אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדשות האוכל: "טיקי בר" ראשון בת"א צילום: יפית שמחה

חדשות האוכל: "טיקי בר" ראשון בת"א

וגם ארוחות טעימה בשרונה מרקט, ערב הסושי של השף יובל בן נריה ב"יא פאן", בר האוכל צ'יקטי חוגג חמש ופסטיבל Taste of Michelin במלון דיויד אינטרקונטיננטל בת"א

12.02.2019, 14:48 | רעות ברנע

1. הטיקי-בר הראשון

  

 , צילום: אסף קרלה צילום: אסף קרלה  , צילום: אסף קרלה

 , צילום: אסף קרלה צילום: אסף קרלה  , צילום: אסף קרלה

 

זה עוד לא היה לנו: "הונולולו" - ה"טיקי בר" הראשון נפתח בימים אלה בכיכר דיזינגוף המחודשת. מה זה לעזאזל טיקי בר? מדובר בבר קוקטיילים קולינרי בווייב קאריבי, המושפע מתרבות ה"טיקי" האמריקאית שהיתה פופולארית במאה שעברה וקיבלה את השראתה מתרבות האיים הפולינזיים, לעיתים באופן מעט מוגזם ומצועצע.

המיקסולוגים יותם שילה ומוש בודניק רקחו תפריט קוקטיילים המבוסס על כוכב הטיקי הבלתי מעורער – הרום, ובמקום אפשר יהיה למצוא את המגוון הגדול ביותר של סוגי הרום בישראל, כולל מותגים שמגיעים מטרינידד, האיטי וברבדוס.

לצד הרום אפשר יהיה למצוא הרבה מיצי פירות טבעיים, בדגש על כאלה התואמים לווייב כמו קוקוס, פפאיה או אננס. את התפריט שלצד המשקאות בנה השף דור אבן והוא כולל מנות באותה הרוח כמו סלט "בהאמה מאמא" או טונה סושי בורגר.

2. טעימות בשרונה

ארוחות טעימה בשרונה מרקט, צילום: נמרוד סונדרס ארוחות טעימה בשרונה מרקט | צילום: נמרוד סונדרס ארוחות טעימה בשרונה מרקט, צילום: נמרוד סונדרס

הקונספט של שוק אוכל מבוסס על הרעיון שאפשר יהיה לקחת קצת מפה וקצת משם, וליהנות מכמה עולמות במקביל (בלי להיחנק). בשרונה מרקט השכילו לאחרונה להבין את היתרון שבדבר, והשיקו את Taste of Sarona Market, ארוחת טעימות ממנה אפשר להנות בימים רביעי וחמישי מהשעה 18:00 בערב.

הרעיון: כ-100 מנות מדוכני ומסעדות השוק במחיר מוזל של 20-10 שקל בלבד לצד קוקטיילים מוזלים והופעות מוזיקליות. בין המנות שיוצעו במסגרת הארוחה: גיוזה פרגית ב"הירו", סלט נבטים ב"שגב קונספט", באן סלט סרטנים ב"זה סושי" ומנת קארי טבעונית ב"קפטן קארי".

3. יא-פאן הודי

  

  רול סלמון יוזו קושו , צילום: יפית שמחה רול סלמון יוזו קושו | צילום: יפית שמחה   רול סלמון יוזו קושו , צילום: יפית שמחה

ערב הסושי של השף יובל בן נריה ב"טאיזו" הוא אחד המצליחים בעיר, ועתה גם במסעדה הקז'ואלית יותר שלו – יא פאן – הוא ינסה לחזק את הערבים של תחילת השבוע שנחשבים ל'חלשים' יותר במסעדות בארץ.

ערבי יום ראשון ימותגו תחת השם "ספייסי סאנדיי" בו תנוגן במסעדה מוזיקה חיה ע"י דיג'ייז מתחלפים ולתפריט יתווספו קוקטיילים שיהלמו את האווירה כמו "Bloody Miku" - וודקה סטולי, מיץ עגבניות מתובל בתבלינים יפניים, וואסבי ומיץ ליים. בערבי יום שני תעניק המסעדה מקום של כבוד לסושי, ובבר תפתח עמדה בה יעבוד הסושי מאסטר גיל-עד דאבוש ("דיינינגס" לשעבר) שירקח מנות סושי מיוחדות לעיני האורחים.

4. חגיגות חמש שנים לצ'יקטי

 

פסטה שחורה עם צדפות ופרשוטו, צילום: תמר להב פסטה שחורה עם צדפות ופרשוטו | צילום: תמר להב פסטה שחורה עם צדפות ופרשוטו, צילום: תמר להב

בר האוכל צ'יקטי חוגג חמש, ולרגל המאורע יהפוך למשך שבוע לטברנה נפוליטנית. המקום שנפתח ברוח ה"צ'יקטריות" – הוריאציה האיטלקית לטאפאס בר, יתהדר בין ה-24 לפברואר ל-2 במרץ בתפריט מיוחד שרקח השף אוהד לוי בהשראת העיר נאפולי ואהבתו לים.

את התפריט תלווה מוזיקה איטלקית אותנטית ותפריט דרינקים ויינות המאפיינים את האזור, בראשם הלימונצ'לו ומשקאות אמארו. בין המנות המיוחדות אפשר יהיה למצוא: צלחת דייגים נאפוליטנית, פסטה שחורה קרועה ביד עם סבידה, צדפות ופרושוטו ואחרות.

5. דרום צרפת בתל אביב

השף סטפן פרואה דה וו, צילום: באדיבות מסעדת LE FANTIN LATOUR השף סטפן פרואה דה וו | צילום: באדיבות מסעדת LE FANTIN LATOUR השף סטפן פרואה דה וו, צילום: באדיבות מסעדת LE FANTIN LATOUR

בחודש האחרון זכינו ללא מעט שפים מכוכבי מישלן במחוזותינו, אבל למי שלא הספיק – אל דאגה – יש עוד הזדמנות.

בין ה-18 ל-21 לפברואר ייערך במלון דיויד

אינטרקונטיננטל בת"א בפעם השלישית פסטיבל Taste of Michelin. במסגרתו יארח השף יורם ניצן, שנכנס למסעדת המלון החדשה "Nomi" לפני כחודשיים את השף סטפן פרואה דה וו, ממסעדת Le Fantin Latour שבגרנובל (דרום מזרח צרפת) שהוא גם כוכב הגרסא המקומית של תכנית הריאליטי "קרב סכינים" בצרפת.

במהלך ארבעה ערבים יגישו השניים מנות בהשראת הרי האלפים, האזור בו שוכנת מסעדתו של דה וו, כמו כבד אווז צלוי על הפלנצ'ה, קרם גזר ותבלינים עם קציפת תפוזים והל או צלעות טלה בעישון אורנים עם ירקות צלויים על קליפת עץ מהאלפים.

בניגוד להרבה ארוחות דומות שהתקיימו פה לאחרונה – הארוחה הזו (380 שקל לסועד) תהיה גם כשרה, כך שגם שומרי הכשרות יוכלו ליהנות מקצת טעמים אותנטיים של אירופה.

השף יורם ניצן, צילום: אפיק גבאי השף יורם ניצן | צילום: אפיק גבאי השף יורם ניצן, צילום: אפיק גבאי

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות