אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טמיר שפירא, המנכ"ל המשותף לשעבר בתמיר פישמן קרנות נאמנות, תובע את אלדד תמיר והחברה

פרסום ראשון

טמיר שפירא, המנכ"ל המשותף לשעבר בתמיר פישמן קרנות נאמנות, תובע את אלדד תמיר והחברה

שפירא, שסיים את תפקידו, טוען כי אלדד תמיר פגע בזכויותיו ופעל לדילולן. אלדד תמיר בתגובה: "מדובר בתביעה של מנהל משותף בחברה הקרנות של תמיר פישמן, אשר עבודתו הופסקה לאחר דיון מקיף שהתקיים בענייניו"

14.02.2019, 14:48 | ליטל דוברוביצקי

פיצוץ משפטי בין טמיר שפירא לאלדד תמיר. ל"כלכליסט" נודע כי שפירא, שסיים לאחרונה את כהונתו כמנכ"ל משותף בחברת הקרנות של תמיר פישמן, הגיש היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב, תביעה נגד אלדד תמיר ותמיר פישמן קרנות נאמנות, בטענה כי תמיר פגע בזכויותיו ופעל לדילולן.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת התביעה טוען שפירא כי "מדובר במקרה מקומם מאין כמותו, המחייב את התערבותו של בית המשפט. על קצה המזלג, יצוין כי נוכח הישגיו יוצאי הדופן של שפירא - מי שנחשב כמטאור בתחום שוק ההון - פנה אליו אלדד תמיר, מי שהוביל את חברת הקרנות לעברי פי פחת, תוך ניהול כושל ונפסד, והציע לתת לשפירא את המושכות, בכדי להושיע את חברת הקרנות, זאת, בין היתר, בתמורה לזכויות ל-30% מהון המניות וניהול משותף".

אלדד תמיר, הנתבע, צילום: גיל לביא אלדד תמיר, הנתבע | צילום: גיל לביא אלדד תמיר, הנתבע, צילום: גיל לביא

עוד נטען בתביעה כי "לאחר שהצדדים הגיעו להסכמות מחייבות, שפירא פעל במרץ, הקים תשתית איתנה לשם ביסוסה של חברת הקרנות ותחת מסלול התרסקות בה הייתה מצויה חברות הקרנות, הוא הוביל אותה עד מהרה למסלול של צמיחה עקבית ומואצת, כך שעל פני תקופה של פחות משנה וחצי, שווי הנכסים של חברת הקרנות צמח באופן חסר תקדים מכ-760 מיליון שקל, לסך פנומנלי של 2.2 מיליארד שקל, המנוהלים ב-21 קרנות שונות. הישגיו המרשימים של התובע זכו לתהודה והערכה רבה מצד גורמים שונים.

"אולם, לדאבונו של התובע, משנוכחו הנתבעים כי התשתית בחברת הקרנות הוקמה, כי המותג חוזק וכי החברה עלתה על מסלול של צמיחה עקבית, הנתבעים, בניצוחו והנחייתו של אלדד תמיר - אדם אשר דומה כי הפרסום והשררה הם בראש מעיניו - החל לפעול בשיטתיות בכדי לרמוס ברגל גסה את ההסכמים בין הצדדים לשם שמירת הבעלות של תמיר בחברה, כאשר כל האמצעים לכך, נפסדים ככל שיהיו, כשרים. בתוך כך, בין היתר, הנתבעים גרעו משמעותית מסמכויותיו של התובע בתחום השיווק שתחת אחריותו, פעלו תוך התעלמות מוחלטת מזכויות החתימה של התובע בחברה, פעלו לבצע עסקאות אשר יש לאלדד תמיר עניין אישי בהן ואשר אינן משרתות את טובת חברת הקרנות כגון ניסיונות לגיוס ותגמול של מקורבים ועוד.

