אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד וואווי: התעמולה האמריקאית לא תחסל אותנו צילום: אי פי איי

מייסד וואווי: התעמולה האמריקאית לא תחסל אותנו

רן ז'נגפיי אמר בראיון שהחברה לא מתקינה כלי ריגול עבור הממשלה הסינית, ושיסגור את וואווי לפני שזה יקרה. בנוסף, תקף את הקמפיין האמריקאי נגד ענקית התקשורת, והסביר שמדובר ברדיפה פוליטית

19.02.2019, 08:14 | שירות כלכליסט
ארה"ב לא תצליח לרסק את וואווי, כך הכריז מייסד החברה רן ז'נגפיי, שתקף את האישומים הפליליים שהוגשו נגד החברה וההאשמות לפיהן היא מהווה איום ביטחוני. הממשל האמריקאי הזהיר בשבועות האחרונים מדינות שמשתמשות במוצרים של החברה, אך ז'נגפיי, שנגד בתו מנג וונזהו הוגש כתב אישום בארה"ב – אמר בראיון ל-BBC כי החברה תעמוד בקשיים הניצבים בפניה.

קראו עוד בכלכליסט

"אין שום דרך שארה"ב תוכל לרסק אותנו. העולם לא יכול לנטוש אותנו כי אנחנו מתקדמים יותר. גם אם הם ישכנעו עוד מדינות לא להשתמש במוצרים שלנו באופן זמני, אנחנו תמיד נוכל לצמצם קצת את הפעילות", אמר.

רן ז רן ז'נגפיי | צילום: איי פי רן ז

ז'נגפיי טען כי החקירות נגד החברה שלו נובעות ממניעים פוליטיים של הממשל האמריקאי. "ראשית, אני מתנגד למה שארה"ב עושה. פעולה כזו שמונעת ממניעים פוליטים אינה מקובלת. ארה"ב אוהבת להטיל סנקציות על אחרים, בכל פעם שמתעוררת בעיה הם משתמשים בשיטה הלוחמנית הזו. אנחנו מתנגדים לכך. אבל עכשיו שאנחנו כבר נמצאים על המסלול הזה, ניתן לבתי המשפט להכריע".

דבריו של ז'נגפיי מתפרסמים לאחר שבשבוע שעבר הזהיר מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו כי ארה"ב תפחית את שיתוף הפעולה שלה במדינות שבוחרות לשמור על נוכחות חזקה של וואווי. לפי הטענה האמריקאית, פרטים בתוך המערכת של וואווי יכולים לאפשר לסוכנויות המודיעין הסינית לקבל גישה לרשתות הטלקום של מדינות המערב. בחברה מכחישים את ההאשמות. השבוע פרסם המודיעין הבריטי דו"ח לפיו הסכנה שבשימוש הציוד של וואווי בתשתיות תקשורת 5G אינה משמעותית. "אנחנו נמשיך להשקיע בבריטניה", אמר המייסד . "אנחנו עדיין מאמינים בבריטניה ומקווים שבריטניה מאמינה בנו אפילו יותר. אנחנו נשקיע יותר בבריטניה, כי אם ארה"ב לא סומכת עלינו אז אנחנו נעביר את ההשקעות שלנו מארה"ב לבריטניה בהיקף מידה גדול יותר".

ז'נגפיי המשיך והכחיש כי הממשלה הסינית יכולה להשתמש בטכנולוגיה של וואווי כדי לרגל אחר מדינות מערביות. "הממשלה הסינית כבר הצהירה בבהירות שלא תתקין דלתות אחוריות, וגם אנחנו לא נתקין. לא נסתכן בתיעוב של המדינה שלנו ושל הלקוחות שלנו ברחבי העולם בשל משהו כזה. החברה שלנו לעולם לא תנקוט בפעילות ריגול. אם יקרה משהו כזה אני אסגור את החברה".

המלכוד הסיני: איך מבדילים בין ריגול תעשייתי וריגול ממשלתי? לא כל עובד שגנב מידע פנימי הוא סוכן זר, אפילו כשהקורבנות הן אפל וטי מובייל והגנב מגיע מסין. במה שונים מאמצי המודיעין העסקי של וואווי משל חברות מערביות? ניצן סדן, 2 תגובותלכתבה המלאה

לצד חשדות בשת"פ עם סין בריגול ממשלתי, הואשמה וואווי בריגול עסקי נרחב, בעיקר נגד חברות אמריקאיות - מה שהוביל להגשת תביעות נגדה. אמש פרסם the Information תחקיר שחושף פנייה של נציג וואווי לספקית שפיתחה את חיישן קצב הלב של האפל ווטש. הפנייה, נטען, היוותה ניסיון בוטה להשגת מידע טכני אודות הפיתוח של אפל. ואולם, מדובר בפרקטיקה נפוצה מאוד לאיסוף מודיעין עסקי, בה נוקטות רוב החברות. וואווי פשוט נתפסה במהלכים שכאלה יותר מחברות אחרות, מה שתורם לתדמיתה הבעייתית.

תגיות