אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאות האקרים כשלו בפריצת מערכת האבטחה של Cyber 2.0 צילום: אוראל כהן

מאות האקרים כשלו בפריצת מערכת האבטחה של Cyber 2.0

החברה של הרצל עוזר, שטוענת שהפלטפורמה שלה בלתי ניתנת לחדירה, ערכה תחרויות פריצה בארץ ובארצות הברית; אף מומחה אבטחה לא הצליח לפצח את התוכנה ולזכות ב-100,000 דולר. עתה מתכננת Cyber 2.0 לפתוח את התחרות לכל העולם, ולהגדיל את הפרס

20.02.2019, 13:49 | שירות כלכליסט

חברת Cyber 2.0 של הרצל עוזר וארז קפלן העליון פיתחה מערכת שמאות מומחי אבטחה מהארץ והעולם ניסו לפרוץ - ולא הצליחו.

קראו עוד בכלכליסט

ביוני שעבר פתחה תחרות במסגרתה הבטיחה 100,00 שקל להאקר שיצליח לפצח את המערכת שלה. מאות אנשי סייבר מהתחום הצבאי והאזרחי, סטודנטים למדעי המחשב וחובבים שונים ניסו לפרוץ את המערכת ואיש לא הצליח. בשבוע שעבר נערכה התחרות גם בארצות הברית, וסכום הפרס טיפס ל-100,000 דולר. גם במקרה זה ניגשו מאות מומחים, וגם במקרה זה לא הצליחו לפרוץ את המערכת.

הרצל עוזר, ממייסדי החברה, צילום: אוראל כהן הרצל עוזר, ממייסדי החברה | צילום: אוראל כהן הרצל עוזר, ממייסדי החברה, צילום: אוראל כהן

Cyber 2.0 הוקמה לפני כשלוש שנים ומתמקדת במניעת התפשטות מתקפות סייבר ברשתות ארגוניות. אין ביכולתה לעצור את ההדבקה בנוזקה, אך הטכנולוגיה שלה יודעת לבודד פעילות תוקפים ולעצור את התקדמותם.

פלטפורמת האבטחה של Cyber 2.0 נשענת על מודל מתמטי מתורת הכאוס, אותו הגדירה כ"בלתי ניתן לפיצוח". לטענת Cyber 2.0, המערכת מבטיחה הגנה כמעט מושלמת; "הסיכוי לפצח את המערכת שקול לסיכוי לחזות בדיוק רב את מזג האוויר בעוד עשר שנים ביום נתון, בשעה נתונה ובמקום נתון", נכתב בהודעה לעיתונות שהפיצה. 

אתגר ההאקרים בארה"ב אתגר ההאקרים בארה"ב אתגר ההאקרים בארה"ב

ל-Cyber 2.0 יש עשרות לקוחות בארץ, והיא נמצאת בשלבי כניסה גם לארצות הברית. אתגר הסייבר שלה צפוי להשתדרג, ולהפוך לתחרות פתוחה באינטרנט, בה יוכל להשתתף כל איש אבטחה. התחרות לא תוגבל בזמן, וסכום הפרס צפוי לטפס מחודש לחודש.

תגיות