אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לגור בשומרון: בית ב-1.3 מיליון שקל – "בלי הניכור של הערים הגדולות" הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה

לגור בשומרון: בית ב-1.3 מיליון שקל – "בלי הניכור של הערים הגדולות"

במרחק שעת נסיעה ממרכז הארץ קמה לה אלטרנטיבה לתוכנית מחיר למשתכן. התושבים, כך אומרים בחברת בתי אמנה, הם "משפחות חילוניות צעירות ומשפרי דיור המבקשים לגור בנוף הפסטורלי של השומרון"

03.03.2019, 09:46 | יונתו סידון

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

כארבע שנים מאז אושרה על ידי קבינט הדיור והעומד בראשו, שר האוצר משה כחלון, תוכנית מחיר עדיין שנויה במחלוקת. היעד היה אופטימי – סיפוק אפשרות ריאלית למשפחות צעירות לרכישת דירה ראשונה – אך בשטח המציאות לא ממש יישרה קו עם החזון. בינתיים, בלי יותר מדי רעש וכותרות, התפתחה לה חלופה אטרקטיבית של בתים חד-משפחתיים במחירי מחיר למשתכן ואף פחות מכך, והכל במרחק של כשעה בלבד ממרכז הארץ.

מדובר במיזמי הדיור של בתי אמנה, החתומה על כ-70 מיזמי בנייה ברחבי יהודה ושומרון. החברה משווקת כעת בתים חד-משפחתיים רחבי ידיים בשקד ובריחן – יישובים השוכנים בנוף הפסטורלי של צפון השומרון ובסמיכות לשמורת הטבע יער ריחן, כ-15-10 דקות נסיעה ממחלף עירון וכביש 6, ומהעיר חריש.

 

קראו עוד בזירת הנדל"ן

בית בפרויקט "ריחן ביער". בנייה בטכנולוגיה ידידותית לסביבה , הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה בית בפרויקט "ריחן ביער". בנייה בטכנולוגיה ידידותית לסביבה | הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה בית בפרויקט "ריחן ביער". בנייה בטכנולוגיה ידידותית לסביבה , הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה

"קהל היעד שלנו הוא משפחות חילוניות צעירות ומשפרי דיור המחפשים איכות חיים משדורגת", אומר שלמה חזות, משווק הפרויקטים מטעם בתי אמנה. "אלה הן משפחות שמאסו בלחץ ובעצבים של הערים הסואנות והצפופות, ומבקשות לחיות בקצב רגוע ובסביבה שלווה יותר. אנחנו מציעים חד-משפחתיים החל מסכום של 1.29 מיליון שקל, ומי שקצת מכיר את שוק הדיור בישראל יודע שזו הזדמנות יוצאת דופן. איפה עוד אפשר למצוא בית פרטי במחיר כזה?".

יתרון נוסף בפרויקטים של בתי אמנה טמון בקשר שבין הנוף למחיר הדירה. על פי נתוני לשכת השמאים, למגורים ליד שמורת טבע השפעה רבה על המחיר, המגיעה עד 12%.

יישוב עם אופי

ריחן הוא מושב שיתופי שהוקם עוד במהלך שנות ה-70 ונקרא על שם יער ריחן הסמוך, ומשתייך למועצה האזורית שומרון. במקום משווקת בתי אמנה את פרויקט "ריחן ביער" המצוי כעת בשלב ג'. "בשלבים א' וב' שיווקנו ואיכלסנו 45 דירות, ובשלב הנוכחי אנו מציעים 30 דירות נוספות", מפרט חזות. "מדובר על בתים חד-משפחתיים של 4 חדרים בשטח של חצי דונם, ורצפה בשטח של כ-30 מטר המאפשרת הוספה של עוד 2.5 חדרים. המחירים בפרויקט נעים בין 1.45 ל-1.6 מיליון שקל. חשוב להדגיש כי הבתים נבנים בהתאם לתו תקן ירוק ובטכנולוגיה ידידותית לסביבה, ומתאפיינים בתקרות גבוהות ובציפוי אבן דמוי שיש".

