אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אירונאוטיקס זכתה בחוזה עם הלקוח שנמצא במוקד החקירה הפלילית נגדה צילום: מתוך קטלוג החברה

אירונאוטיקס זכתה בחוזה עם הלקוח שנמצא במוקד החקירה הפלילית נגדה

אירונאוטיקס תבצע עבודות תחזוקה ב-13 מיליון דולר למטוסים ללא טייס שמכרה ללקוח מהותי שלה - אותו לקוח שההתקשרות עמו נמצאת תחת חקירה פלילית של משרד הביטחון

17.02.2019, 09:38 | חזי שטרנליכט

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

אירונאוטיקס תבצע עבודות תחזוקה למטוסים ללא טייס שמכרה ללקוח מהותי - אותו לקוח שההתקשרות עמו נמצאת תחת חקירה פלילית של משרד הביטחון, בפרשה שעדיין מוטל עליה צו איסור פרסום.

קראו עוד בכלכליסט

בתחילת פברואר הודיע משרד הביטחון על ביטול התליית הרישיון לשיווק וייצוא מל"ט מדגם אורביטר 1K ללקוח האמור. הבוקר מעדכנת אירונאוטיקס כי התקשרה ביום חמישי האחרון בחוזה לשנתיים בסכום של 13 מיליון דולר עם לקוח מהותי. חוזה זה כולל ביצוע עבודות תחזוקה על סוג כלי טייס בלתי מאויש, מבין מערך כלי הטיס הבלתי מאוישים שמכרה אירונאוטיקס בעבר לאותו הלקוח. לפי הדיווח הבוקר, החוזה יכנס לתוקף במועד קבלת מקדמה כספית מהלקוח לידי החברה.

הלקוח המדובר הוא משמעותי מאד עבור החברה. לפי דו"חות הרבעון השלישי של 2018, כ-19% מצבר ההזמנות של החברה (39 מיליון דולר) היו עבור הלקוח האמור, שהזמין מהחברה מל"טים מאותו דגם בהיקף של כ-20 מיליון דולר. החברה הכירה בהכנסות מצטברות של כ-11 מיליון דולר בשנים 2016 ו-2017 מלקוח זה ווסכום זניח ברבעון השלישי של 2018.  

אורביטר של אירונאוטיקס , צילום: אירונאוטיקס אורביטר של אירונאוטיקס | צילום: אירונאוטיקס אורביטר של אירונאוטיקס , צילום: אירונאוטיקס

לצד ביטול התליית הרישיון, החליט משרד הביטחון על השעיית המנכ"ל עמוס מתן, סמנכ"ל החטיבה העסקית מאיר ריזמוביץ' ועובד נוסף ממרשם הייצוא הביטחוני בכפוף לשימוע. ההשעיה הזמנית תחל ב-3 באפריל 2019 ותעמוד בתוקף עד לקבלת החלטה האם להגיש כתב אישום כנגד מי מהעובדים ולאחר קבלת החלטה תיבחן ההשעיה הזמנית בשנית.

נגד אירונאוטיקס מתנהלות כיום למעשה שתי חקירות. הראשונה, בחשד לעבירות על חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני ועבירות של קבלת דבר במרמה, מתנהלת במשטרה ובמשרד הביטחון, והפרקליטות כבר הודיעה כי תגיש כתבי אישום נגד עשרה בכירים בחברה בכפוף לשימוע; והשנייה ברשות ני"ע, בחשד לשימוש במידע פנים.

במקביל, בימים אלה מתנהל מירוץ על רכישת מניות אירונאוטיקס, שעשוי להפוך גם למרוץ על השליטה בה. אהרון פרנקל, שהחל לרכוש בסוף דצמבר האחרון מניות והגיע בתוך שבועות בודדים לשיעור החזקה של כ-30%, והוא למעשה בעל המניות הבודד הגדול בחברה כעת.

מנגד עומדת חברת רפאל שיחד עם איש העסקים אביחי סטולרו אמורה לרכוש את השליטה באירונאוטיקס לפי שווי של 850 מיליון שקל. המניה של החברה תפתחת את המסחר הבוקר כשהיא מגלמת לאירונאוטיקס שווי שוק של 754 מיליון שקל. דירקטוריון רפאל אישר את עיסקת הרכישה של אירונאוטיקס.

תגיות