"בסופו של יום, ולאחר שכשל ניסיון מצד הנתבעים להלך אימים על התובע בדרך של הכפשת שמו והעללת עלילת שווא כנגדו , תוך שימוש בנושאי משרה בחברת הקרנות כסוכני חרש והקלטות סתר של שיחות מסדרון, הסתיימה ביום 31.1.2019 בהסכמה העסקתו של התובע. למרות זאת, הנתבעים לא אמרו נואש וגם לאחר סיום העסקתו של התובע הם ממשיכים בניסיונותיהם הנפסדים להפר את זכויותיו, ובתוך כך, למנוע את זכויות המשקיף והווטו המוקנות לו, למנוע מהאופציות המוקנות לתובע ואשר טרם הבשילו מלהבשיל ולהביא לדילולו באופן מלאכותי באמצעות הזרמת הון שאינה נחוצה כנגד הקצאת מניות לבעלת השליטה בשווי לא ריאלי. בנסיבות אלה, לא נותרה לתובע ברירה אלא לפנות לבית משפט".

שפירא מבקש מבית המשפט להצהיר כי כל האופציות שהוענקו לתובע אשר טרם הבשילו, נכון למועד הגשת כתב תביעה זה, יבשילו במיידיות וימומשו באוטומטיות, וללא כל צורך בפעולה נוספת מצדו של התובע, באופן שיהוו 30% מהון המניות המונפק והנפרע של תמיר פישמן קרנות נאמנות.

ועוד הוא מבקש שבית משפט יורה כי על הנתבעים לזמן את התובע לישיבות אסיפת בעלי מניות/ דירקטוריון ולהעביר לו מבעוד מועד את כל החומרים המקדימים הנדרשים. לטענתו, "התביעה הינה דוגמה מובהקת ומצערת של התנהלות חסרת תום לב מצד בעל שליטה אשר כדי להציל את החברה שבבעלותו רתם לסיועו איש עתיר זכויות, כישורים, קשרים ומוניטין, זאת בתמורה למתן אופציות למניות בשיעור של 30% בחברה, מנכ"לות משותפת וזכויות נלוות. אולם, לאחר שהאחרון נרתם למאמץ והשקיע את מלוא זמנו ומרצו בחברה, ובתוך כך הביא אותה לצמיחה מואצת ולפריחה חסרת תקדים, החל בעל השליטה להפר ברגל גסה, בסיוע נושאי המשרה בחברה שפעלו כסוכני חרש מטעמו, את התחייבויותיו ועושה כל שלאל ידו כדי למדר, לדלל ולעקר מכל תוכן את זכויותיו של מי שהוא חב לו את תודתו ולגרוע מסמכויותיו".

טרם הוגשה תגובת הנתבעים לבית משפט.

מאלדד תמיר נמסר בתגובה: "התביעה האמורה טרם התקבלה במשרדנו ואנו נגיב לגופה בערכאות המוסמכות. בשל לוחות הזמנים להגשת תגובת החברה בטרם העלאת הכתבה, יאמר על קצה המזלג, כי מדובר בתביעה של מנהל משותף בחברה הקרנות של תמיר פישמן, אשר עבודתו הופסקה לאחר דיון מקיף שהתקיים בענייניו בפני דירקטוריון החברה ולאחר יעוץ משפטי שנתקבל מיועציה המשפטיים של החברה.

"בכתבי בית הדין שיוגשו על ידי החברה, תתואר מסכת פעולותיו החמורות מאוד של מר שפירא אשר הובילו להחלטת הדירקטוריון כאמור, החלטה שנתקבלה לטובת החברה ומתוך שמירה על האינטרסים של לקוחותיה. חשוב עוד להוסיף שלדעת החברה עובדיה מנהליה וחברי הדירקטוריון שלה בדעה כי ״מטאורים הם תופעת טבע נדירה, המתרחשת בחלל החיצון ולא בעולמנו , ובטח לא בקירבנו".

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
איפה העובדות מהצד של אלדד?
כנראה כולם יודעים/מבינים מי זה אלדד (ההיסטוריה מדברת בעד עצמה) ומי זה טמיר ולא צריך להיות גאון בשביל להבין שהצד שמסקר את טמיר בכתבה נוקב עובדות והצד של אלדד לא מספק אף עובדה ולא סותר את הכתוב, אלא מספק סיפורים מצוצים כמו ש"הדירקטוריון אמר" או מה זה מטאור, מי הגיב משם?...טוב שלא אמרו שטמיר צודק...חחח
יגאל  |  16.02.19
לכל התגובות