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היו"רית המיועדת של הרשות השנייה עתרה לבג"ץ: טוענת לנזקים כבדים שנגרמו לה כתוצאה מאי-אישור מינויה צילום: youtube

היו"רית המיועדת של הרשות השנייה עתרה לבג"ץ: טוענת לנזקים כבדים שנגרמו לה כתוצאה מאי-אישור מינויה

קרן אוזן דורשת להוציא צו על תנאי לממשלה להשיב מדוע לא מאושר מינויה לתפקיד. "העיכוב הבלתי סביר העלה חשד שמא אי הבאת עניינה של העותרת בפני הממשלה נובע משיקולים זרים ותוך התערבות בגופי תקשורת"

04.02.2019, 14:42 | עומר כביר

היו"רית המיועדת של הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, קרן אוזן, עתרה היום לבג"ץ בדרישה להוציא צו על תנאי שיורה לממשלה להשיב מדוע לא מאושר מינויה לתפקיד.

אף שמינויה של אוזן אושר על ידי ועדת גילאור בסוף 2018, האישור טרם הובא להצבעה בפני מליאת הממשלה – הצעד האחרון בתהליך המורכב. אוזן, לשעבר סמנכ"לית התוכן ומגישת תוכניות בתחנת רדיו דרום, נציגת הבעלים של רדיו ישראל ועיתונאית ומגישה בכאן ובקשת, עזבה את תפקידיה בעיתונות לאחר ששר התקשורת, איוב קרא, החליט להגיש את מועמדותה לתפקיד יו"ר הרשות.

קרן אוזן, צילום: youtube קרן אוזן | צילום: youtube קרן אוזן, צילום: youtube

תחילה התקדם התהליך בקצב קבוע, ואולם אחרי האישור של ועדת גילאור עצרו הגלגלים בחריקת בלמים ואוזן ושאר חברי המועצה המיועדים ממתינים שהממשלה תדון ותאשר את המינוי שלהם. וזאת, חרף העובדה שהמועצה הנוכחית מכהנת בהרכב חסר שרק אישור יוצא דופן של משרד המשפטים העניק לה את הקוורום הדרוש על מנת לאשר את מיזוג רשת-עשר,

בעתירה, שהגישה אוזן באמצעות עוה"ד ציון אמיר וברוך חייקין נגד ממשלת ישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר התקשורת איוב קרא ומזכיר הממשלה צחי ברוורמן. היא טוענת שנגרמו לה נזקים כבדים כתוצאה מאי-אישור מינויה. "העותרת למעשה נותרה ללא תעסוקה, במצב של חוסר ודאות תוך ציפייה לגיטימית להחלטה בדבר המינוי", נכתב.

עוד נטען בעתירה שמאחורי עיכוב האישורים עומדים שיקולים זרים ופוליטיים: "העיכוב הבלתי סביר... העלה חשד שמא אי הבאת עניינה של העותרת בפני הממשלה נובע משיקולים זרים ותוך התערבות בגופי תקשורת, התערבות אשר מקורה בשיקולים פוליטיים. השר המליץ על מנויה של העותרת ודבר מינויה אף אושר על ידי ועדת המינויים. שלב אישור מינויה של העותרת על ידי הממשלה הינו השלב האחרון למינוי. בנסיבות אלו, נראה שהמשיבים מנסים לעשות שימוש בלתי עניינים בהליך הפרוצדוראלי הקבוע בחוק, וזאת לצורך השגת מטרות אחרות, פוליטיות, זרות לסמכות הנתונה להם. בעוד 64 יום תתקיימנה בחירות בישראל. העדר החלטה עלול להביא לכך שהמינוי יידחה לעוד חודשים רבים וייתכן אף כי יבוטל כליל".

תקופת הבחירות, נטען, לא אמורה להוות חסם בפני אישור המינוי. כן נכתב בעתירה שאישור מינויה של אוזן התעכב ונדחה גם בשעה שבה ממשלת ישראל אישרה מנויים אחרים, דוגמת מינוי שירה גרינברג לכלכלנית ראשית במשרד האוצר.

תגיות