אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פועל בניין נהרג הבוקר בירושלים, השישי מתחילת השנה צילום: שאטרסטוק

פועל בניין נהרג הבוקר בירושלים, השישי מתחילת השנה

הפועל, פלסטיני מאזור הר חברון, נהרג באתר פרויקט של אפריקה ישראל מגורים; החברה המבצעת "שייקה אלה" היתה מעורבת בעבר בתאונה עם הרוג ואף נקבע כי התרשלה בתפקידה

24.02.2019, 12:49 | דותן לוי

פועל בניין נהרג הבוקר מנפילה מגובה באתר בנייה ברחוב הנביאים פינת ראול ולנברג בירושלים. מדובר בפועל ה-6 שנהרג מאז תחילת 2019.

קראו עוד בכלכליסט

 לפי דיווח של מד"א, הפועל, מוחמד חאתם עסאפרה בן 30 מהכפר בית כאחל בהר חברון, נפל מגובה רב. כאשר צוות מד"א הגיע למקום הוא פונה לבית החולים במצב קריטי תוך פעולות הנשמה ושם נקבע מותו.

הפועל עבד באתר של פרויקט Savion view של חברת אפריקה ישראל מגורים, והחברה המבצעת היא "שייקה אלה".

מבדיקה ראשונית של המקרה מסתמן, כי הכנה ליציקה קרסה אחרי שהונח עליה משטח כבד של קורות עץ ובלוקים של בטון. ככל הנראה לא נבדקו עומסים על ידי מנהל העבודה.

אתר בנייה (אילוסטרציה). תאונות קטלניות בענף, צילום: דוד הכהן אתר בנייה (אילוסטרציה). תאונות קטלניות בענף | צילום: דוד הכהן אתר בנייה (אילוסטרציה). תאונות קטלניות בענף, צילום: דוד הכהן

בנובמבר 2013 היתה "שייקה אלה" מעורבת בתאונה קטלנית נוספת שבה נהרג ברזלן בשם עבד ג'עאפרה באתר בנייה ברחוב ירמיהו בשכונת רוממה בירושלים. במשפט שבו דרשה משפחתו פיצויים, כתב השופט לגבי החברה המבצעת, כי התרשלה כאשר לא גידרה את השטח ולא עשתה שימוש במנוף לשינוע התבניות.

38 פועלי בניין נהרגו ב-2018

שנת 2019 צפויה להיות שנה קריטית בנושא הטיפול בתאונות העבודה. שנת 2018 הסתיימה עם עלייה במספר נפגעי תאונות העבודה - 38 הרוגים ו-170 פצועים מהם 44 פצועים קשה. יחד עם זאת במהלך השנה התקבלו מספר החלטות אשר אמורות להקטין את היקף הנפגעים, בהן הקמתה של היחידה המשטרתית אשר תחקור את התאונות ותגבור המפקחים. כמו כן מתוכננות פעולות נוספות, כמו הכנסת סעיף רף אשר אינו מאפשר התמודדות של חברות עם עבירות בטיחות למכרזים ממשלתיים, סנקציות שיופעלו על ידי רשם הקבלנים, החלפת הפיגומים ועוד. יחד עם זאת, תהליכים אלה מחייבים שיתוף פעולה של כל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר והמשך מעקב אחר הנושא.

מקו לעובד נמסר בתגובה: "שוב יצא אדם לפרנס את משפחתו ומצא את מותו במקום עבודתו. אנו תקווה שלאור הטרגדיה המתמשכת, הפעם החקירה תוביל לתוצאות ולכך שהאחראים על ההפקרות באתר הבנייה ייתנו את הדין על מותו של העובד".

מקו לעובד נמסר עוד כי "רק לפני מספר שבועות התבשרנו שיחידת החקירות 'פלס', החלה את עבודתה, לאור כישלון עבודת המשטרה. עם זאת טרם הובהר האם היחידה תחקור תאונות כגון אלה. על הרשויות לקדם את הרחבת האחריות של כלל הגורמים המעורבים בפרויקט, כגון במקרה זה היזמית, כפי שהובטח על ידי משרד האוצר להסתדרות העובדים הכללית בחודש נובמבר. רק אחריות ישירה תציל חיי אדם. על הרשויות להפעיל את מלוא הכלים שבידיהם: הרחבת האחריות, חקירה, כתבי אישום ועוד כדי למנוע ככל הניתן אבדן חיי אדם".

לדברי עו"ד ישראל אסל, היועץ המשפטי של הפורום למניעת תאונות עבודה: "שנת 2019 מראה עלייה מדאיגה במספר תאונות העבודה בישראל, והדבר מלמד, שלמרות כל ההבטחות להגברת האכיפה ותחילת הפעולה של יחידת פלס, אין אנו רואים שינוי במדיניות באכיפה בשטח. את ההפקרות באכיפת הבטיחות בעבודה משלמים פועלי הבניין משפחותיהם".

תגיות