אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתיד ההתחדשות העירונית נמצא בפרויקטים גדולי היקף צילום: יח"צ

עתיד ההתחדשות העירונית נמצא בפרויקטים גדולי היקף

07.03.2019, 09:59 | רן מלאך

מוגש מטעם DUN'S 100

באפריל 2019 נציין 14 שנה לפרסום תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים מפני רעידת אדמה (תמ"א 38) שראתה לנגד עיניה למטרה לספק לאזרחי ישראל המתגוררים בבניינים ישנים (בעיקר באזורי סיכון) הגנה בפני רעידות אדמה. עם חלוף השנים למדנו כי למטרת התכנית המוצהרת נוספו תכליות סמויות: שדרוג סביבת המגורים של משפחות בשכונות הוותיקות של הערים, הנגשת בניינים לאוכלוסיות מתבגרות ולאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ולבסוף – קידום שדרוג ושיפוץ תשתיות עירוניות בלב הערים ושיפור פני העיר.

מקץ 14 שנה הגיעה העת לשאול את עצמנו מה צופן העתיד לתמ"א 38 בפרט ולהתחדשות העירונית בכלל. אמנם, סוגיות התכנון, רישוי, מיסוי וכיוצא באלה, יוסיפו לקבוע את קצב הפרויקטים שיושלמו ואת כדאיותם ליזמים. עם זאת, היכולת להשפיע על סוגיות אלה, מצידם של היזמים ובעלי הדירות מוגבלת.

רן מלאך , צילום: יח"צ רן מלאך | צילום: יח"צ רן מלאך , צילום: יח"צ

על מה כן ניתן להשפיע? בחלוף השנים הגענו לתובנה כי המבחן האמיתי לקיומו של פרויקט הוא האם הוא יוצר עבור דיירי הבניין, תושבי הרחוב והאנשים בעיר מציאות אורבנית חדשה ומשופרת.

הדרך לעשות זאת היא ללא ספק התחדשות עירונית של מתחמי מגורים גדולים, המאפשרים גמישות תכנונית שתתיר יצירת מציאות חדשה ועדכנית על כל הרצף העירוני.

מתחמי פינוי בינוי משמעותיים, כמו שהובילה עיריית קריית אונו בניצוחו של מר ישראל גל, דוגמת הפרויקט אותו אנו מקדמים לאורך 1/2 קילומטר ברח' לוי אשכול, מאפשרים עדכון וחידוש של כל המרחב העירוני בלב העיר הוותיקה, ארגון מחדש של שטחי הציבור, חידוש תשתיות עירוניות (דוגמת מדרכות, שבילי אופניים, צנרת ביוב, תיעול, גינון, גינות ותאורת רחוב), וכן הפיכה של המרחב העירוני לנגיש ובטוח לכל, בד בבד עם מתן פתרונות מגורים בטוחים, ראויים ונעימים למחייה.

אני מאמין כי מתחמים אלו יקבלו רוח גבית לא רק מבעלי הדירות בבנייני המגורים, אלא גם מהעיריות וועדות התכנון שיבינו, שרק אלו מגשימים את חזון ההתחדשות העירונית על הצד הטוב ביותר.

רן מלאך, סמנכ"ל התחדשות עירונית בבוני התיכון

תגיות