אורטל הורשנטיין, בעלה ושני ילדיה, הם כבר חלק בלתי-נפרד מריחן. הם אמנם הגיעו למושב רק לפני כשנה, אבל לדבריהם "ההרגשה היא כאילו אנחנו כאן כבר שנים". על ההתאקלמות החלקה והמוצלחת מעידה גם העובדה שאורטל היא כיום אחת מחברי ועדת הקליטה. "הגענו לריחן מתל אביב אחרי שנים של מגורים בשכירות", היא משחזרת. "לא אהבנו את הניכור והזרות של תל אביב, כשאין לך ממש מושג מי השכנים שלך. רצינו בית ראשון משלנו ובמחיר שפוי, ולא פחות חשוב – להיות חלק מיישוב חם ומחבק. כבר בפעם הראשונה שביקרנו בריחן, קבלנו את התחושה שיש פה יישוב עם אופי".

בית בפרויקט "נוף השקד". מרחבים ירוקים ויישוב מתפתח , הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה בית בפרויקט "נוף השקד". מרחבים ירוקים ויישוב מתפתח | הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה בית בפרויקט "נוף השקד". מרחבים ירוקים ויישוב מתפתח , הדמיה: באדיבות בינייני בר אמנה

את ההרגשה הזו בדיוק מבקשת הורנשטיין לספק למשפחות החדשות המצטרפות לריחן. "מדובר במשפחות צעירות שעזבו מקומות כמו אשדוד, רמת השרון, פתח תקוה, פרדס חנה/כרכור וחיפה", היא אומרת. "הטבע שמסביב, לצד חוות בעלי החיים שביישוב, עושים את האפקט לכל מי שמגיע לכאן. לילדים יש שטחים לרוץ ולשחק בהם, דברים שבעיר קשה למצוא. מתגוררות פה כ-70 משפחות וכולנו משקיעים מאמצים גדולים כדי לייצר כאן תחושת שייכות. אני גאה על החיבור שנוצר בין המשפחות הוותיקות והחדשות, ובטוחה שהמושב שלנו ימשיך לגדול ולהתרחב".

קהילה פתוחה ומגובשת

שקד הוא יישוב קהילתי-חילוני שהוקם בראשית שנות ה-80 על ידי משקי חירות בית"ר, וקרוי על שם עצי השקד שבאזור. ביישוב, המשתייך אף הוא למועצה האזורית שומרון, משווקת בתי אמנה את פרויקט "נוף השקד" – בתים חד-משפחתיים הכוללים ארבעה חדרים וגינה, המוצעים לרכישה במחיר התחלתי של 1.29 מיליון שקל.

"אני מתגורר בשקד 32 שנה, ואת איכות החיים שיש כאן אני לא מוכן להחליף בשום מקום אחר", מצהיר חי שמולביץ, יליד שקד ודור שני ביישוב, המכהן גם בהנהלת היישוב. "יש פה אוויר מדהים, מרחבים ירוקים ויישוב מתפתח. בשקד מתגוררות כיום כ-240 משפחות שנהנות בין היתר מבריכה עונתית, סקייט פארק, ג'ימבורי, ספריה, פינת חי, גנים, פעוטון וצהרונים, כשבית הספר האזורי שמאגד את ילדי היישובים שקד, ריחן וחיננית נמצא במרחק של דקות ספורות. בסמיכות אלינו שוכן גם מתחם הכולל תחנת משטרה, סניף מד"א וקופת חולים, כמו גם פארק התעשייה שחק שק"ד. מדובר במתחם בשטח של כ-200 דונם, שמושך אליו מפעלים וחברות, ובהחלט צפוי להפוך לעוגן התעסוקתי של האזור".

אורטל הורנשטיין מריחן (מימין) וחי שמולביץ משקד. יישובים שמספקים תחושה של בית אורטל הורנשטיין מריחן (מימין) וחי שמולביץ משקד. יישובים שמספקים תחושה של בית אורטל הורנשטיין מריחן (מימין) וחי שמולביץ משקד. יישובים שמספקים תחושה של בית

על האוכלוסייה שנקלטת ביישוב מספר שמולביץ: "לשקד באות משפחות חילוניות צעירות שרוצות להיות חלק מקהילה פתוחה ומגובשת. אנחנו יודעים לקלוט תושבים חדשים ולהעניק להם תחושה אמיתית של בית. כך למשל אנחנו מקיימים פעילויות להורים ולילדים על בסיס שבועי, כשרק לאחרונה ערכנו נטיעות משותפות וערב עדות. גם בפורים נערוך אירוע חגיגי, ואני מבטיח שיהיה שמח".

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

תגיות