אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דואגים לסביבה: פיתוח נמלי אשדוד וחיפה יבוצע עם חומרי בנייה ממוחזרים צילום: רויטרס

דואגים לסביבה: פיתוח נמלי אשדוד וחיפה יבוצע עם חומרי בנייה ממוחזרים

חברת נמלי ישראל החליטה לקלוט מאות אלפי טונות של חומרי בנייה ממוחזרים לטובת פיתוח הנמלים: מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה: "פריצת דרך משמעותית בהסדרת הטיפול בפסולת בנייה"

21.02.2019, 13:25 | דותן לוי

חברת נמלי ישראל (חנ"י) החליטה על שימוש בחומרי בניה ממוחזרים לפיתוח נמלי חיפה ואשדוד. החומרים שיקלטו בנמל ישמשו כחומר מילוי ותשתית, במסגרת העבודות המתבצעות בשני הנמלים בימים אלה. על פי הערכות, בשני הנמלים ניתן יהיה לקלוט כמויות גדולות של חומר גלם ממוחזר בהיקף של עד 850 אלף טונות.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה היא חלק מיוזמה רחבה של המשרד להגנת הסביבה ליצירת ביקושים לחומרים הללו, זאת לאור הבעיה החמורה של השלכת פסולת בניין בשטחים הפתוחים המגיעה עד להיקף של 3 מיליון טונות בשנה. לכן, שימוש ביותר מרבע מהכמות שמושלכת מהווה מבחינת המשרד פריצת דרך בניצול חומרים ממוחזרים ובחיסכון בניצול משאבי הטבע. במסגרת העבודות לפיתוח נמל חיפה נקלטו בחודשים האחרונים כ- 20 אלף טונות ובסך הכל צפויים להיקלט כ -200 אלףטונות חומר ממוחזר כאשר השימוש העיקרי בחומרים אלו הוא בשכבות מילוי למסוף המכולות החדש.

הדמיית נמל אשדוד החדש הדמיית נמל אשדוד החדש הדמיית נמל אשדוד החדש

במדינת ישראל ניתן להפיק כ- 5 מיליון טונות של אגרגטים ממוחזרים בשנה מפסולת הבניין ובכך לחסוך פעילות כרייה וחציבה משמעותית ולהוזיל עלויות למשק הישראלי. החיסכון האפשרי משימוש זה יכול להגיע עד לכ- 30% מעלות החומר. עד כה ננקטו על ידי המשרד להגנת הסביבה מספר צעדים בגיבוש תקנים שיאפשרו שימוש בחומרים ממוחזרים בהיבטים ההנדסיים והסביבתיים.

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט , צילום: חיים צח / לע"מ מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט | צילום: חיים צח / לע"מ מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט , צילום: חיים צח / לע"מ

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט: "מהלך זה מהווה פריצת דרך משמעותית בהסדרת הטיפול בפסולת בנייה, בהמשך להעברת הנושא בקריאה ראשונה בכנסת. המשרד נמצא בימים אלו במגעים מתקדמים להטמעת השימוש בחומרים ממוחזרים מחומרי בנייה עם גופי תשתית ציבוריים גדולים נוספים ואני קורא לחברות נוספות להצטרף למהלך ולהחליף את חומרי הגלם הטבעיים בחומרים ממוחזרים. עבודה משותפת של כלל הרשויות, בשילוב עם הרפורמה שאנחנו מוציאים לפועל עם המשך קידום הנושא בכנסת הבאה, תגרום למניעת ההשלכה הבלתי חוקית של הפסולת המזהמת את הקרקע ומי התהום בישראל, לצד יצירת ביקושים לחומר ממוחזר".

תגיות