אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל ממשיך להתחזק: הדולר היציג ב-3.61 שקלים צילום: שאטרסטוק

השקל ממשיך להתחזק: הדולר היציג ב-3.61 שקלים

הדולר נחלש ב-0.3% מול מקבילו הישראלי, היורו נסוג ב-0.4% והיציג נקבעל על 4.12 שקלים; מיטב דש: "בנק ישראל נוטה לפרשנות אופטימית מדי של הנתונים הכלכליים, למרות סימני אזהרה רבים"

05.02.2019, 15:48 | שיר רייטר

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

השקל התחזק היום (שלישי) מול המטבעות הבכירים. הדולר נחלש ב-0.3% והשער היציג נקבע על 3.61 שקלים. היורו נסוג ב-0.4% מול מקבילו הישראלי ונסחר תמורת 4.12 שקלים. בשווקים הבינלאומיים נסחר הצמד יורו-דולר ביציבות ברמה של 1.143 דולר ליורו.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר התקבלו שתי הבעות אמון במשק הישראלי: חברת הדירוג S&P אשררה את דירוג האשראי של ישראל על רמה של -AA - הדירוג הגבוה ביותר שלו זכתה ישראל אי פעם. S&P הותירה את תחזית הדירוג יציבה, כלומר היא אינה צופה שינוי בשנה הקרובה.

בחברת הדירוג ציינו כי הכלכלה הישראלית ממשיכה לשגשג תודות לגיוון המאפיין אותה ובערך המוסף הרב מענפי הייצור והשירותים, במיוחד בתעשיית הטכנולוגיה. ההוצאות על מחקר ופיתוח גבוהות מ-4.5% מהתוצר הממוצע – השיעור הגבוה ביותר מבין מדינות ה-OECD.

     

   , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק    , צילום: שאטרסטוק


     

הבשורה השנייה היא כי אינטל תבצע השקעה נוספת בישראל - בסך של 40 מיליארד שקל. שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן אמר בתגובה לפרסומים כי "בחירתה של חברת אינטל להמשיך ולהשקיע באופן משמעותי בישראל היא הבעת אמון חשובה במדינת ישראל ובכלכלה הישראלית, ומחזקת את הכלכלה והתעסוקה בישראל".

             


   

למרות הבשורות, כלכלני בנק הפועלים מודאגים בנוגע למטבע. "אנו לא באמת יודעים להבין את הפסיכולוגיה של המשקיעים בזמן אמת ולצפות אותה", אמרו כלכלני הבנק, "אבל יש שחקן אחד מרכזי, שההתנהלות שלו אמורה להיות שקופה יותר – הבנק המרכזי. הוא אמור להיות המגדלור שעוזר לנו לנווט. אלא שהתנודתיות הגבוהה בשווקים בחודשיים האחרונים יוצרת תחושה שהמגדלורים בעולם לא בטוחים כל כך מהי הדרך לחוף המבטחים".

בחודש דצמבר הבנק האמריקאי המרכזי - הפדרל ריזרב - העלה את הריבית וצפה שתי העלאות נוספות ב-2019. בשבוע שעבר הצהיר הפד שיהיה סבלני, ושעליות הריבית ככל הנראה הסתיימו במחזור הנוכחי. "מה כבר יכל להשתנות בפרק זמן של שישה שבועות, שגרם לפד לשנות כיוון באופן כה חד, האם הירידות בשווקים הצליחו לבלום את עליות הריבית?".

כלכלני הבנק ציינו כי תופעה דומה ראינו גם בישראל - "בדצמבר העלה בנק ישראל את הריבית לאחר שלוש וחצי שנים בהן הייתה ללא שינוי. הנגיד נכנס לתפקידו ונשא נאום בדבר הצורך בנורמליזציה של הריבית. חלפו שישה שבועות, וגם אצלנו, המועצה המוניטרית נסוגה מרעיון של הצורך בנורמליזציה של הריבית, ומציינת שהאינפלציה צריכה להגיע למרכז היעד (אנחנו רחוקים משם מאוד). האם יתכן שהשווקים הם הזנב שמכשכש בכלב עתה?"

לדברי אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב דש, "בנק ישראל נוטה לפרשנות אופטימית מדי של הנתונים הכלכליים האחרונים, למרות סימני אזהרה רבים הקיימים בהם".

לפי הכלכלן, הצמיחה הנמוכה ברבעונים השני והשלישי, כמו גם האינדיקטורים שהצביעו על היחלשות בצריכה הפרטית, הביאו את בנק ישראל למסקנה בהודעות הריבית האחרונות שהמשק מתכנס לקצב הצמיחה הפוטנציאלי ולא מדובר בירידה בביקושים.

"בנוסף, פרסם בנק ישראל בשבוע שעבר את סקר החברות לרבעון הרביעי, שהראה שהמגזר העסקי צומח בקצב נאה. מקריאת ההודעה של בנק ישראל לא עולה שום סימן אזהרה. אולם תחזיות החברות לפעילות ברבעון הבא מציגות ירידה חדה בציפיות כמעט בכל הענפים. ירידה כזאת בציפיות המגזר העסקי ראינו בפעם האחרונה רק בזמן המשבר באירופה. יתכן שהמגזר העסקי מושפע מההאטה בעולם והתפשטותה אל המשק הישראלי".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אני לא מבין דבר אחד: השקל רק מתחזק. אז איך זה שהמחירים עולים?!
עזבו את מחירי הדיור, אפשר תמיד לטעון (למרות שזה מגוחך) שהשוק מקומי ושזה לא שייך. אבל מה עם כל השאר? אם למשל התערובת לבהמות שמחירה נקוב בדולרים ושמיובאת עולה פחות שקלים, הרי גם ליטר חלב אמור להיות זול יותר. אז גם המילקי אמור להיות זול יותר פה מאשר בגרמניה.. מה פה קורה פה?
למה מחירי החלב והסוכר עולים?  |  05.02.19
7.
כחלון "השאיל" מליארדים מ 2019 על מנת לממן "צמיחה" ווירטואלית ב 2018
לא רק זה שמסגרת התקציב נפרצה פראית (4.5%!!!) גם בה כחלון לא עמד. הוא אישר להוציא כספים בפועל מתקציבי 2019!!! זה מנוגד לחוק התקציב אבל מי יתלונן נגדו? ביבי? חחחחחחחחחחחחחחחחח 2019 נראה את המיתון (שכבר התחיל!!! אבל בעזרת פימפום הכסף הממשלתי עדיין לא נראה בסטטיסטיקה) ובנוסף יצתרכו להחזיר את הכספים שיצאו כבר - מה שיחמיר את המיתון הרס את כלכלת המדינה בשביל בצע בחירות
חכו ל2019 אסון  |  05.02.19
6.
מספר 1: תזדכה על הסרט שאתה חי בו
אינטל לא מקבלת כסף מממשלת ישראל, אלא הטבת מס. זה אומר שאינטל מביאה את הכסף (אתה יודע, זה שמשלמים איתו שכר, קונים איתו מכונות, וכך הלאה) מהבית, והמדינה מוותרת לה על תשלומי מס הכנסה על הרווח שהיא עושה. אינטל הולכת לאיפה שזול לה, בידיעה שהיא יכולה למצוא את "טופ המוחות" גם במדינות אחרות, כמו אירלנד.
יובל, תל אביב  |  05.02.19
לכל התגובות