אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לכנסת, יום טוב סמיה לומד על זכויות המיעוט צילום: אוראל כהן

בדרך לכנסת, יום טוב סמיה לומד על זכויות המיעוט

בעלי מניות המיעוט מתנגדים לכוונת הנהלת אפולו פאוור להוריד את מחיר מימוש האופציות לנושאי משרה. שווי ההטבה ליו"ר סמיה ‑ 68 אלף שקל

26.02.2019, 08:05 | צלי גרינברג

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

אסיפת בעלי המניות הקרובה של חברת אפולו פאוור מזמנת ליום טוב סמיה, אלוף פיקוד הדרום לשעבר ויו"ר החברה, המתמודד עם רשימת "ביחד" בבחירות לכנסת, קרב על מחיר מימוש האופציות שלו בה.

קראו עוד בכלכליסט

חברת המחקר והפיתוח הפועלת בתחום האנרגיה הסולארית ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 18.9 מיליון שקל, העלתה לסדר היום סעיף המבקש לשנות את תנאי האופציה. הסעיף אומר כיום שמחיר מימוש האופציות יירד לבעלי המשרה בחברה בלבד. שווי ההטבה לבעלי המשרה זניח יחסית, ועומד על סכום כולל של 159 אלף שקל, כאשר 68 אלף שקל מתוכם הם גובה ההטבה לסמיה. בעלי מניות המיעוט מעוניינים לבטל את ההטבה הזו, או להחילה על כולם.

יום טוב סמיה, צילום: אוראל כהן יום טוב סמיה | צילום: אוראל כהן יום טוב סמיה, צילום: אוראל כהן

גם גודל אחזקתו של סמיה בחברה נמצא לקראת ירידה, עם הצבעה נוספת של בעלי המניות. כחודש לאחר ההצבעה על שינוי תמחור האופציות לבעלי המשרה בלבד, צפויה להתקיים הצבעה לאישור השקעה של 2.5 מיליון שקל מבעלת השליטה העיקרית בחברה, וסטאר אחזקות (25%) תמורת 1.7 מיליון מניות. במסגרת ההשקעה וסטאר תגדיל אחזקתה בחברה ל־41.1%, אשר ידללו את סמיה, לכדי 0.51% אחזקת מניות לעומת 0.65% מהון מניות החברה כיום.

סמיה מקבל עבור 25% משרתו כיו"ר החברה תגמול שנתי בגובה 120 אלף שקל, לא כולל מע"מ. בנוסף אליו גם מנכ"ל החברה עודד רוזנברג, המכהן בה גם כדירקטור, יקבל הטבה בגובה של 44 אלף שקל עם שינוי מחיר מימוש האופציות. רוזנברג מחזיק ב־7.17% ממניות החברה ומקבל במסגרת עבודתו תגמול שנתי בגובה 564 אלף שקל.

אליהם מצטרפים גם ה־CTO (מנהל הטכנולוגיות הראשי) של החברה, ערן מימון, וסמנכ"לית הכספים, אסתר וסטרייך, הפועלים במסגרת משרה של 100% ו־90% בהתאמה. ההטבה שווה 44 אלף שקל למימון ו־39 אלף שקל לווסטרייך. שניהם מקבלים תגמול שנתי כנושאי משרה בחברה, כאשר מימון מקבל 621 אלף שקל ומחזיק גם ב־7.17% ממניות החברה שבה הוא גם מכהן כדירקטור. וסטרייך (0.64%) מצדה מקבלת 566 אלף שקל, ומכהנת גם היא כדירקטורית בחברה.

כשלושה שבועות לאחר ההודעה על תימחור האופציות מחדש וכשבועיים לאחר העברת עמדת בעלי מניות המיעוט לגביה, החליטו רוזנברג ומימון להוריד עצמם מקבלת ההטבה והיחידים המבקשים עדיין לקבלה הם סמיה ווסטרייך.

חברת ולטר תים (5.46% מהמניות וכ־190 אלף אופציות), אחת מבעלות העניין בחברה, כתבה באמצעות עורכי דינה לדירקטוריון החברה, כי "אין כל סיבה להפלות בין נושאי המשרה בחברה לבין מחזיקי כתבי האופציה מן הציבור". בעלי מניות מיעוט נוספים הוסיפו כי "נושאי המשרה לא מקבלים שכר רעב".

מאפולו פאוור נמסר, כי "החברה הגיעה לאחרונה להתקדמות שמעותית בפיתוח היריעה הסולארית שלה, בין היתר בזכות תרומת עובדי החברה. אם תתקבל החלטה בדבר שינוי במחיר המימוש של האופציות הסחירות המצויות בידי ציבור המשקיעים, החברה תודיע על כך".

תגיות