אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקובי בתשואת זבל – ומשקיעה במיזם שאליו תעביר פסולת צילום: עמית שעל

יעקובי בתשואת זבל – ומשקיעה במיזם שאליו תעביר פסולת

דירוג האג"ח של קבוצת יעקובי ההפסדית ירד ושווי המניה נחתך ב־70% בשנה. זה לא הפריע לה לרכוש יחידות השתתפות של שותפות רא"ם ב־2.5 מיליון שקל בנובמבר. במסגרת ההסכם, היא תעניק לשותפות 150,000 טון פסולת יבשה להפקת נפט

05.03.2019, 08:18 | חזי שטרנליכט

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

קבוצת האחים יעקובי רכשה יחידות השתתפות מהנפקת שותפות חיפושי האנרגיה רא"ם ב־2.5 מיליון שקל בנובמבר בתל אביב, חודש בו דיווחה על תוצאות שליליות והורדת דירוג עם אופק שלילי מחברת מידרוג. למרות שהרכישה התבצעה לפני ארבעה חודשים, רק כעת יצא הדיווח של רא"ם לגביו לבורסה.  

קראו עוד בכלכליסט

חודש נובמבר האחרון היה חודש קשה לקבוצת האחים יעקובי. החברה דיווחה אז על תוצאות לשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 שהציגו הפסד תפעולי והפסד נקי של מיליוני שקלים. אתמול התברר כי במהלך אותו חודש, ביצעה קבוצת האחים יעקובי עוד מהלך של הוצאת כספים, שנראה באור בעייתי מבחינת המשקיעים בחברה. לפי דיווח של רא"ם, שמבקשת להפיק נפט מפצלי שמן במישור רותם שבנגב, רכשה קבוצת האחים יעקובי יחידות השתתפות ב־2.5 מיליון שקל כחלק מההנפקה של רא"ם בנובמבר.

ההנפקה של רא"ם, שבשליטת משפחת קסטלה האוסטרלית, קרטעה בדרכה לשוק ההון ולמעשה נכשלה בקיץ, ולבסוף הושלמה בסבב שני בחודש נובמבר. האחים יעקובי רכשו 2.38 מיליון יחידות השתתפות של רא"מ, שהקנו להם 8.87% מהשותפות. מחירן של יחידות ההשתתפות נפל מאז ההנפקה ב־21% עד אתמול, כך ששווי המניות המדוברות עומד כעת על 1.97 מיליון שקל. בקבוצת האחים יעקובי מציינים כי הקבוצה קשורה בחוזה עם רא"מ וכי תכננה ולבסוף בחרה להשתתף בהנפקתה. "רא"ם עוסקת בתחום הסביבתי והתקשרנו איתם לפני שנה. זהו תחום שאנחנו מחוברים אליו גם עסקית וגם ערכית. הנושא של ההשתתפות בהנפקה דווח ובשוק ההון מודעים לו", ציינו גורמים בקבוצה.

לפי הדו"חות לשנת 2017, ציינה קבוצת יעקובי שהתקשרה בהסכם שמאפשר לה להעניק לשותפות פסולת יבשה של פלסטיק גרוס בהיקף של 150,000 טון לצורכי הפקת הנפט וייצור החשמל מפצלי השמן. כחלק מאותו הסכם מצויין בדו"חות לשנת 2017 של האחים יעקובי כי הם מתכוונים לרכוש כ־10% מהון המניות שיוצע לציבור במכרז בתמורה ל־2.5 מיליון שקל.

אלא שמאז חתימת החוזה במרץ וההנפקה הראשונה של רא"ם שלא צלחה, השתנו גם הנסיבות עבור קבוצת האחים יעקובי. בתשעת החודשים הראשונים של 2018 רשמה הקבוצה הפסד תפעולי של 12.7 מיליון שקל שמוביל להפסד בשורה התחתונה בדו"ח הרווח והפסד של 9.3 מיליון שקל לתקופה. עיקר הטראומה שספגה החברה בתקופה זו נבעה מפרויקט תמנע, פרויקט הנדסי ארוך שנים שהוביל לרישום הפסד כולל של 28 מיליון שקל לחברה.

בעוד שבשוק ההון יש שהעריכו לאחרונה כי ברבעון האחרון של 2018, תירשם התייצבות בביצועי החברה, איגרת החוב שלה עדיין נסחרת בתשואה חד ספרתית גבוהה. אמנם מתחילת 2019 נרשמת התאוששות ומרמה של תשואה דו ספרתית בשיעור של 13.5% בה פתחה את 2019 ירדה תשואת האג"ח בהדרגה עד לרמה של 8% בסיום המסחר אתמול. אך החברה עדיין סובלת מדירוג נמוך של חברת מידרוג, Baa2 עם השלכות שליליות. מניית האחים יעקובי קרסה ב־75.2% במהלך שנת 2018, אך התאוששה מתחילת 2019 ועלתה עד אתמול בכ־40.5%, כך שב־12 חודשים רשמה ירידה מצטברת של 69.5%. בתחילת ינואר הודיעה הקבוצה על תוכנית רכישה עצמית לפיה תרכוש איגרות החוב של עצמה בהיקף של 10 מיליון שקל.

מימין: פיני ואמיר יעקובי, צילום: עמית שעל מימין: פיני ואמיר יעקובי | צילום: עמית שעל מימין: פיני ואמיר יעקובי, צילום: עמית שעל

תגיות