אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוגרים את הליגה: החיים אחרי המוות של משחק מחשב

סוגרים את הליגה: החיים אחרי המוות של משחק מחשב

לאן הולכים גיימרים מקצועיים, כשמפתחת המשחק שבו התמחו מחליטה לייבש אותו? במקרה של Heroes of the Storm הישועה אולי תגיע מהתאגדות עממית

07.03.2019, 07:24 | עמית קלינג

תארו לכם שמודיעים פתאום שסוגרים את הכדורגל. זהו, אין יותר. כלומר, עדיין אפשר לשחק עם חברים בשבת, אבל ההנהלה של ענף הכדורגל המקצועי החליטה לקפל את הבסטה, הליגות נסגרות וכולם הולכים הביתה. זה תרחיש שנשמע אבסורדי, אבל עבור שחקני esports - קרי, גיימרים מקצועיים - זאת המציאות. בסוף השנה שעברה, למשל, נסגרה הליגה המקצוענית של משחק הבאטל רויאל H1Z1 לאור "קשיים כלכליים" (קרי, המשחק לא עמד בתחרות מול המתחרות הגדולות שלו, פורטנייט ו־PUBG) ושכרם של השחקנים - 50 אלף דולר לעונה - הולן. אבל מכה דרמטית בהרבה ספג המשחק Heroes of the Storm.

קראו עוד בכלכליסט

"הירוז" משחק MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), ז'אנר אונליין המשלב אסטרטגיה ואקשן), שהיה אמור להיות הצלחה סוחפת. הוא היה משחק של חברת בליזארד, שאחראית על משחקים סופר־פופולריים כמו הסדרות Warcraft, Starcraft ו־Diablo, ושילב בין דמויות מכל המשחקים (ועוד) לקרב עד המוות. אבל המשחק לא ענה על הציפיות של בליזארד, ובדצמבר האחרון, בתום למעלה משלוש שנות פעילות, היא החליטה לבטל את הליגות המקצועיות של המשחק ולצמצם את התמיכה בו.

Heroes of the Storm, משחק מחשב Heroes of the Storm, משחק מחשב Heroes of the Storm, משחק מחשב

מבחינת השחקנים המקצועיים זו היתה סטירה בפנים: עבור מאות מהם המשחק היווה השלמת הכנסה משמעותית, והם השקיעו שעות אינסופיות של תרגול כדי ללמוד

Runescape, משחק מחשב Runescape, משחק מחשב Runescape, משחק מחשב

את כל הטריקים והדקויות הקטנות שייתנו להם יתרון תחרותי. המעבר למשחק אחר, אפילו באותו ז'אנר, אינו פשוט או מובן מאליו. השחקנים, כצפוי, זעמו. אבל בליזארד היו נחרצים. "זו היתה החלטה קשה מאוד עבורנו", התפייטה החברה בתגובה הרשמית. "האהבה של אנשי הקהילה לתחרויות הרשמיות הורגשה מאוד על ידי כל מי שעבד על המשחק, אבל בסופו של דבר אנחנו מרגישים שזו ההחלטה הנכונה".

ההתפתחויות האלו מעוררות סוגיות שמעטים נותנים עליהן את הדעת. גם היום אפשר לשחק במשחקי שחקן יחיד עתיקים ונטושים, ויש אף אתרים שלמים שמוקדשים לכך. אבל מה קורה למשחק שננטש בידי מרבית שחקניו ועומד שומם, או כזה שהחברה שלו פושטת את הרגל וכבר לא יכולה לתחזק את השרתים שלו? לפחות 22

משחקים כאלו נסגרו ב־2018, ולכולם היו קהילות שחקנים, גם אם מצומצמות, שנשארו עד רגע סגירת הדלתות. קוטן הקהילה היחסי איפשר רגעים מיוחדים של ממש: חברת Jagex, שסגרה את משחק התפקידים Runescape בתום 17 שנות פעילות, ממש דחתה את שעת השי"ן כדי שאחד השחקנים הבכירים בקהילה יוכל להשלים את הקווסט האחרון שנותר לו, בעוד שלל שחקנים מריעים לו בצ'אט.

אבל האם לשחקני "הירוז" יש איך לקחת את המשחק שלהם בחזרה? במלחמה כמו במלחמה, תמיד יש מקום להתארנות עממית. וכך בסוף השבוע האחרון ארגן TESPA, ארגון ה־esports של המכללות האמריקאיות, טורניר "הירוז" ראשון ללא תמיכה של בליזארד עם פרסים בשווי 16 אלף דולר. במקביל בדרום קוריאה, בירת הגיימינג התחרותי העולמית, מתארגן בימים אלו טורניר עצמאי, שהזוכים בו יחלקו כספי זכייה בסך 6,000 דולר. אמנם זה לא מדגדג את הפרסים במיליון הדולר שמחולק לזוכים בטורניר השנתי הרשמי של בליזארד, אבל לפחות זה מעניק בית אוהב לשחקנים שבורי הלב. אלה שרק רוצים לעשות בוחטות, יהיו חייבים למצוא בית חדש.

תגיות