אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרגא ברוש: "ניסיתי לסמן לכחלון עם זרקור שהצמיחה אינה בת קיימא" צילום: טל אזולאי

שרגא ברוש: "ניסיתי לסמן לכחלון עם זרקור שהצמיחה אינה בת קיימא"

בכנס הבחירות של נשיאות הארגונים העסקיים טען הנשיא שהצמיחה האמיתית זה 1.1% ולא 3.1%, בגלל הגידול באוכלוסיה. יו"ר מרצ תמר זנדברג: "זה שהממשלה נחשבת לסרבנית בעולם פוגע במגזר העסקי". נציג ישראל ביתנו, עודד פורר, הצהיר כי "ימין שרוצה לספח 2.5 מיליון איש ולתת להם חופשת לידה ודמי אבטלה, זה לא ימין"

21.02.2019, 12:24 | עמרי מילמן

"מצער מאד שמשה כחלון לא אישר את השתתפותו היום. הוא החזיק את ההגה ב-4 שנים האחרונות והיחידי שכרגע הודיע שרוצה להיות שר אוצר ב-4 השנים הבאות. איך הוא מקווה לסגור את הגרעון בלי להטיל מסים, בלי לקצץ בשירותים, בלי לפעול יחד עם המגזר העסקי כדי להגדיל את העוגה. אבל הוא לא מצא לנכון להסביר. או שהוא לא יודע לעשות את זה, או שיש סוד שהוא לא רוצה לחשוף אותו". כך אמר היום (ה') שרגא ברוש, נשיא התאחדות הארגונים העסקיים בכנס הבחירות של הנשיאות.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי ברוש, "בשנתיים האחרונות ניסיתי לסמן לשר האוצר עם זרקור שלא יסמוך על הצמיחה שאינה ברת קיימא, טיבה הוא קצר מועד, זה שמשקי הבית לווים כספים ורוכשים רכבים בליסינג, זה לא צמיחה. היו שנים בהם הייצוא גדל ב-12%, שהתעשייה צמחה ב-7-8% בשנה. לצערי אנחנו בפתח תקופה של חורף כלכלי. נראה גירעון שכבר גדל. מאיפה מביאים 10 מיליארד שקל? כולם מדברים על צמיחה של 3.1% ישראל זה לא אירופה, האוכלוסייה גדלה בכ-2% הצמיחה האמיתית זה 1.1%".

תמר זנדברג, יו"ר מרצ. "הרמתי טלפון לגבאי, לעשות איחוד." , צילום: עומר מסינגר תמר זנדברג, יו"ר מרצ. "הרמתי טלפון לגבאי, לעשות איחוד." | צילום: עומר מסינגר תמר זנדברג, יו"ר מרצ. "הרמתי טלפון לגבאי, לעשות איחוד." , צילום: עומר מסינגר

יו"ר התאחדות האיכרים בישראל דובי אמיתי, אמר כי "ראש הממשלה אמר לי ולברוש בכל פגישה איתו מאז היה שר אוצר, "אתם המגזר העסקי זה האדם הרזה, ואנחנו המגזר הציבורי זה האדם השמן. אנחנו לא מומחים בדיאטה אך אין לנו ברירה אלא להתחיל ללמד את המגזר הציבורי איך לעשות עסקים, איך לנהל את המדינה, איך לדאוג שהשמן יהיה רזה יותר, ואיך לייצר למגזר העסקי תנאים יותר נוחים לטובת המדינה." עוד הוסיף "אנחנו סוחבים על הגב את כל המשק, אנחנו סוחבים את המשק, לנו יש את האחריות על כלכלת המדינה".

