אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כרוניקל של אלפבית חושפת מוצר סייבר ראשון: אבחון בקליק אחד צילום: Security magazine

כרוניקל של אלפבית חושפת מוצר סייבר ראשון: אבחון בקליק אחד

חברת אבטחת המידע הציגה את Backstory, פלטפורמה שמסוגלת לבצע ניתוח מהיר של סוגי מתקפות אפשריות שפעילות בארגונים. העלות: גמישה בהתאם לגודל הארגון. המחיר: הענקה לכרוניקל גישה בלתי מוגבלת להיסטוריית החברה

05.03.2019, 16:39 | רפאל קאהאן

כרוניקל (Chronical), חברת הסייבר של אלפבית שהוקמה לפני כשנה על ידי יוצאי ה-NSA וסימנטק, השיקה היום מוצר ראשון: Backstory - פלטפורמה לגילוי וזיהוי מתקפות ע"י השוואה לדפוסי פעולה שתיעדה גוגל - במובן מסוים, זהו מנוע חיפוש סייבר.

קראו עוד בכלכליסט

הרעיון הוא לספק מאגר מידע עצום של אירועי אבטחה מתועדים, כך שסריקת החתימות שלהם תוכל לגלות מתקפות דומות ולהרים דגל אדום; האקרים משתמשים לעיתים קרובות בכלים מוכרים או כמתקפה עיקרית או כרכיב במתקפה, וזיהוי שלהם יכול לשבש את הפריצה.

זיהוי אפשרי של פריצות, תשלום לפי מספר העובדים, צילום: Security magazine זיהוי אפשרי של פריצות, תשלום לפי מספר העובדים | צילום: Security magazine זיהוי אפשרי של פריצות, תשלום לפי מספר העובדים, צילום: Security magazine

Backstory אינו כלי מהפכני במהותו, ויש לא מעט חברות סייבר שמתמחות בניתוח דפוסי פעולה ברשתות מחשבים כדי לזהות איומים אפשריים. אבל לכרוניקל יש משהו שאין למתחרים: גישה למאגר הגדול ביותר של פעילות מקוונת, בדמות המידע שמאוחסן בשרתי גוגל עצמה. הרעיון הוא לשתף מידע ולהעביר אותו דרך המערכת של כרוניקל ובסיוע משאבי החברה האם. לגוגל תשתית שרתים אדירה, ואלגוריתמיקה שמאפשרת למצוא חתימות ומידע תואם במהירות גבוהה במיוחד.

גם התמחור חכם: כל חברה תשלם על Backstory בהתאם למספר העובדים שלה, כך שגם עסק קטן יוכל להרשות לעצמו לגלות מתקפות דרך אלפבית. חברות בתחום זה מתמחרות את השימוש לפי מודל מנוי, או בהתאם להיקף המידע שנותח, והעלות היתה יקרה מדי לרוב העסקים קטנים והבינוניים. ואולם, יש כאן עוד מחיר שקשה להתעלם ממנו: חשיפה של מידע עסקי רגיש לעיני חברה שמקושרת לגוגל - טיטאן אינטרנט שחולש על תחומים רבים והוכיח פעמים רבות בעבר שהוא מעדיף לבקש סליחה מלבקש רשות.

המוצר החדש הופך את אלפבית לשחקנית בשוק שבו כבר פעילות חברות כגון IBM, Dell ומיקרוסופט וכן חברות סייבר ייעודיות כסימנטק, מקאפי, RSA וצ'ק פוינט.

תגיות