אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הגירעון המסחרי של ארה"ב לשיא של עשור; זינק בדצמבר ב-19% לכ-60 מיליארד דולר צילום: רויטרס

הגירעון המסחרי של ארה"ב לשיא של עשור; זינק בדצמבר ב-19% לכ-60 מיליארד דולר

עלייה זו הרחיבה את הגירעון השנתי ל-621 מיליארד דולר, הגבוה ביותר מאז 2008. מול סין, רשמה ארה"ב אשתקד גירעון בסחורות של 419 מיליארד דולר, עלייה של כ-12%

06.03.2019, 16:18 | שירות כלכליסט

הגירעון המסחרי של ארה"ב טיפס ב-2018 לרמתו הגבוהה ביותר זה עשור, על אף המאמצים של ממשל טראמפ לצמצם את הפער.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הנתונים הרשמיים, הגירעון זינק בדצמבר ב-19% לרמה מותאמת עונתית של 59.8 מיליארד דולר. זהו הגירעון המסחרי החודשי הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2008. עלייה זו הרחיבה את הגירעון השנתי ל-621 מיליארד דולר, הגבוה ביותר מאז 2008, אז דיווחה ארה"ב על גירעון של 709 מיליארד דולר.

יתרה מכך, גירעון הסחר בסחורות טיפס לרמתו הגבוהה ביותר אי פעם של 891.3 מיליארד דולר, המשקף את גירעונות השיא שנרשמו מול סין, מקסיקו ואירופה. עם זאת, עודף במסחר בשירותים כמו תיירות וייעוץ פיננסי עזרו לקזז קצת מהגירעון.

דונלד טראמפ , צילום: רויטרס דונלד טראמפ | צילום: רויטרס דונלד טראמפ , צילום: רויטרס

מול סין, ארה"ב רשמה ב-2018 גירעון בסחורות (לא כולל שירותים) של 419 מיליארד דולר, עלייה של כ-12% לעומת שנה קודם לכן. פירוש הדבר שסין מייצגת כחצי מגירעון הסחורות של ארה"ב ב-2018.

נשיא סין שי ג נשיא סין שי ג'ינפינג ו דונלד טראמפ בבייג'ינג (ארכיון) | צילום: בלומברג נשיא סין שי ג

עוד עולה מהנתונים כי בדצמבר ארה"ב ייבאה יותר מחשבים, מוצרי חשמל, טלפונים סלולרים ומוצרים נוספים לבית, ככל הנראה כחלק מההכנות לקראת עונת החגים. בעקבות זאת, היבוא טיפס באותו החודש ב-2.1% ל-264.9 מיליארד דולר, ועזר להעלות את כלל היבוא עבר השנה לשיא של 3.1 טריליון דולר.

עם זאת, היצוא של מטוסים מסחריים, נפט גולמי וציוד תעשייתי ירד בדצמבר. בכל זאת, ארה"ב ייצאה שיא של 2.5 טריליון דולר בסחורות ושירותים בשנה שעברה.

גירעון מסחרי אינו בהכרח סימן לחולשה כלכלית. העלאת השכר ושיעור האבטלה הנמוך בארה"ב מאפשר לצרכנים לרכוש יותר שירותים וסחורות, כולל מיובאים. במקביל, התחזקות הדולר הפכה את הסחורות הזרות לזולות יותר עבור האמריקאים. לעומת זאת, הדולר החזק גם הפך את הסחורות האמריקאיות ליקרות יותר, זאת בשילוב עם ההאטה בצמיחה הכלכלית באירופה, יפן וסין, הפחיתו את הביקוש לייבוא אמריקאי.  

תגיות