אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסכם שת"פ בין פרוספרה לחברת ההשקיה האמריקאית Valley ב-40 מיליון דולר צילום: Pivot Field

הסכם שת"פ בין פרוספרה לחברת ההשקיה האמריקאית Valley ב-40 מיליון דולר

טכנולוגית הבינה המלאכותית של החברה הישראלית תשתלב במערכות ההשקיה של החברה האמריקאית. פרוספרה טכנולוגיות מעסיקה כ-50 עובדים מרביתם בישראל וחלקם בעמק הסיליקון ומקסיקו.

21.02.2019, 13:29 | מאיר אורבך

חברת האגטק הישראלית פרוספרה וחברת ואלי (Valley) ציוד השקיה (חברת בת של חברת Valmont), חתמו עך הסכם שיתוף פעולה לפיתוח פתרונות ניהול גידול אוטונומיים. במסגרת ההסכם, שבו ישקיעו שתי החברו כ-40 מיליון דולר בשלוש השנים הקרובות, טכנולוגית הבינה המלאכותית של החברה הישראלית תשתלב במערכות ההשקיה של חברת ואלי.

דניאל קופל, מנכ"ל ואחד ממייסדי פרוספרה, אמר ל"כלכליסט" כי עיקר ההשקעה הכספית יבוא מצידה של ואלי ואילו החברה הישראלית תקצה כח אדם ואת הטכנולוגיה שלה למען שיתוף הפעולה. "נתנו להם בלעדיות בתחום מערכות הפיבוט (Pivot), מערכת השקיה המסתובבת על ציר מרכזי. הם כיום החברה המובילה בעולם עם נתח שוק של כ-40%", אמר קופל.

"ואלי הופכת את הפיבוט ממכונת השקיה בלבד למערכת ניהול אוטונומית של גידולים חקלאיים", אמר סטפן קניאבסקי, מנכ"ל ונשיא Valmont. "המיקוד העיקרי שלנו הוא השקיה, היות שמים מהווים את גורם ההשפעה המהותי ביותר על היבול. מגדלים המשתמשים בפיבוט יכולים להשתמש בהם לעיתים תכופות ככל שנדרש הודות לנוכחותם הקבועה בשדותיהם. כעת, נוכל למנף את הנוכחות הקבועה הזו של הפיבוט בשטח הגידול לאסוף מידע שהמגדל לא יכול לזהות בדרך אחרת - ולספק למגדלים מידע קריטי אשר יאפשר חקלאות מדייקת וכך יחסוך זמן, יפחית את העלויות ויגדיל את התנובה".

מוצר של חברת האגטק הישראלית פרוספרה מוצר של חברת האגטק הישראלית פרוספרה מוצר של חברת האגטק הישראלית פרוספרה

שותפות בינלאומית בלעדית זו משמעותית ביותר כיוון שהיא משלבת בין טכנולוגיות של בינה מלאכותית לבין מערכת השקיה מרכזית באמצעות פיבוט.

Valley מובילה את השוק עם יותר מ-60,000 מערכות השקיה מחוברות "ענן" ברחבי העולם ורשת ההפצה הגדולה בעולם הכוללת יותר מ-500 מפיצים. שטף המידע הזורם בין ההתקנים המחוברים לבין הפ-יבוט בשילוב ה-Data Science, (Machine learning) ML והבינה המלאכותית, מאפשרת לשתי החברות לאבחן את הגידולים בזמן אמת ולתת המלצות השקיה – פעולות המאפשרות לחקלאי לקבל תנובה רבה יותר.

פרוספרה גייסה עד היום כ-22 מיליון דולר

פרוספרה טכנולוגיות, שנוסדה בשנת 2014, ומעסיקה מעל ל-50 עובדים מרביתם בישראל וחלקם בעמק הסיליקון ומקסיקו. עד היום גייסה החברה הישראלית כ-22 מיליון דולר בין היתר ממשקיעים אסטרטגיים כולל קוואלקום סיסקו וקרן הון הסיכון בסמר, פרוספרה פיתחה פתרונות אנליזה, אלגוריתמים ושכבות נתונים שעל בסיסם מספקת למגדלים המלצות בנושאי השקיה והגדלת יבולים. נכון להיום, פרוספרה ניטרה יותר מ-5 מיליארד דולר בתוצרת חקלאית. השותפות בין שתי החברות תיבנה על הרחבת הטכנולוגיה הייחודית של פרוספרה טכנולוגיות, לגידולי שדה.

טכנולוגית הניהול האוטונומי של הגידולים, תאפשר לפתח מכונה בעלת יכולת למידה עצמית אשר תעשה שימוש בנתונים אשר נאספו על-ידה מהשדה כמו גם מהמגדל עצמו על-מנת לספק את הכמות הנכונה של מים, דישון וריסוס מדויקים. בשלב ראשון, באביב 2019, יוכלו מגדלים לאתר אנומליות בשדות החקלאיים – פעולה המהווה אבן יסוד עבור מגדלים המצטרפים לעולם הבינה המלאכותית. הטכנולוגיה המספקת זיהוי ויזואלי של אנומליות או מפגעים, מעניקה למגדל סל כלים למיגור סיכונים בשדה, ומסייעת בטיוב שיטות השקיה ושיטות לניהול הגידול.

לדברי קניאבסקי, השקת מוצרי טכנולוגיה וכן אימוץ מוצרים על ידי השוק, הם שני צעדים קריטיים במסע לקראת ניהול אוטונומי של גידולים חקלאים. הטכנולוגיה המשולבת מיועדת ליישום בשטח של ככ-4 מיליון דונם עד שנת 2020.

"כמו Valley, פרוספרה טכנולוגיות מחויבת לספק למגדלים יותר תובנות מעשיות המבוססות על נתוני סריקה מלאה של שדותיהם, תוך הפחתת הסיכון העלול לפגוע ביבול", ציין קופל. "אנו נרגשים משיתוף הפעולה עם Valley מובילת שוק הזוכה לאמון מהמגדלים ורשת המפיצים שלה, במטרה משותפת לספק מספיק מזון לאוכלוסיית העולם הגדלה במהירות".

תגיות