אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת כלכליסט

"לחברות הגדולות לא בא להגן על הילדים שלנו, ומישהו צריך לעשות את זה"

זוהר לבקוביץ', היזם הסדרתי ומייסד Antitoxin Technologies, מיזם חדש שנלחם בסכנות האורבות לילדים ברשת, הסביר בכנס When Technology Meets Kids של "כלכליסט": "אנטיטוקסין היא בסך הכל פלטפורמה שמאפשרת לענקיות כמו פייסבוק לזהות תכנים פוגעניים"

05.02.2019, 09:42 | נעמי צורף

"החברות הגדולות, כמו פייסבוק, גוגל ומיינקראפט, זרקו את המחויבות. לא בא להם להגן על הילדים שלנו, ומישהו צריך לעשות את זה". כך אמר אתמול (ב') זוהר לבקוביץ', יזם סדרתי, ממייסדי אמובי שנמכרה לסינגטל ב-340 מיליון דולר ומייסד Antitoxin Technologies, מיזם חדש שנלחם בסכנות לילדים ברשת, בכנס When Technology Meets Kids של "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

זוהר לבקוביץ זוהר לבקוביץ' | צילום: עמית שעל זוהר לבקוביץ

לבקוביץ', שהקים את אנטיטוקסין יחד עם רון פורת, הסביר כי אנטיטוקסין נולדה לאחר שנגלה לפניו הנתון כי התאבדות בעקבות תוכן פוגעני ברשתות החברתיות היא הגורם הראשון למוות בקרב ילדים בארה"ב שנחשפו לתוכן פוגעני. אנטיטוקסין מנסה לבנות פתרון סריקה לבעיות הללו. הפתרון נמצא בשלבי פיתוח, ולאחרונה נחשפה באמצעותו רשת פדופילים שמשתמשת בווטסאפ להפצת פורנוגרפיית ילדים.

"אני אדם פשוט ופרקטי, ובחברה שלנו אנחנו עושים רק דבר אחד - מנסים להגן על הילדים שלנו ושלכם", אמר לבקוביץ'. "אנטיטוקסין היא בסך הכל פלטפורמה שמאפשרת לענקיות כמו פייסבוק להיעזר בשירותנו כדי לזהות תכנים פוגעניים. אני לא מיקי זוהר, זה לא שאני רוצה לחסום לכולם גישה לפורנו. יש הבדל בין פורנו לבין תכנים פוגעניים שבסוף גורמים לילדים להתאבד".

"כל מה אני רוצה זה שמיינקראפט יעבירו את התכנים דרך צד שלישי, כך שאם קורה משהו נורא שיכול לגרום למוות או לפגיעה קשה נוכל לעצור את זה בזמן", הסביר לבקוביץ'. "שימו לב שפייסבוק יודעים לסנן תמונות עירום. אתם יכולים לנסות בעצמכם להעלות תמונה של יצירת אמנות שיש בה עירום - תוך 10 דקות יסירו אותה, אבל בווטסאפ הם לא מסירים דברים כאלה כי לא איכפת להם, זה לא שאין להם את הטכנולוגיה הדרושה, הם פשוט לא מקדישים תשומת לב לדברים האלה. הם לא אנשים רעים, אבל גם אנשים טובים יודעים לעשות דברים רעים כשלא איכפת להם".

בראיון לכלכליסט סיפרו בעבר לבקוביץ' ופורת על אתגרי הפיתוח של אנטיטוקסין: "אנחנו עושים זיהוי של התופעה. התנהגות של ילדים מורכבת מהרבה אבני בניין: דברים שהם אומרים ועושים, מקומות שהם נמצאים בהם, אתרים ואפליקציות, תמונות שהם שולחים אחד לשני ועוד. כל זה יוצר סיפור שיכול להיות בלתי מזיק בעליל, ויכול להיות מרעיל. יש מנעד, ואנחנו יוצרים טכנולוגיה שתדע להבדיל ביניהם". מדובר בפיתרון אוטומטי, ללא אדם במעגל, שלדברי היזמים לא יפעל כתוכנת מעקב פרטנית אלא כרכיב רשת שיעבוד ברמת התשתית.

תגיות