אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"תושבי החוץ מבינים שמי שלא ירכוש דירה עכשיו - יפסיד" צילום: Brad Calkins/Dreamstime.com

"תושבי החוץ מבינים שמי שלא ירכוש דירה עכשיו - יפסיד"

על רקע השיאים שנשברו ב-2018 במספר האירועים האנטישמיים ברחבי העולם, גוברת ההתעניינות של יהודים תושבי חוץ בדירות בישראל. מהי העיר המועדפת עליהם ומי הולך להרוויח מהתופעה?

18.02.2019, 09:39 | יונתן סידון

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

2018 נרשמה כשנת שיא במספר האירועים האנטישמיים ברחבי העולם – ברחובות, ברשתות החברתיות ובזירה הפוליטית. לפי כל הסימנים, ב-2019 המגמה לא צפויה להשתנות. השנה הנוכחית נפתחה עם שלל אירועים בעלי גוון אנטישמי - חלקם הגדול בארה"ב, קנדה, צרפת, גרמניה ובריטניה – והיא מספקת תמונת מצב עדכנית על המציאות הלא פשוטה שאיתה מתמודדות הקהילות היהודיות על בסיס קבוע.

"האנטישמיות באירופה היא משבר שיוצא מכלל שליטה", הזהיר בחודש שעבר יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, בכנס שנערך בפרלמנט האירופי בבריסל. "איננו יכולים להמשיך ולהתעלם מהעובדה שיהודים שוב אינם בטוחים ברחובות אירופה".

 

קראו עוד בזירת הנדל"ן

על רקע המצב, מתרבים הדיווחים על משפחות יהודיות בתפוצות השוקלות ברצינות להעתיק את מגוריהן למקום בטוח יותר - על פי סקר שערך האיחוד האירופי, כ-38% מיהודי היבשת שקלו או שוקלים להגר על רקע העלייה באנטישמיות והירידה בביטחונם האישי.

בין יעדי ההגירה המועדפים על יהודי התפוצות, או המהווים לפחות אפשרות ממשית, נמצאת ישראל. נתונים עדכניים של משרד הקליטה משקפים היטב את הלך הרוח: מתחילת השנה ועד לאמצע חודש זה נרשם זינוק של לא פחות מ-24% במספר העולים שנחתו בישראל לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ובמספרים - 2,826 עולים הגיעו עד כה השנה, לעומת 2,270 עולים בתחילת 2018.

תל אביב. מספר העולים לישראל זינק השנה ב-24%, צילום: Engin Korkmaz/Dreamstime.com תל אביב. מספר העולים לישראל זינק השנה ב-24% | צילום: Engin Korkmaz/Dreamstime.com תל אביב. מספר העולים לישראל זינק השנה ב-24%, צילום: Engin Korkmaz/Dreamstime.com

כוננות פסח

"היהודים בארה"ב ובאירופה נמצאים בסיטואציה קשה ומורכבת, ובפירוש חיים בחרדה מתמדת", אומר מרצ'לו אינצ'ליני, המנכ"ל והבעלים של חברת פרנצ'י נדל"ן, המתמחה בתיווך ומכירת דירות לתושבי חוץ. "הם כבר הפנימו שלא מדובר במשבר נקודתי חולף, אלא בתופעה שרק הולכת ומתרחבת. אני מחובר מאוד לקהילות היהודיות בחו"ל, ויודע שמשפחות רבות עושות כעת חשבון נפש. הן מבינות שהמצב שברירי ומחייב אותן לקחת אחריות ולשנות את חייהן".

אינצ'ליני, שמלבד המשרד בתל אביב מחזיק בסניפים גם בניו יורק, טורונטו, ורונה, פריז ובריסל, מספר כי בשבועות האחרונים ניכרת התגברות של ממש בהיקף הפניות אליו מצד יהודים ותושבי חוץ המבקשים לרכוש דירה בארץ. "כמות השיחות היא בלתי-נגמרת, ומשבוע לשבוע היא רק גדלה. אנחנו כבר דאגנו לתגבר את הצוותים, כדי לעזור לאותן המשפחות להיקלט בישראל.

 

"מי שפעם חשב על דירה בישראל כעל אופציה ליום סגריר או כסוג של השקעה, משנה כיום את הגישה. ישראל הפכה לסוג של עוגן, מקום שפוי ובטוח. אני יכול להעיד שיש בהילות אמיתית לדירות והביקוש הוא עצום. להערכתי, בטח במציאות הנוכחית, אנחנו נראו עוד תושבי חוץ רבים מגיעים לכאן".

מרצ מרצ'לו אינצ'ליני. סוגרים סיורים ופגישות חודשים קדימה מרצ

היכן מבקשים העולים ותושבי החוץ להתיישב? שלא במפתיע, תל אביב וסביבותיה נמצאות בראש סדר העדיפויות. "תל אביב היא היעד שזוכה למרב תשומת הלב", מרחיב אינצ'ליני. "העיר נהנית ממוניטין מצוין. עבור המגיעים מעבר לים, היא נתפשת כפלורליסטית, סובלנית ועשירה באטרקציות, כזו שכל אחד ימצא בה את מקומו. הדגש הוא על דירות של 3 עד 5 חדרים, כמו גם על בתים פרטיים, בעיקר בצפון תל אביב ובמרכזה כמו גם ברחובות הסמוכים לקו החוף".

לצד הפניות הקיימות, בפרנצ'י נדל"ן כבר מתכוננים לחג הפסח הקרב. "תקופת החג מאופיינת בכל שנה בשיאי רכישות על ידי תושבי חוץ ועולים", אומר אינצ'ליני, ומעריך כי "עם גל האנטישמיות המתעצם, המספרים השנה רק יגדלו. אנחנו בסוכנות כבר סוגרים סיורים ופגישות עם רוכשים זרים לא רק לפברואר-מרץ, אלא גם לאפריל ואפילו למאי. עם הירידה במספר התחלות הבנייה והביקוש הרב שקיים גם כך בארץ, תושבי החוץ והעולים יודעים היטב שמי מהם שלא ימהר לפעול ולהבטיח לעצמו דירה בישראל - עלול לשלם על כך מחיר".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

תגיות