אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכם ממון – למה דווקא ובכל זאת לעשות הסכם ממון

הסכם ממון – למה דווקא ובכל זאת לעשות הסכם ממון

הסכם ממון - כן או לא? האם אתם בעד או נגד? זוגות רבים מתלבטים, האם לעשות הסכם ממון או האם להימנע מכך. הדילמה שלהם מובנת. המאמר להלן יעשה לכם מעט סדר.

13.02.2019, 15:26 | בשיתוף עו"ד אורי גנור
אם היינו צריכים להעריך את ההתייחסות של זוגות שעומדים להינשא ( אבל לא רק, גם זוגות החיים כידועים בציבור, או זוגות נשואים ) להסכמי ממון, אז סביר להניח שהיינו מקבלים שלוש תשובות עיקריות. אלה שמסכימים במאה אחוז שצריך לעשות הסכם כזה, ולא יקיימו את הקשר הזוגי, ללא הסכם ממון, אלה שמסרבים בכל תוקף, ולא יקיימו את הקשר הזוגי, אם יחויבו לעשות הסכם ממון, ואלה שאדישים כלפיו, בעיקר בגלל שהם לא מוצאים סיבה כלכלית או אחרת מדוע לעשות הסכם כזה. תוכלו לקרוא בהרחבה ובפירוט, בקישור הבא על הסכם ממון.

במאמר הזה נרצה להסביר בתמצית, מדוע נכון וחובה לעשות הסכם ממון לפני נישואין או לאחריהם, או כבני זוג החיים כידועים בציבור, ומדוע חשוב לשכור לשם כך, עורך דין הסכם ממון, המומחה בתחום.

המשמעות של הסכם ממון היא אחת וחד משמעית: להגיע להסכמות והסדרים לגבי חלוקת הרכוש והממון לפני שמתחתנים, כך שאם חס וחלילה הנישואים לא עולים יפה, כלומר, אם מתגרשים, יש הסכם מוכן, כיצד מחלקים את הרכוש והממון. ההסכם מנוסח כאמור על ידי מי שמתמחה בכך, עורך דין הסכם ממון והוא צריך לקבל את אישור בית המשפט (ולעתים מספיק אישור נוטריון), על מנת לוודא שהוא לא נחתם בלחץ, וכן על מנת לוודא שהוא לא פוגע באינטרסים המהותיים של אף אחד מהצדדים, וכן לוודא שהצדדים מבינים על מה הם הולכים לחתום, ומה המשמעות של ההסכם.

זוגות שעשו הסכם ממון - הפרידה תהיה רגועה. קלה. זוגות שלא עשו הסכם ממון- קיים סיכוי סביר, שהפרידה תהיה קשה, ומלווה בסכסוכי רכוש קשים, אליו ישאבו המשפחות, כולל הילדים המשותפים, ויסבו נזקים כספיים ונפשיים של ממש. זהו בתמצית המסר: "סוף מעשה במחשבה תחילה".

עו"ד אורי גנור עו"ד אורי גנור עו"ד אורי גנור

במסגרת הסכם ממון בין אם לפני הנישואין או לאחר הנישואין, למעשה מניחים את ההסכמות לאופן בו יחלקו את הרכוש, במקרה של פרידה או גירושין וזאת על מנת לא להגיע למצב שתהליך זה יהיה קשה, מורכב וכפי שקורה לא פעם, גם מכוער. צריך לזכור, תהליכי גירושין יכולים לקחת שנים רבות רק בגלל מריבות על חלוקת רכוש וממון, בוודאי כשמדובר על בני זוג שכל אחד מהם מביא עמו ממון רב לנישואים שמתערבב לעתים, ביחד עם הרכוש המשותף שהם צוברים במהלך הקשר. ההפרדה הזו, הניתוח הזה, קשים ומסובכים.

עמדתם של אלה המתנגדים להסכם, מובנת. היא נובעת לעתים מחששם, שכתוצאה מקיום הדיונים על ההסכם, הקשר הזוגי ייפגע. זה יהיה ערבוב, כך נראה להם, של "מין בשאינו מינו". לעתים נובעת עמדתם של המתנגדים מכך, שהם מעוניינים להשאיר דברים בצורה "מעורפלת". בייחוד אותם בני זוג, שיש להם פחות רכוש מבני זוגם. הם מבינים שההסכם, ישמור על החזק. על בעל הרכוש.

הצעתנו במאמר הזה היא חד משמעית: עדיף לעשות הסכם ממון מאשר להימנע מלעשות אותו. והזמן לכך, הוא לפני הנישואין. גם אם תצטרכו להתעקש עם בני זוגכם המתנגדים, תעשו את זה. בעדינות. ברגישות. אבל אל תוותרו.

מדוע חשוב לשכור עורך דין?

למעשה כל ההסכם נכתב ומנוסח על ידי עורך דין הסכם ממון. הוא לא יכול להיות מנוסח על ידי כל אחד. מדובר על הסכם ארוך טווח. זה איננו דומה להסכם על דירה למשל, שהוא ממוקד, וקצר טווח. ההסכם הזה מורכב מניתוח המצב הכלכלי והממוני שלכם, נכון לשעת החתימה על הסכם הממון, הממון, הרכוש הפוטנציאליים שיקבל כל אחד מכם במהלך הקשר הזוגי ( למשל ממשפחתו ), והרכוש שתצברו ביחד. שלובים בהסכם ממון לא רק אינטרסים כלכליים. אל תשכחו את הזוגיות, ואת המשקל והחשיבות שלה, לגבי הסדרת ענייני הממון שלכם. ההסכם, צריך להיות מותאם להוראות חוק ופסיקות מרובים הקיימים בעניין. בנוסף, ההסכם צריך להיות "עמיד" ומקובל על בית המשפט, אם וכאשר תיקלעו לסכסוך.

נראה לכם שאתם מסוגלים לעשות הסכם ממון ללא עורך דין, אבל כזה שיענה על כל הדרישות שתוארו?

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות