אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביה"ד הארצי לעבודה ביטל דמי לידה לגבר צילום: שאטרסטוק

פרסום ראשון

ביה"ד הארצי לעבודה ביטל דמי לידה לגבר

בית הדין הפך החלטה של ערכאה נמוכה, וקבע כי הפסקת העבודה של הגבר לא היתה בשל הלידה - אלא משום שפוטר קודם לכן מעבודתו

10.02.2019, 18:04 | ליטל דוברוביצקי

בית הדין הארצי לעבודה ביטל דמי לידה לגבר שיצא לחופשת לידה, לאחר שנקבע כי הפסקת העבודה שלו במועד בו הוא החל את חופשת הלידה לא היתה בשל תקופת הלידה, אלא משום שפוטר קודם לכן מעבודתו.

לבני הזוג נולדה בת. האב סיים את עבודתו ביום 4.7.15 לאחר שפוטר ממנה ב-4 ביוני 2015 וביום 9.7.15, על פי תביעתו, החל בחופשת לידה.

האב פנה לבית הדין האזורי לעבודה, לאחר שהמוסד לביטוח לאומי דחה את תביעתו לקבלת דמי לידה בנימוק שתכלית החוק לא מתקיימת במקרה של הגבר שכן סיבת הפסקת העבודה לא היתה בשל הצורך לטפל בילד אלא בשל הפיטורים.

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קיבל את תביעת האב לתשלום לידה שלאחר לידת בתו, עת אשתו שבה לעבודה. בית הדין קבע כי די בכך שבעת הלידה היה הגבר בגדר עובד והימנעותו מעבודה עם החזרת הרעייה לעבודתה נעשתה לרגל תקופת הלידה וההורות ולצורך הטיפול בבתו".

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

המוסד לביטוח לאומי ערער לבית הדין הארצי לעבודה והתביעה נידונה בפני השופטים אילן איטח, רועי פוליאק וחני אופק גנדלר.

בית הדין הארצי פסק כי אינו זכאי בנסיבות אלו בקבלת דמי לידה שכן "הזכאות לדמי לידה היא רק מקום שהפסד ההכנסה הוא תוצאה של היציאה לחופשת לידה. במקרה של המשיב הפסקת העבודה שלו במועד בו הוא החל את חופשת הלידה הנטענת לא הייתה בשל תקופת הלידה, אלא מן הטעם שהוא פוטר קודם לכן מעבודתו".

בית הדין הארצי קיבל את ערעור המוסד לביטוח לאומי ולפיכך נקבע כי חיוב המוסד לביטוח לאומי לשלם לגבר דמי לידה בוטל. "הגם שהתוצאה אליה הגיעה בית הדין האזורי שובה את הלב ואף עשויה להראות כמקדמת את ערך השוויון בין המינים באשר היא מספקת תמריץ לנשים לחזור לעבודתן תוך שבן הזוג נותר לטפל בילוד, הרי שאינה מתיישבת עם לשון החוק", קבע ביה"ד הארצי.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות