אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כונס הנכסים של הסטארט-אפ ZEEK מעמיד אותו למכירה

פרסום ראשון

כונס הנכסים של הסטארט-אפ ZEEK מעמיד אותו למכירה

בדו"ח ראשון שהגיש הכונס לביהמ"ש נכתב כי לפי בדיקתו נראה שאין מקורות מימון להפעלתה של החברה. "הפעלת החברה באופן מלא גרעונית במובהק, ונדרש מקור כספי חיצוני אשר יגבה הפעלה גרעונית זאת"

10.02.2019, 11:57 | ליטל דוברוביצקי

כונס הנכסים שמונה לחברת הסטארט-אפ הישראלית זיק מובייל (ZEEK) לבקשת קרן ויולה קרדיט, פנה לבית המשפט בבקשה לאשר לו לפעול לשימור נכסי החברה ומימושם. הכונס, עו"ד רונן מטרי, פועל למעשה למכירת נכסי החברה והקניין הרוחני שלה.

זיק מובייל הוקמה בשנת 2014 על ידי זיו ישיעיהו, דניאל זלקינד ואיתי אראל (שאינו פעיל בחברה). יו"ר החברה היה אורי לוין, אחד ממייסדי חברת ווייז. החברה פיתחה אפליקציה שמאפשרת לצלם כרטיסי מתנה וזיכויים, להעלות את התמונה למאגר משותף ולאתר רוכש.

קראו עוד בכלכליסט

אורי לוין, לשעבר יו"ר ZEEK אורי לוין, לשעבר יו"ר ZEEK אורי לוין, לשעבר יו"ר ZEEK

מדו"ח ראשון שהגיש הכונס עולה כי בשבוע שעבר, משלא נמצא מקור כספי למימון העסקת העובדים ולא נמצאה כדאיות כלכלית בהפעלה מלאה של החברה, הוא נאלץ להודיע לחלק מהעובדים שאין מקור כספי להמשך העסקתם. "הפעלת החברה באופן מלא גרעונית במובהק, ונדרש מקור כספי חיצוני אשר יגבה הפעלה גרעונית זאת. לאור החשיבות הקיימת בשימור נכסיה של החברה לשם מימוש מיטבי שלהם, פעל הכונס לבחון את האפשרות להשגת המימון הנדרש להפעלה מלאה של החברה".

עוד מציין הכונס בדו"ח, כי התקבלו עשרות פניות של לקוחות החברה, הדורשים הבהרות ביחס למצבה, כמו גם בקשות להחזרים בגין ההתקשרות עמה. הכונס כותב כי "בנסיבות אלו נראה כי אין מקורות מימון להפעלתה של החברה, וחלף זאת יש לפעול לשם שימור מינימאלי ומיטבי ככול הניתן של נכסיה העיקרים של החברה, תוך פרסום הזמנה להציע הצעות על מנת לממשם בהקדם האפשרי". כזכור, בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה את עו"ד רונן מטרי ככונס נכסים זמני לנכסי חברת הסטארט אפ הישראלית זיק מובייל (ZEEK). החברה הסכימה למתן הצו.

חובות של מיליוני שקלים לקרון ויולה קרדיט

כלכליסט חשף כי לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה לפני כשבוע וחצי בקשה למנות כונס נכסים לחברת זיק מובייל, המנהלת פלטפורמה לסחר בשוברי הנחה, זיכויים וכרטיסי מתנה שלא נוצלו. הבקשה הוגשה על ידי קרן ויולה קרדיט - קרן השקעות העוסקת במתן אשראי והלוואות לחברות בתחומים שונים, הטוענת כי לחברה קיים חוב כלפיה המוערך במיליוני שקלים.

במסגרת הבקשה טענה הקרן, באמצעות משרד עו"ד מטרי, מאירי ושות', כי בהתאם לאתר האינטרנט של החברה, הפלטפורמה שפיתחה מאפשרת ליחידים למכור את השוברים המצויים ברשותם בהנחה של 6%-8% אחוזים ליחידים אחרים דרך אתר החברה, או לחילופין מציעה למכירה באופן עצמאי שוברים בהנחה ישירות מחנויות קמעונאות שונות.

תגיות