אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

לפטופ לנובו Yoga 530: זול, אך חזק בצורה מפתיעה

עם שילוב בין גוף באיכות הרכבה מעולה, מסך חד בעל גוונים חיים ומעבד אינטל שלימד אותי שיעור חשוב, ה-530 של לנובו הוא אחד הלפטופים המשתלמים בישראל. הוא יתאים למשתמשים רבים, אך עדיין יש בו פשרות שחשוב להכיר

05.03.2019, 14:51 | ניצן סדן

לפטופים מוזלים מתחלקים לשתי קטגוריות: הראשונה היא מחשבים שנועדו להיות זולים מראשיתם, עם פלסטיק על חשבון אלומיניום, רכיבים חלשים וצרור פשרות לגיטימי של עלות מול תועלת. ואילו השנייה היא מחשבים מסדרה בעלת מפרטים רבים, כשמבחוץ שומר המחשב על סטייל ועמידות, ואת מחירו קובעים המעבד, המסך ורכיבים אחרים. ה-Yoga 530, הלפטופ ההיברידי שמככב בסקירה זו, הוא מהסוג השני: מחשב שנראה יוקרתי ואלגנטי, אבל עולה 3,090 שקל, זול מאוד ביחס למה שהוא יודע לעשות. אילו פשרות בוצעו בו, ועבור מי הוא מתאים?

קראו עוד בכלכליסט

נעים להכיר: לנובו Yoga S530 14, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לנובו Yoga S530 14 | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: לנובו Yoga S530 14, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: זה רק נראה יקר

היוגה 530 הוא מחשב נאה; הדגם שהגיע למערכת כלכליסט הוא בעל גוף תכול ותאורת מקלדת לבנה. הגוף דק, אבל לא ברמה של אולטרה-בוק פרימיום; זהו מחשב היברידי בתצורת המסך המתהפך, בעל תצוגה של 14 אינץ'. גבולות המסך אינם דקיקים, אך גם לא עבים מדי, מה שאיפשר לצמצם את משקלו של המחשב ל-1.6 ק"ג, משקל ממוצע לקטגוריה.

יוגה 530. גב אלומיניום נאה, צילום: ניצן סדן יוגה 530. גב אלומיניום נאה | צילום: ניצן סדן יוגה 530. גב אלומיניום נאה, צילום: ניצן סדן

כשעוברים ממצב לפטופ למצב טאבלט, מגיב המחשב במהירות ומנטרל את המקלדת, אך כשחוזרים למצב לפטופ יקחו לה שתיים-שלוש שניות להתעורר לחיים. זו כנראה סוגיית חיישנים ולא סוגיית עיבוד, אך בכל מקרה אינה מפריעה יותר מדי. עד כמה נוח להשתמש בו כטאבלט? לא במיוחד; המשקל שלו אמנם קל בתיק, אך לא בתור לוח שמחזיקים ביד אחת.

יוגה 530 במצב טאבלט. כבד מדי לשימוש ביד אחת, צילום: ניצן סדן יוגה 530 במצב טאבלט. כבד מדי לשימוש ביד אחת | צילום: ניצן סדן יוגה 530 במצב טאבלט. כבד מדי לשימוש ביד אחת, צילום: ניצן סדן

סביבת המקלדת נקייה ונאה, עם שלדת אלומיניום בעלת גימור עדין של פסים דקים, שנותנים אפקט של חיתוך או הברשה עדינה. איכות ההרכבה מעולה והצירים הכפולים נוקשים. זה מחשב שנראה עמיד, אם כי אין מאחוריו תקן ספציפי; אל תצפו לחוסן של ThinkPad או HP Z. בנוסף, מדובר בגוף מאלומיניום כהה שנצבע, כך ששריטות יבלטו עליו אם בחרתם בדגם בהיר.  

הצירים חזקים ועמידים, צילום: ניצן סדן הצירים חזקים ועמידים | צילום: ניצן סדן הצירים חזקים ועמידים, צילום: ניצן סדן

תצוגה וממשק: צבע של פרימיום

למחשב יש מסך ברזולוציית 1,980 על 1,200 - FHD - ואיכות תצוגה שנדיר למצוא במחשבים מוזלים. הגוונים חיים ועשירים, הניגודיות טובה, ואפילו הבהירות סבירה. לא תוכלו לעבוד עליו תחת אור השמש משום שזה לא XPS של 8,000 שקל, אך המסך בהחלט קריא בסביבות מוארות.

המסך בהיר, אך לא מספיק כדי להתמודד עם אור שמש ישיר, צילום: ניצן סדן המסך בהיר, אך לא מספיק כדי להתמודד עם אור שמש ישיר | צילום: ניצן סדן המסך בהיר, אך לא מספיק כדי להתמודד עם אור שמש ישיר, צילום: ניצן סדן

המקלדת נוחה לעבודה, אם כי טווח התנועה של המקשים קצת קצר לטעמי. היא מוארת וההתנגדות שלה טובה, כך שגם מיטיבי ההקלדה לא ירגישו שהם מתפשרים בעת כתיבה על ה-530. משטח העכבר גדול ומדויק, בצורה סטנדרטית למדי. באופן כללי, נראה שכל היצרניות הצליחו לפצח את משטח העכבר ולהגיע לרמת איכות גבוהה אחידה. לנובו נתנה למחשב שני שקעי USB3, שקע HDMI בגודל מלא, קורא כרטיסים משולב ושקע USB-C.

