אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מי שיצא מ-8200 לא מקבל 100 אלף שקל בחודש, הפרסומים לא קשורים למציאות" צילום: צילום פרסום בע"מ

30 דקות או פחות

"מי שיצא מ-8200 לא מקבל 100 אלף שקל בחודש, הפרסומים לא קשורים למציאות"

המשכורות בהייטק יפות אבל לא צריך להיסחף, לא כל פנייה לגיוס בלינקדאין היא מ"הד האנטר" וכמה זמן צריך להישאר במקום עבודה? אלינור בת-גנשטיין, מנכ"לית קומיוניטק, מגיעה לפודקאסט "30 דקות או פחות" ועושה סדר

24.02.2019, 14:40 | שירות כלכליסט

"הסכומים שמפרסמים לגבי השכר בהייטק לא קשורים למציאות. מתכנת שיצא מ-8200 לא מקבל שכר של 100 אלף שקל בחודש", כך קובעת אלינור בת-גנשטיין, מנכ"לית חברת קומיוניטק, שמתמחה בגיוס ואיתור מועמדים למגוון תפקידים בחברות הייטק.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריה, "פרסומים כאלה יוצרים תסכול גדול לעובדים בהייטק: כשמספרים על סכומים של 80 ו-100 אלף שקל בחודש למי שיצא מהצבא, עובדים שלמדו באוניברסיטה והשקיעו זמן כדי להתקדם יודעים שהם לא יגיעו לסכום כזה. אין בכלל משכורות כאלה. אני בעיקר מגייסת מנהלי מוצר בכירים, וכדי להגיע לתפקיד כזה צריך לעבור כמה שנים בפיתוח - אצלי זה לא מגיע למספרים האלה".

לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן

בת-גנשטיין עושה סדר לא רק במשכורות: "אנשים מקבלים פנייה בלינקדאין ואומרים "קיבלתי פנייה מהד האנטר' (צייד ראשים) - אז לא, קיבלת פנייה ממגייסת. ללינקדאין יש כלי מיוחד לגיוס עובדים, עבדתי איתו רק לתקופת ניסיון, אבל אני בכלל לא משתמשת בו כדי לפנות אל מועמדים".

אלינור בת-גנשטיין. "הפרסומים על השכר בהייטק יוצרים תסכול אצל עובדים", צילום: צילום פרסום בע"מ אלינור בת-גנשטיין. "הפרסומים על השכר בהייטק יוצרים תסכול אצל עובדים" | צילום: צילום פרסום בע"מ אלינור בת-גנשטיין. "הפרסומים על השכר בהייטק יוצרים תסכול אצל עובדים", צילום: צילום פרסום בע"מ

בראיון מרתק לפודקאסט "30 דקות או פחות" מספרת בת-גנשטיין לאיזה משכורות כן אפשר לצפות בהייטק, מה ההמלצה שלה לתקופת המינימום במקום עבודה עבור עובדים שכל הזמן קופצים בין משרות, למה לא כדאי לכתוב בלינקדאין שאתם פנויים להצעות וגם נותנת כמה טיפים למנהלים שעורכים ראיונות עבודה.

"מי שיצא מ-8200 לא מקבל 100 אלף שקל בחודש, הפרסומים לא קשורים למציאות"
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאן"מי שיצא מ-8200 לא מקבל 100 אלף שקל בחודש, הפרסומים לא קשורים למציאות"

מראיינים:

נבות וולק, איש הייטק.

אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
האמת על המשכורות בהייטק
בכתבות כאלה תמיד יש תגובות של אינטרסנטים מכל הצדדים (שלא לדבר על תוכן הכתבה שהוא תמיד מוטה). אז איך לדעת את האמת? פשוט מאד - חפשו על אש קטנה לאורך זמן. =-.-= אל תלכו לחברת השמה או האנטרים למיניהם אלא אם אתם נואשים ממש. תמיד עדיף לדבר ישירות ולא דרך מתווכים שאין להם מושג על מה הם מדברים בכלל (תחשבו על מתווך נדל"ן שלא מבין מושגים כמו כיווני-אויר ולא יודע לגבי הדירות שלו באיזו קומה או שכונה הן נמצאות). =-.-= אל תתביישו לבקש שכר שנשמע לכם מוגזם. אף אחד אף פעם לא נפסל בגלל שביקש יותר מדי. =-.-= בחלק מהמקומות לא ירצו אתכם ובחלק תקבלו הצעות. =-.-= ההצעות בד"כ יבואו עם דדליין קצר וסיפורים על מועמד אחר שעומד לחתום. זה כמעט תמיד שקר. קחו את הזמן. לעתים קרובות ההצעה תוגדל אחרי חודש. =-.-= וזהו. זה השווי שלכם בשוק. לא תמיד ההצעה הגבוהה ביותר היא הטובה ביותר, ולא תמיד כדאי לעזוב, אבל כשאתם מתפשרים בשכר לפחות תדעו על כמה אתם מוותרים ותמורת מה. =-.-= לא קיבלתם הצעות של X אלף? תחשבו מול עצמכם למה ואיך אתם יכולים לשנות את זה, או האם ההפרש מספיק חשוב לכם כדי שתשקיעו את מה שצריך להשקיע.
קל מאד לחשוף את ה"סוד"  |  28.02.19
14.
הסיבה לפרסום סקרי שכר
לגרום לתסכול ועזיבה ואז להגיע לידי פקידות השמה ומרוויחות על המעבר שלך לחברה אחרת. ככה העסק עובד לצערינו גם הוא משגשג. כמו הבנקים שמרוויחים ממינוס של אנשים ככה חברות ההשמה מרוויחות מפיטורי אנשים ולכן אין להם זכות קיום. תשמרו על העבודה שלכם כמה שנים ותראו איך יעלמו מפני השטח
כגכ  |  28.02.19
12.
מגייסים מרויחים מהמעברים. לכן מפזרים שמועות על שכר עתק
כמי שעובד במרכז פיתוח AI עם עשרות דוקטורים ויודע כמה משלמים אצלנו, וגם חשוף לנתוני צבירן, אני יכול להגיד שהשכר אכן גבוה, אך לא ברמה הזאת. שכר בסיס הוא ~40K, ורק עם הבונוס השנתי והאופציות מגיעים ל 80K. אבל זה בשנה שהאופציות עולות הרבה. אחרת קרוב יותר לבסיס. מי שבאמת שווה, ורוצה כסף גדול, צריך להגר לעמק הסיליקון, ולעבוד בחברות הענק. וגם אז, אם רק אחד משני בני הזוג עובדים, זה ממש לא מציאה בגלל עלות המחיה הגבוהה שם.
גד  |  27.02.19
לכל התגובות