אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר שוקל להקל על השוטרים בהסכם השכר צילום: גדי קבלו

האוצר שוקל להקל על השוטרים בהסכם השכר

במסגרת ההסכם עם גמלאי המשטרה, השב"כ והמוסד למתן תוספות שכר בהיקף של 22 מיליארד שקל צוין כי אנשי הביטחון יידרשו להחתים לפחות 95% מהזכאים כדי שהמתווה ייצא לפועל. כעת פועל האוצר להפחית את הרף הנדרש ל-90%. ההקלות עלולות לחשוף את המדינה לתשלום של עשרות מיליוני שקלים נוספים

06.02.2019, 18:13 | עמרי מילמן

משרד האוצר פועל להפחית את הרף הנדרש להוצאתה לפועל של ההחלטה לתת לשוטרים, שוטרים בגמלאות, אנשי שב"כ, מוסד וצוערים תוספות שכר של 22 מיליארד שקל ב־15 שנים. אלא שההקלות האלה עלולות לחשוף את המדינה לסיכונים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי החלטת הממשלה המקורית מנובמבר, לפי החלטת הממשלה מנובמבר, כדי לממן את התוספת שניתנה בשל "היעדר ביטחון תעסוקתי", ולאחר שבית הדין הארצי לעבודה קיבל את עתירת אנשי גופי הביטחון, יבוצע קיצוץ רוחבי של 1.3% בתקציב המדינה ל־2019. עוד נקבע כי כדי שאנשי הביטחון יקבלו את התוספת עליהם להחתים 95% לפחות מכל אחת מהאוכלוסיות.

שוטרים בעבודה, צילום: גיל נחושתן שוטרים בעבודה | צילום: גיל נחושתן שוטרים בעבודה, צילום: גיל נחושתן

אלא שעד כה, העותרים שדרשו את התוספות התקציביות לא הצליחו להגיע לשיעור החותמים שעליו סיכמו הצדדים ערב החלטת הממשלה. כעת מפעילים השוטרים לחץ עצום על שר האוצר ויתר הגורמים המעורבים לקבוע בהחלטת ממשלה כי אחוז התומכים שיידרש יהיה 90%, או שתימצא דרך אחרת להפחית את התמיכה הנדרשת. השוטרים, שעשו הכל כדי ללחוץ על השרים, הפקידים והתקשורת כדי לקבל את תוספת השכר השנויה במחלוקת, בזמן ששכרם הממוצע לפני התוספת של כ־7% מגיע לכ־17 אלף שקל, לוחצים על שר האוצר משה כחלון להעביר את התיקון בהחלטת ממשלה חדשה, למרות תקופת הבחירות והבעייתיות בקבלת החלטות פופוליסטיות בתקופה זו. ההחלטה צפויה לעלות בעוד שבועיים לאישור הממשלה.

המשמעות של הפחתת שיעור החותמים היא שחשיפת הממשלה לתביעות גדלה, משום שכל מי שלא חתם יוכל תיאורטית לתבוע את המדינה. ההסכם חל על כ־60 אלף אנשי כוחות הביטחון. כלומר, הפחתה של 5% בשיעור החותמים פירושה שמספר החתימות הנדרש יורד ב־3,000, שהם 3,000 תובעים פוטנציאליים. ההיקף הכספי של התביעות יכול להיות גדול, כי הפיצוי ניתן על 12 שנים לאחור ו־16 שנים קדימה, והוא אינו כולל ריבית והצמדה.

המדינה נקלעה למצב הזה כי החליטה לא לעתור לבג"ץ נגד פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, ומשום שלא החליטה לבטל החלטה קודמת משנות ה־70 שעל פיה, שכר השוטרים וכוחות הביטחון מוצמד לשכר אנשי הקבע, שבו יש תוספת על היעדר ביטחון תעסוקתי. זו תוספת לא רלוונטית לעותרים כי הם ממילא נהנים מקביעות כעובדי מדינה. ההחלטה הקודמת לא בוטלה משום שכחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו סירבו להיתפס כ"איש הרע" בסיפור.

תגיות

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
תשלום וקיום החלטת הממשלה להצמדה בלי לתחמן את השוטרים
מילמן תתחיל את הכתבה מהתחלה לא מהיכן שנוח לך כדבר לא הגון .המדינה התעלמה מהחלטת הממשלה לגבי הצמדת שכר השוטרים לשכר אנשי קבע .כדי לקיים זאת נדרשת עבודת מעקב ובילוש מתי בצהל מקבלים תוספות כדי שגם במשטרה יקבלו. הוברר שצהל קיבל תוספת שכר שקראו לה ביטחון תעסוקתי כדי לנסות למנוע את התוספת מהמשטרה שם תוספת ...מכובס ..אחרי שנים רבות של דרישות ופניה לבית המשפט אשר הכריע לטובת השוטרים .עכשיו התחיל הנסיון להערים קשאים ולמרוח זמן והתחילו מספרי המיליארדים להערם בפי הכתבים והמתנגדים .יש לשלם בהקדם כי השוטרים הסכימו לבטל הצמדה למתוח ולגוון את אופן התשלומים ועדיין יש מתחכמים שמספרים סיפורים .אם היו משלמים בזמן הכל היה נשאר על מי מנוחות בלי התחכמויות .
יקי  |  09.02.19
53.
מנותק מהמציאות
אדון מילמן היקר... הייתי מציע שתלמד את העובדות לפני שאתה מפרסם כתבה שבה את משמיץ ציבור שלם ותולה את כל ההתנהלות של 12 שנים בהחלטה שניתנה בחופזה ע"י פוליטיקאיים החלטת הממשלה משנות השבעים שטענת שניתן היה לבטל ניתנה בשביל למנוע מסוהרים ושוטרים להתאגד באיגוד מקצועי ולמנוע מצב של שביתה בעת הלנת שכר.. והכתבה שלך נשמעת באופן מסוים כתדרוך שניתן לך ע"י מי מנערי האוצר שחושבים שהם ולמרות פסיקות בית המשפט יכולים מסוגלים ואף יש להם את הזכות להיות מעל לכל חוק ומעל לכל בית דין במדינה תלמד את העובדות, ואז תפרסם
גמלאי ששכרו נגזל במשך 12 שנים  |  08.02.19
52.
גברת מתגובה 48
גברת שמתחבאת מאחורי כינוי, רואים שאת לא מבינה את החומר. נראה אותך יוצאת לגימלה בגיל כזה שאף אחד לא מקבל אותך לעבודה, עם קיצבה שלא משתנה כל החיים ועם תיאום מס רצחני אם כבר מצאת עבודה. נראה אותך חיה במדינה שבה המשטרה היא רק על הנייר ותושבים מפחדים להסתובב ברחובות, אולי ככה תעריכי את העבודה של השוטרים בארץ. ולכתבה עצמה: כתבה מגמתית ולא אובייקטיבית, שטחית (טוב, זה מה שנדרש מכתב במדיה הדיגיטלית, שם העורך אומר לו מה ואיך לכתוב לפי הנחיות הממשלה).
יוני  |  08.02.19
לכל התגובות