נציג ישראל ביתנו עודד פורר, הצהיר כי מפלגתו לא תתחבר עם אף מפלגה אחרת. לדבריו לאור המיזוגים החדשים בימין הם היחידים שנותנים ביטוי לימין החילוני. לדבריו "ישראל ביתנו תמליץ על ממשלת ימין. אני לא יודע מה התוצאות עדיין. גנץ לפיד וכל החבורה הזו זה לא ימין. לא מבין איך יעל גרמן שבאגף השמאלי של מרצ יושבת עם צבי האוזר. כרגע האופציה היחידה היא נתניהו, אך לא נשב עם נתניהו בכל מחיר". עוד הוסיף "זה ההבדל בין ימין הזוי לימין שפוי. ימין שרוצה לספח 2.5 מיליון איש ולתת להם חופשת לידה ודמי אבטלה, זה לא ימין. החיבור הזה שנעשה בימין, אנחנו לא נוכל לקחת בו חלק. ז'בוטינסקי היה מתהפך בקברו אם היה רואה את החיבור בין הליכוד לעוצמה היהודית".

לשאלה האם המגזר העסקי הפך להיות שק חבטות של הממשלה, אמר "אנחנו שמרנו על המגזר העסקי. בוודאי נשמור עליו בקדנציה הבאה גם. כולם עסוקים בחלוקת העוגה, אף אחד לא אומר איך נגדיל את העוגה. צריך להגדיל את העוגה. אפשר לעשות את זה בכמה צעדים פשוטים. לדבריו המגזר העסקי חי ברגולציה בלתי אפשרית. לבנות חדר של בית מלון בישראל עולה 20-30% יותר מכל מקום אחר בעולם. אח"כ מתפלאים על יוקר המחייה. עוד הוסיף כי "בכנסת הזו חוקקו חופשת לידה לגברים. אמרו שמעסיקים יממנו את חופשת הלידה לגברים. אם יש מעסיק שרוצה לצאת לחופשת לידה, אין מי שיממן לו את זה. אבל אם עובד שלו ייוולד ילד, הוא יצטרך לספוג את זה. אנחנו היחידים שהתנגדנו לזה".

נשיא להב, רועי כהן שהקים את מפלגת העצמאים אמר בכנס כי "אני מכוון להיות הצבעה של האנשים השקופים. בחוסן לישראל דברו על חוסן לשכירים. כאילו אין עצמאים בישראל, אותן מפלגות אומרות שעצמאים הם פראיירים." על כחלון אמר "לצערי הוא הזניח את כל נושא העסקים הקטנים, את המגזר העסקי".

יו"ר מפלגת מרצ, תמר זנדברג, סיפרה כי "הרמתי טלפון לגבאי, לעשות איחוד." אולם לדבריה הוא לא ענה לשיחה. לדבריה " יש פה הזדמנות. אתמול ראינו איחוד בימין כדי לייצר ממשלת כהנסיטים. בלילה ראינו איחוד במרכז. כדי שתהיה ממשלתי מרכז שמאל, צריך איחוד בשמאל." לדבריה "ביבי הולך לשים את סמוטריץ לשר החינוך שלו, מה התשובה שלנו? מרץ במשרד החינוך בממשלה שבראשה המפלגה המאוחדת החדשה".

על יוקר המחייה אמרה "ב-2011 קרה משהו דרמטי לא רק מבחינת יוקר המחייה, אלא שבר אמון בין הציבור למערכת הפוליטית שרצה לראות מערכת פוליטית אחרת. המחאה החברתית לא התרגמה לחלופה פוליטית. גם אני שהייתי חברת מועצה בעיריית תל אביב ונבחרתי לאחר מכן לכנסת, הבריחה מהאמירה, המחאה הזו היא גם פוליטית, החלפת סדר עדיפויות במדינה, וזה היה בעוכרי המחאה שלא הצליחה".

במענה לשאלה האם היא לא מודאגת מכך שאנשי עסקים ישראלים פותחים את עסקיהם בחו"ל השיבה כי " אני חושבת שזה צריך להדאיג אותי. אבל אחד הדברים שמטרידים אותי גם זה שפירות הצמיחה לא מחלחלים למטה. במקום שהצמיחה תהיה תשובה לצדק חברתי וכלכלי המצב הוא הפוך. והמצב הכלכלי נפגע מהמצב הפוליטי. זה שממשלת ישראל נחשבת סרבנית, אטומה ומבודדת, ומדברים עם שותפים מאד מסוימים לאומניים.במקום להפתח למדינות ליברליות זו בשורה רעה למגזר העסקי."

תגיות