אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך תבטיחו שחיית המחמד שלכם תשב לצדכם ולא בבטן המטוס צילום: שאטרסטוק

סודות הטיסה

איך תבטיחו שחיית המחמד שלכם תשב לצדכם ולא בבטן המטוס

חברות תעופה שונות דורשות סכומים שונים ומטילות מגבלות שונות על הטסת חתולים וכלבים, ובשנה האחרונה שינו את הנהלים שלהן בנושא; כך תדעו איך להיערך בהתאם, כדי שתוכלו לטוס ביחד איתן בתא הנוסעים

02.03.2019, 07:56 | שירות כלכליסט

טסים לחו"ל לתקופה ארוכה ולוקחים איתכם את הכלב או החתול? חשוב שתדעו שחברות תעופה אמריקאיות רבות החמירו את החוקים שלהן הנוגעים להעלאת חיות למטוסים. לטענתן, זה היה מהלך חיוני מכיוון שנוסעים רבים מדי ניצלו את הקלות שבה אפשרו לעלות לטיסה חיות שהוגדרו כחיות לתמיכה רגשית, שמתוקף הגדרתן הורשו לעלות בחינם.

קראו עוד בכלכליסט

למשל, חברת דלתא איירליינס מסרה כי החוקים הקודמים הובילו לכך שהיא מטיסה בסביבות 700 חיות תמיכה רגשית ביום וקרוב ל-250 אלף בשנה. עוד הוסיפו, כי מאז 2016 נרשם זינוק של 84% במספר התקריות המדווחות שבהן היו מעורבות חיות לא מאולפות שתקפו נוסעים אחרים או השאירו את הצרכים שלהן במטוס. בחברות התעופה מתלוננים גם שלא מדובר רק בחתולים וכלבים. לדבריהן, נוסעים הגדירו תרנגול הודו, טווס, חזיר, תיש ועכביש כחיות לסיוע רגשי.

עוברים לחו"ל? אני בא איתכם, צילום: שאטרסטוק עוברים לחו"ל? אני בא איתכם | צילום: שאטרסטוק עוברים לחו"ל? אני בא איתכם, צילום: שאטרסטוק

כשמדובר בחיות מחמד רגילות שצריך להטיס, והן אינן מוגדרות כחיות לתמיכה רגשית, עומדות בפני הנוסעים מספר אפשרויות: להעלות אותן ביחד איתם למטוס או לשלוח בתא המטען. וזה תלוי בגודל, סוג ודרישות חברת התעופה.

חיות מחמד שטסות בסיפון הנוסעים מוגדרות כמו תיק הנשיאה למטוס, והן חייבות אדם מבוגר שיתלווה אליהן. החיה מעבירה את הטיסה בכלוב מיוחד שאמורים לאחסן מתחת למושב. אם חיית המחמד לא מקבלת אישור לטוס עם המלווה שלה, הכלוב נחשב כמטען שיש להעביר בצ'ק אין. במקרים שאין לחיה מלווה אנושי או שהיא גדולה מדי, היא מוגדרת כמטען מסחרי.

באמריקן איירליינס לדוגמה, מרשים להעלות למטוס רק חתולים וכלבים, כך גם בדלתא איירליינס כשחתולים, כלבים וציפורים קטנות אפשר להעלות למטוס כחלק מהכבודה שמעלים לטיסה. באייר פרנס התקנות קשורות לגודל: חיה שהיא והכלוב שלה שוקלים יותר מ-7.5 ק"ג תידרש להעביר את הטיסה בתא המטען. בחברה דורשים גם להראות מסמכים שמוכיחים שהכלבים והחתולים מחוסנים ובריאים.

טסים ביחד, צילום: שאטרסטוק טסים ביחד | צילום: שאטרסטוק טסים ביחד, צילום: שאטרסטוק

גם באל על הדרישה היא להנפיק אישורי טיסה מטעם משרד השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות. על פי האתר של אל על ניתן לטוס רק עם כלבים, חתולים וציפורים אקזוטיות ועד משקל של 8 ק"ג (כולל הכלוב) ניתן להעלות אותן לטיסה. ישנם הגבלות לגבי גודל הכלוב, וזאת בהתאם למחלקה שבה טסים. החיה חייבת להישאר בכלוב לאורך כל הטיסה, ובחברה מציינים כי אם היא מדיפה ריחות לא נעימים לא יעלו אותה למטוס.

מעל משקל של 8 ק"ג החיה תישלח לתא המטען. באתר של אל על מפרטים גם על העלויות: חיה במשקל של עד 8 ק"ג עולה 100 דולר לכל כיוון. בין משקל 9-50 ק"ג צריך לשלם 200 דולר לכל כיוון, ובין 51-100 משלמים 400 דולר לכל כיוון. חיות השוקלות מעל 100 ק"ג הן באחריות מחלקת המטען המסחרי. בכל מקרה קחו בחשבון שתצטרכו להוציא את חיית המחמד מהכלוב בעת הבידוק הביטחוני והיא תצטרך לעבור אתכם בגלאי המתכות. בכל מקרה, חשוב לדבר עם הווטרינר שמטפל בחיית המחמד שלכם ומכיר את ההיסטוריה הרפואית שלה ולהתייעץ עמו בנושא.

תגיות