אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל מגדל נדרש להחזיר מענק חתימה של 600 אלף שקל שקיבל צילום: צביקה טישלר

מנכ"ל מגדל נדרש להחזיר מענק חתימה של 600 אלף שקל שקיבל

מגדל פרסמה זימון אסיפה כללית חדש לאישור שכר המנכ"ל בעלות של כ-3 מיליון שקל בשנה, וחושפת כי ברשות שוק ההון דורשים מספיר להשיב את המענק שקיבל ושהביא לכך שחרג ממגבלת חוק השכר ב-2018

27.02.2019, 11:35 | רחלי בינדמן

דורון ספיר, מנכ"ל מגדל ביטוח יאלץ להשיב את מענק החתימה שקיבל בגובה 3 משכורות. זאת על רקע חשיפת "כלכליסט" כי משמעות מענק החתימה שקיבל ביוני 2018 עת מונה למנכ"ל מגדל הייתה חריגה מחוק שכר הבכירים המגביל את עלות השכר של המנכ"ל לגבוה מבין 2.5 מיליון שקל או עד פי 35 משכר העובד עם השכר הנמוך בארגון.

קראו עוד בכלכליסט

ספיר קיבל עבור 2017 שכר ששיקף במונחים שנתיים עלות שנתית (הנגזרו מהשכר החודשי לשבעת חודשי העבודה ב-2018) של 3.5 מיליון שקל שכן כלל מענק חתימה של 3 חודשי שכר. ללא המענק ספיר השתכר ב-2018 1.7 מיליון שקל עבור 7 חודשים המשקפים בתחשיב שנתי 2.9 מיליון שקל, ובהתחשב בעלות השכר של העובד עם השכר הנמוך בארגון מדובר בשכר שעומד במגבלת החוק. עלות שכרו החזויה ב-2019 תעמוד על 2.99 מיליון שקל, בין היתר על רקע עליה בשכר המינימום.

"כלכליסט" חשף את החריגה על רקע זימון האסיפה הכללית של מגדל לאשר את הסכם השכר של ספיר. בעקבות החשיפה, פנתה הממונה על שוק ההון דאז דורית סלינגר ודרשה ממגדל לדחות את כינוס האסיפה עד בירור הנושא.

במגדל מדווחים כעת כי עמדת המוסדות המוסמכים של החברה לאחר ייעוץ משפטי שקיבלו הייתה שהשכר עולה בקנה אחד עם מגבלת חוק שכר הבכירים. אלא שבמגדל מוסרים כי בהמשך לבירור מול הרשות בנושא, הרשות בחנה את עמדת מגדל ביטוח וחוות הדעת המשפטיות וביום 3 בפברואר 2019 ,מסרה הרשות את החלטתה בנושא, לפיה היא אינה מקבלת את פרשנות החברה, ובהתאם נתבקשה החברה להביא לתיקון הסכם העסקה של מר ספיר, באופן שהוא ישיב את מענק החתימה, בערכו המקורי, עד ליום 30 ביוני 2019.

כעת מבקשים במגדל להבהיר כי אם וככל שבתקופת העסקתו של ספיר יחול שינוי בדיני התגמול או בפרשנות שלהם, שיאפשר את תשלום המענק לועדת התגמול של מגדל תהיה סמכות לאשר תשלום כאמור ללא אישור נוסף של האסיפה הכללית.

תגיות