למקלדת פריסת מקשים טובה והיא נוחה לעבודה, צילום: ניצן סדן למקלדת פריסת מקשים טובה והיא נוחה לעבודה | צילום: ניצן סדן למקלדת פריסת מקשים טובה והיא נוחה לעבודה, צילום: ניצן סדן

יכולות המדיה של הלפטופ הזה מרשימות בעיקר בתחום התצוגה; כיף לצפות בו בסרטים, קליפים ביוטיוב ותוכן ויזואלי דומה. ואולם, בתחום האודיו הוא חלש; לרמקולים עוצמה בינונית והצליל קצת רועד בווליום גבוה. מצלמת הרשת מציגה איכות ממוצעת מאוד, וביחידת הבדיקה המיקרופונים קצת הרעישו. לנובו לא הציפה את המחשב בתוכנות וטוב שכך.

ביצועים וזמן סוללה: מודה ועוזב אני

ה-530 מונע במעבד i3 דור שמיני מדגם 8130U, ופועל עם זיכרון פעולה של שמונה גיגה-בייט, כונן SSD בגודל 128 גיגה-בייט, וכרטיס המסך שלו הוא ה-620HD המוגבל. אודה ולא אבוש, שנים רבות שהיתה לי רתיעה ממעבדי i3; המלצתי עליהם למשתמשים ששאלו וחיפשו פתרונות זולים, אבל הקפדתי להזכיר: "אל תצפה למהירות של סמארטפון. זה מעבד שיודע לעשות היטב דברים בסיסיים בעומס בסיסי. אם תעמיס עליו, ישתעל, יתקע, יעצור". במשך שנים גם צדקתי, והנה השתנו הזמנים וה-530 העמיד אותי על טעותי.

המחשב מתמודד גם עם תוכנות וקבצים כבדים יחסית, צילום: ניצן סדן המחשב מתמודד גם עם תוכנות וקבצים כבדים יחסית | צילום: ניצן סדן המחשב מתמודד גם עם תוכנות וקבצים כבדים יחסית, צילום: ניצן סדן

הדור האחרון של מעבדי אינטל משחק אותה ומסתדר גם עם עומס משימות מורגש. הפעלתי עליו דפדפן עם עשרות חלונות, תוך שספוטיפיי רצה ברקע, ואני קופץ ל-RDP שלי במשרד, סורק בעיני טבלת אקסל עצומה, ומחפש ישויות להוסיף לתוכנת Casefile לתצוגת מסד נתונים שאני בונה.

לפני זמן קצר רכשתי לי לפטופ חזק ביותר, כזה שלא נמכר בארץ ובודדים הדגמים שמשתווים לו. ואולם, ה-530 הצליח לבצע את רוב המשימות שביצעתי במחשב שלי, כל עוד לא הזדקק לעוצמה גרפית. כן, לקחו לו שלוש דקות היכן שהמחשב שלי סיים בעשרות שניות, אך המשימה עדיין הושלמה.

שלא תטעו, זה עדיין מחשב חלש, עם יכולות מוגבלות בכל הנוגע לריבוי משימות תובעני ואפסיות בכל הנוגע לגרפיקה. ואולם, לא יקרוס כשתעמיסו עליו; הפרחים לאינטל ולנובו. זמן הסוללה הוא יתרון גדול: הודות למעבד החסכוני, יחזיק כתשע שעות בשימוש סביר.

סורק טביעות האצבע של המחשב, צילום: ניצן סדן סורק טביעות האצבע של המחשב | צילום: ניצן סדן סורק טביעות האצבע של המחשב, צילום: ניצן סדן

סיכום ואלטרנטיבות

היוגה 530 הוא מחשב מאוזן ביותר, שמשלב היצע תכונות שיתאימו גם לסטודנט חסכן, גם למנהל רכש שרוצה לקנות ניידים לארגון, וגם למשתמש ביתי שרוצה נייד חדש. המגבלה בשלושת המקרים זהה: אפס יכולות גרפיות. אבל משימות שגרה יבוצעו בו במהירות שתספק את רוב המשתמשים, וזהו אחד המחשבים המשתלמים בשוק הישראלי.

ברמת המחיר שלו, כמעט שאין לו מתחרים דומים; הקרובים ביותר הם ה-UX433 של אסוס שנראה יוקרתי יותר, קל ממנו משמעותית אך אינו היברידי, ויקר בכ-300 שקל, ודגמי HP שמחירם דומה, אך הם פשוט גדולים יותר ומאבדים חלק מיתרון הניידות.

תגיות