אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
​​בעקבות רצף הגשמים: רשות המים תגדיל את ההקצבות לחקלאים בעד 18%

​​בעקבות רצף הגשמים: רשות המים תגדיל את ההקצבות לחקלאים בעד 18%

לאחר שהתברר כי כמות המשקעים המצטברת לחודשים ספטמבר-פברואר גבוהה ב-30% ביחס לממוצע הרב-שנתי, החליטה רשות המים להמליץ על הגדלת המכסות לחקלאות

09.03.2019, 19:06 | ליאור גוטמן

רשות המים צפויה להגדיל את מכסות המים המיועדות לחקלאות בעד 18%. כך עולה מהמלצת רשות המים מסוף השבוע האחרון, שנולדה לאחר שקלול גשמי פברואר והמסקנה שכמות המשקעים המצטברת בשקלול ארצי לחודשים ספטמבר-פברואר גבוהה ב-30% ביחס לממוצע הרב שנתי לתקופה זו וב-14% ביחס לתקופת החורף אשתקד.

קראו עוד בכלכליסט

כזכור, משק המים "סוחב" על גבו 5 שנות בצורת, אולם השנה משק המים נהנה גם מכמות גדולה מהממוצע וגם ניכרת התאוששות וצמצום חלק מהגרעונות המצטברים שנוצרו קודם לכן בכנרת ובאקוויפרים.

רכבים תקועים במנהרה בעקבות הצפה בכפר חב"ד בסערה בחודש דצמבר האחרון, צילום: דוברות כבאות הצלה מחוז מרכז רכבים תקועים במנהרה בעקבות הצפה בכפר חב"ד בסערה בחודש דצמבר האחרון | צילום: דוברות כבאות הצלה מחוז מרכז רכבים תקועים במנהרה בעקבות הצפה בכפר חב"ד בסערה בחודש דצמבר האחרון, צילום: דוברות כבאות הצלה מחוז מרכז

לטענת רשות המים, הגידול בהקצאת המכסות המיועדות לחקלאות תאפשר להם לתכנן טוב יותר את השבועות הקרובים. לפיכך, ההקצאה לחקלאות במערכת הארצית תתייצב על 305 מיליון קוב (תוספת של 47 מיליון קוב למכסה הקודמת); ההקצאה לחקלאות באזור מעלה הכנרת תתייצב על 85 מיליון קוב (תוספת של 17 מיליון קוב); ההקצאה לחקלאות באזור סובב כנרת תתייצב על 82 מיליון קוב (תוספת של 9 מיליון קוב). במקביל, מועצת הרשות החליטה להגדיל גם את ההזרמות לצרכי טבע ונוף, עם תוספת של 3 מיליון קוב באזור מעלה הכנרת, ותוספת של 5 מיליון קוב להקצאה במערכת הארצית.

מנתוני רשות המים עולה שבמהלך חודש פברואר בלבד עלה מפלס הכנרת ב-71 ס"מ, כאשר רק בשבוע שעבר "חגג" המשק מעבר מעל לקו האדום התחתון (מינוס 2.13 מטר). למרות הבשורות הטובות, חסרה לכנרת תוספת מים של 4.05 מטר כדי להגיע למצב מלא.

מנגד, מפלס ים-המלח ירד במהלך פברואר בכ-7 ס"מ. בתקופה המקבילה אשתקד דווקא רשם המפלס עלייה של כ-5 ס"מ. מתחילת השנה ההידרולוגית ירד מפלס ים-המלח ב-40 ס"מ.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כתבה מאוד לא ברורה.
1. אם השנה הכמויות היו 30% מעל הממוצע, ו-14% מעל השנה שעברה- אז גם השנה שעברה הייתה גשומה מהממוצע, לא? 2. האם התוספת לחלקאים היא ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה? ביחס למה שהיה בחודשים הקודמים? ביחס להקצבה הסטנדרטית? 3. האם במהלך שנות הבצורת ההקצבות לחקלאים קוצצו או לא? 4. האם זה אומר שנדרשו רק 2 שנים מעט גשומות מהממוצע כדי לכסות את כל הגירעון שיצרו 5 שנות "בצורת"? כי אם כן- זה אומר שכל ה"בצורת" הייתה בסך הכל 5 שנים שבממוצע ירד בהן 90% מכמות המשקעים השנתית, שזה לא מעט במיוחד.
מישהו  |  10.03.19
לכל התגובות